понеделник, 17 ноември 2014 г.


Добри новини от Европейския конгрес по естетична и подмладяваща медицина в Париж

Надежда за „любовните дръжки
Маги Николова


Господата, които се тревожат, че тлъстинките около талията им катастрофално наддават с годините, имат надежда да се отърват от тях без изнурително упорство във фитнеса. На Втория европейски конгрес по естетична и подмладяваща медицина в Париж стана ясно, че съчетаването на терапии води до сбогуване с т.нар. любовни дръжки.

Във форума се включиха лекари от Швейцария, Англия, Германия, Франция, Италия, Австрия, които стигнаха до общ извод: „Комбинираното третиране на определени проблемни зони води до по-добър и дълготраен ефект.“ Това разкри пред „Преса“ дерматологът д-р Сияна Живкова, участничка в конгреса.
За мастните депа има няколко възможности. Една от тях е дренаж с апарата „Айкуун“, който чрез своите накрайници с различни микроролери разнася натрупаната лимфна течност Другата възможност е стягане чрез лазерен радиочестотен лифтинг с технология „Елос“. Доста ефикасна е и инжекционната липолиза. При нея стените на мастните клетки се разрушават от активните вещества, вкарани в тях, и възможността да се напълнее на същото място е сведена до минимум. Добри резултати дава и лифтиращата мезотерапия“, поясни лекарката.
Естетическият недостатък на оплешивяването, което е плод на генетично предразположение или на хормонален дисбаланс, вече се преодолява с мезотерапия и присаждането на коса е крайна мярка. „Съвременната реструктурираща мезотерапия за коса е специално разработена да решава различни проблеми като косопад, дехидратация на скалппа, пърхот и чупливост на косъма. Клиничните изследвания показват, че тази технология позволява да бъде използвана като допълнение към хирургическия метод за имплантация на коса“ - каза д-р Живкова.
Немалко господа се притесняват от падналите си от възрастта клепачи или торбичките под очите. И за това вече има лек. „Кожата около очите е с дебелина едва 0,1 мм. В нея няма много мастни жлези и мускули, които да я поддържат, а тя е подложена на постоянно влияние от околната среда и въздействието на нашите емоции. Безоперативният лифтинг „Айс“ със стягащ, уплътняващ и изсветляващ комплекс има многопосочно действие - намалява по-фините бръчки, редуцира подпухването, тъмните кръгове и следите от умора, придава блясък и тонус на околочния контур. „Алтернативен метод за клепачи и смекчаване на гневната бръчка между веждите е коагулирането на горен клепач с много слаб ток“, обясни Сияна Живкова и успокои онези, които се боят от игли: „Новите прецизни инжекционни техники и системи улесняват работата на специалистите и не причиняват болка. Те са разработени така, че да няма дискомфорт за пациента.“



Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...