понеделник, 13 февруари 2017 г.

Д-р Милен Врабевски подкрепя книги за Васил Левски, Априлското въстание и Освобождението на България

Председателят на фондация "Българска памет" от години подпомага родолюбивото възпитание на младите хора и опазване на културно-историческото ни наследство

Д-р Милен Врабевски подкрепя изследвания и публикации за Васил Левски, Априлското въстание и Освобождението на България.

“Това са два проекта, по които се работи в момента и предстои да бъдат реализирани в рамките на 2017 г.”, сподели проф.Пламен Павлов, който работи върху голямата тема за Васил Левски.

“Затрупан съм с информация, книги, анализи, исторически портрети за живота и делото на Апостола. Оказва се, че въпреки огромният брой издадени трудове, има още неизвестни факти, които заслужават внимание”. Проф. Пламен Павлов определя своята работа като историко-публицистична, съдържаща преоценки и нов прочит на биографията и делото на Васил Левски.

Втората книга с работно заглавие „Пътят към свободата“ е съвместна работа на проф. Пламен Павлов и проф. Пламен Митев и ще бъде оформена като антология, включваща текстове, исторически портрети, анализи които да очертаят ролята на българите в борбите за освобождение.

Подкрепата на д-р Милен Врабевски, председател на Фондация Българска Памет, за създаването на двете книги е част от дългогодишната му работа в посока родолюбиво възпитание на младите хора и опазване на културно-историческото ни наследство.

Няма коментари:

Yoana води любовна Fiesta от 20-метрова кула

Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново Двудневна романтика по  суша и вода, и...