събота, 11 февруари 2017 г.

Не правете това у дома! Пораженията не си струват свалените килограми

Опасните диети на звездите

Когато сравняваме телата си с изваяните фигури на холивудските звезди, ни се струва, че природата ги е създава съвършени или притежават свръхестествени способности, които им помагат, минавайки определена възраст да не качват килограми и да остават в отлична форма.
Истината е много по-проста и... печална. Доста от знаменитостите тормозят организма си с жестоки диети, които им помагат да отслабват светкавично за кратко време, но са вредни и дори опасни за здравето.
Не ви съветвам да си причинявате онова, за което ще прочетете по-долу.

Ума Търман

Ума е побъркана на тема здравословно хранене, но както се казва много хубаво не е на хубаво. Звездата от „Криминали” се лишава от всичко, което не й изглежда достатъчно органично и  в резултат се храни единствено с точно определени салати и зеленчуци, като не се доверява дори на сертификатите за качество.
В резултат лекарите са я диагностицирали с орторексия: параноичен стремеж към здравословна храна. Хранителното си разстройство Ума успяла да победи с помощта на доктори и психолози. Съветът ми е да не залитате прекалено по чистата екологична храна, а да хапвате пълноценно.

Дженифър Анистън

Джен вярва в магията на лимоновия сок, който добавя във водата си за пиене. В малки количества той действително подпомага разграждането на мазнините, но общото му количество не бива да надвишава една чаена лъжичка в денонощие, иначе ви грозят сериозни проблеми със стомаха. Киселината в лимона е прекалено много.

Наоми Кембъл

Мис Кембъл внимателно следи промените във фигурата си и от десетилетия поддържа здравословен начин на живот, но не може да мине без свирепи диети, при които отслабва с килограм на ден, а понякога и повече.
Тя просто напълно се отказва от яденето и пие само домашна лимонада без подсладители, но с китайски люти чушки. Бъбреците и черният дроб получават такъв съкрушителен удар при това „меню”, че едва ли могат да се оправят напълно. Никакво отслабване не си струва подобна жертва.

Линда Еванджелиста

Топмоделът намалява дневната си дажба на 400 калории при най-малкия намек, че е качила стотина грама.  А диетолозите от цял свят твърдят, че всеки порцион под 1000 калории  на ден дестабилизира напълно работата на храносмилателната система.

Парис Хилтън

Парис, вярна на купонджийския си дух, просто заменя храната с алкохол. Звучи супер?  Понеже виното е нискокалорично хотелската наследница си позволява да го употребява в големи количества, а и пълни стомаха и създава илюзия за ситост. Но за последствията и сами може да се досетите.

Кейти Холмс

Бившата жена та Том Круз признава, че когато й се налага да отслабне залага на чаената диета.  Принципът й е прост: щом ти се прияде, пий чай.  Когато пак огладнееш, удари още една чака.  Актрисата не се смущава дори от факта, че по време на цялата си диета усеща невероятна слабост и понякога дори не става от леглото с дни.

Виктория Бекъм

Вики, която неотдавна обнови брачната си клетва с Дейвид, обожава да отслабва със супа от водорасли. Присгулата просто й ги сварява във вода и с тази блудкава супа бившата спайска се храни дни наред.  Без белтъци, мазнини, полезни въглеводороди... Просто е чудно как след подобни експерименти с тялото си Виктория още мърда.

Рене Зелуегър

Някогашната пухкавелка Рене в последните години изглежда изтерзана и ненапразно:  тя напълно се е отказала от месото, маслото, рибата, яйцата, кафето, солта, захарта и плодовете. При това бившата Бриджит Джоунс допълнително приема изгарящи мазнините добавки, тъй като природната й конструкция предполага известна пълнота.

Анджелина Джоли

Нездравата слабост на актрисата в последно време е любима тема на таблоидите. Някои дори твърдят, че обмяната на веществата на Лара Крофт е безвъзвратно нарушена,  защото тя от години  се придържа към т.нар. „зърнена диета”. Разбира се не става дума за шегата, че яде каквото зърне. Просто Джоли хапва единствено жито, просо, ръж и каквото още зърно се сетите.
Запомнете: няма монодиета, която да спазвате с месеци, без да се разболеете!

Рийз Уидърспун

Рийз отслабва по системата на звездния треньор Трейси Андерсън, която препоръчва през деня да се ядат детски храни, а вечер да се хапва стабилно.

Само че Уидърспун забравила втората част и  карала на кисели и пюренца с дни. В резултат професионалната блондинка започнала да страда от хронична умора, анемия и риск от остеопороза. Слава Богу, спряла навреме. А вие изобщо не започвайте!

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...