вторник, 14 февруари 2017 г.

Д-р Ана Пейкова от клиника Дерма ЕЛИТ

Спасение при оредяваща грива - първият филър за коса в света


                                             Д-р Ана Пейкова, клиника Дерма ЕЛИТ



Вече има надежда да дамите с хормонално оредяване на прическата, за косопада при стрес и началното оплешивяване при мъжете. За първи път в света се прилага хиалуронов филър с пептиден комплекс, който възстановява растежа на косата и стимулира космения фоликул. Методът е наистина много ефективен и успешен, но с уговорката, че ако главата ви вече е идеално гладка от класическо мъжко оплешивяване, и най-вълшебната терапия няма да подейства, понеже няма луковица, от която да порасне косъм.
А ако косопадът се дължи на вътрешно заболяване, то трябва да се лекува паралелно с  инжектирането на филъра в скалпа, защото после може да се окаже късно.
„Д-р хеър филър” дава отлични резултати при реактивно падане на косата, вследствие на бременност, силен стрес, заболяване, хормонален дисбаланс. В случай на разреждане на косата при мъжете в началото на оплешивяването, е хубаво да се прилагат такива средства като се започне от мезотерапията за коса. Самото убождане дори стимулира космите да растат.  Неслучайно косопадът се е лекувал чрез затопляне, с капсайцин, което е силно загряващо средство. То активира кръвообращението, а от там се „събуждат” и космените фоликули.
Самият филър води до увеличаване на размера на космения фоликул, което вече стимулира растежа на нова коса.
Клинични проучвания доказват, че 15-ия ден се вижда резултатът от терапията. Добре е да се направят четири процедури през две седмици. 
„Боденето” става през определено разстояние по усмотрение на дерматолога в зависимост от вида на косопада
Разреждането на косата при жените обикновено е в предната част на скалпа, например и с филър се третира само тази зона.  Добре е процедурата да се съчетава с други специално предписани продукти против косопад.
Ако той се дължи на хормонални проблеми, мерки трябва да се взимат паралелно, защото има опасност косата да опада, докато се регулират вътрешните процеси в организма.
След два месеца може да очаквате категорично подобрение.

Коренът в един момент заспива. Той е много нежна структура и реагира на всякакви промени – външни и вътрешни вредни влияния, свободни радикали, образуване на токсини, при силен стрес се отделят хормони, които свиват кръвоносните съдове и това нарушава подхранването и нормалния цикъл на косъма.
Процесът е много сложен. Този филър потиска заспиването или смъртта на космените фоликули.

Любопитното е, че освен че намалява загубата на коса, хиалуроновият филър води до пигментиране на косъма -  в определен момент, той може да избелее вследствие на силен стрес, а при третиране цветът му се възвръща по естествен път. Това се дължи на биомнетичните пептиди с продължително освобождаване, които се съдържат в „Д-р хеър филър” – първият в света с този иновативен комплекс. Той е медицинско, а не козметично изделие.

Показанията за използването му са косопад при мъже и жени, рядка коса при мъже и жени, след трансплантация на коса с цел повишаване ефективността на процедурата. При пациенти с по-тежък косопад, това е комбинативна терапия.

Аз комбинирам хиалуроновите филъри с мезотерапия за коса, която съдържа витамини за още по-добър и качествен резултат. Също така съчетавам процедурата с мезотерапия за коса с хиалуронова киселина, при която резултатът е биостимулиращ ефект и хидратация. 

Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...