неделя, 14 юни 2015 г.

До края на живота си Джуна се опитва да съживи сина си

При нея са ходили Робърт де Ниро, Джулиета Мазина и Фелини, дори папа Йоан Павел Втори

Руската лечителка Джуна Давиташвили е убита! Това сензационно обяви близкият й приятел, актьорът Станислав Садалски, от когото дойде и новината за кончината й. Той твърди, че криминалният елемент не е изключен. „Джуна ми каза, че някакви хора се домогват до недвижимите й имоти. А те не са малко - огромна вила, цяла кооперация с магазини в центъра на Москва, точно срещу театъра на Вахтангов. Тя имаше и колекция от брилянти. Преди месец ми показа златната корона на царицата на Асирия - огромна. Три килограма. Едва успях да я вдигна“, разказва актьорът за Джуна, която бе погребана вчера до сина й на Вахтанговското гробище в Москва.
Прочутата през 80-те и 90-те години на ХХ век изцелителка почина след двудневна кома. Тя

излязла да си купи продук­ти,
неочаквано й станало лошо

Извикали Бърза помощ, но Джуна така и не дошла в съзнание.
Давиташвили, добила известност като един от най-тачените екстрасенси в света, идва на света на 22 юли 1949 г. като Евгения Ювашевна Бит-Сардис в село Урмия край Краснодар. Майка й е кубанска казачка, а баща й - асириец, преселник от Иран. Затова по-късно тя приема името Джуна, което на асирийски е превод на името й Евгения - благородна (старогръцки). На върха на славата си пророчицата се обявява за царица на асирийците, които по цял свят са около милион души. Но до „коронясването“ й има много време. Джуна израства в приемно семейство с 13 деца, в което забелязват наченките на дарбата й, когато е на пет годинки. Както при почти всички свързани с паранормалното, и бъдещата изцелителка има среща със смъртта. Като малка тя пада в кладенец и остава в дълбоката вода 25 минути. По чудо се оказва жива и невредима. А след това умението й да лекува и да прозира в бъдещето се отприщва. Макар да отрича, че е екстрасенс, Джуна предсказва разпада на Съветския съюз една година преди събитието, „вижда“ катастрофата в Чернобил и гроба на Тамерлан в мавзолея Гур-Емир... На 13 години Евгения започва работа в колхоз, после отива да учи за кинооператор в Ростов на Дон. Късметът й се усмихва, докато следва медицина в Тбилиси. Там среща бъдещия си въпруг Виктор Давиташвили - секретар на първия секретар на КПСС на Грузия Едуард Шеварднадзе. Ражда се синът им Вахтанг. Близостта на мъжа й с висшите кръгове отваря на Джуна много врати, а и властите гледат по-благосклонно на паранормалните й способности, макар в СССР знахарството да било забранено. В Тбилиси славата на мадам Давиташвили се носела от уста на уста - безнадеждно болни оздравявали. Джуна помагала там, където традиционната медицина била вдигнала ръце. Пък и умеела да предразполага съпругите на висшите партийни функционери, които тайничко идвали при нея. През 1980 г. обаче й дали две денонощия да си събере багажа и й заповядали да замине с петгодишния си син Вахтанг за Москва. На мъжа й било наредено да остане в Грузия, а по-късно и да се разведе с нея.
Джуна била убедена, че отива на сигурна смърт. Простила се с близките си, оставила ключа от квартирата на приятелки. А в Москва вече били научили за красивата девойка, която в обикновена болница лекува рак с голи ръце. Държавна комисия в столицата държала да я проучи. Г-жа Давиташвили и до днес е единственият човек в Русия, свръхестествените способности на когото са изследвани в държавно учреждение. Пред очите на скептичните учени Джуна твори чудеса. Тогава от нея се заинтересува КГБ. И не напразно. При експериментите екстрасенската сваля кръвното на пациенти само с едно махване на ръка, прогнозира какво ще направи даден човек в Америка на следващия ден, съживява мъртви сперматозоиди... Резултатите от изследванията са такива, че Джуна получава собствен център. След това идват парите и славата.

До края на дните си
тя отрича да е екстрасенс

макар в Русия да я наричат точно така. Според лечителката истински екстрасенс е онзи, който може да опази близките си. А тя не успява - единственият й син загива в автомобилна катастрофа през 2001 г. Тя е знаела предварително за трагедията, но не могла да я предотврати. Оттук нататък Джуна посвещава живота си на каузата да възкреси единственото си дете. Съживява сперматозоиди и разработва технология за безсмъртие...
Лечителката става академик към Руската академия на науките, през 1995-а й присъждат звание „почетен генерал-полковник на медицинска служба“. Борис Елцин я награждава с орден „Дружба между народите“, ООН й връчва медал за мир, получава военния орден на малтийските рицари „Свети Джон Йерусалимски“, най-висшата медицинска награда на ЮНЕСКО - ордена „Алберт Швейцер“.
В Москва най-прочутият пациент на Джуна е генералният секретар на ЦК на КПСС Леонид Брежнев. Първоначално задачата й е да намали пиянството му, а после да съхрани малкото останал му разсъдък. При нея водят и всеки знатен гост,
пожелал да се срещне с паранормалното
- папа Йоан Павел Втори, Марчело Мастрояни, Джулиета Мазина и Федерико Фелини, Робърт де Ниро и Андрей Тарковски. Тя е нещо като жива забележителност, а екзотичната й странна красота допринася за популярността й.
Очевидно дори и най-отявлените скептици ще трябва да признаят, че у нея „все пак има нещо“, защото мадам Давиташвили е патентовала 13 изобретения в областта на медицината. Най-популярен е физиотерапевтичният апарат „Джуна-1“, който се използва за лечение в областта на кардиологията, урологията, гинекологията, педиатрията и др. Той е бил проучен и изпитан от Министерството на здравеопазването и Министерството на медицинската промишленост и пуснат в серийно производство.

Побойничка
Славата на Джуна на скандалджийка се поддържа от разказите за свадите й с Алла Пугачова, на която разбива носа с пепелник при пиянска крамола. А на Галина Брежнева изцелителката разбила стол в главата.

Любовта

Екзотичната дама признава, че никога не се е вълнувала особено от отношенията мъж-жена. Първият й съпруг дори се зарадвал, когато от КПСС настояли да се разведат, а с втория - известен композитор, изкарали едва няколко месеца след сватбата. Самата Джуна обаче признава, че Робърт де Ниро й е предлагал брак. „Харесвах го като актьор. Робърт ме ухажваше. Когато бях в Америка, той изпрати при мен човек с покана за среща. На нея ми предложи да се оженим, а аз му казах: „Не може така, от краката - за главата, трябва да сме сродни души“, разказва Давиташвили, която наричат Руската Ванга. Твърди се, че българската пророчица е била лекувана от Джуна.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...