неделя, 3 юли 2016 г.

Мерлин Арнаудова подкрепи опазването на птиците с модна линия

Шампионка дефилира само по пера

Ники Кънчев, Иван Яхнаджиев и 15-годишният виртуоз на китарата Георги Димитров-Жожо се включиха в благотворителното събитие

 





Световната и европейска шампионка и олимпийска медалистка на 100 метра за мастери Мерлин Арнаудова събра в английския двор на резиденция "Анастасия" истински ценители на екстраванагнтана мода.

Бизнесдамата и просперираща атлетка блесна в ново амплоа - на дизайнер. Мерлин е идеолог, а Тина Бачев моделиер и изпълнител на най-необичайната модна колекция за сезона - изработена изцяло от пера на редки птици и рога от сръндак и благороден елен. Нужно е да подчертаем, че при създаването на предизвикващите въображението облекла не са пострадали нито една птица или бозайник. Перата са събирани опалади в периода на линеенето. Рогата - също.

Благотворителното събитие под патронажа на "Сдружение за дивата природа-Балкани" събра пари за поилки, хранилки и къщички за дивите птици, които да бъдат поставени първо в парк "Хисарлъка" в Кюстендил, а ако ревюто тръгне "на турне" из България - и в други градове.


Арнаудова, която е шампионка и по бикини-фитнес сама представи 13-те тоалета от колекцията, вкл. и палто от пера на щраус. Водещият на събитието Ники Кънчев непрекъснато насочваше гостите към картините на Иван Яхнаджиев, които художникът довършваше на място, заедно със своята ученичка от Италианския лицей в Горна баня Екатерина Арсова.

В спектакъла участваха оперният бас Стоян Бончев, председател на фондация" Борис Христов", цигуларят Иван Пенчев от Quarto Quartet, номинираният за наградата "Стоян Камбарев" 15-годишен китарист виртуоз Георги Димитров-Жожо, лауреат на наши и международни конкурси.


Да подкрепят Мерлин в благородното й начинание дойдоха продуцентът на конкурси за красота, вкл. и Мисис България Меги Савова и носителките на титлата Вики Божилова, Ради Орцева, Росица Стойчева. Към тях се присъедини и друга коронясана омъжена жена - Александра Милтенова, но като репортер на телевизия InLife. Сред гостите бе и топкоафьорът Вили Боршукова със съпруга си.

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...