вторник, 5 юли 2016 г.


До неотдавна Робърт Патинсън бе най-лелеяният мъж за милиони жени и момичета на планетата. С приключването на вампирската сага „Здрач”, обаче популярността му стремително се срина. Въпреки това той има в списъка си няколко звездни завоевания.

През август ексцентричната британска певица Талия Бърнет, по прякор Туигс се готви да пристигне в Москва с официалния си годеник Робърт Патинсън, но идването на „вампира” не предизвиква никаква истерия сред широката дамска общественост. Преди пет години присъствието на екранния Калън вероятно би затворило „Червения площад”. Днес организаторите дори не се притесняват за охраната му.

Брюнет-красавец с обезоръжаваща усмивка и разкошен перчем, който той винаги много сексуално оправя с пръсти. Така в разгара на „патинсонманията” описваха външността му млади журналистки.
Докато вампирската квадрилогия побъркваше тийнейджърите, с Робърт Патинсън  са публикувани повече от 200 интервюта с новия кумир. Между другото, всички те са взети от изключително привлекателни репортерки. Пиарите на актьора не криеха, че той се чувства най-комфортно сред очарователни неомъжени жени. Но върху живота  и кариерата му са оказали влияние не те, а други дами. Кои са те разкрива руският вестник „СПИД инфо”.

№ 1. Рийз Уидърспун: Подарък за два романа

Робърт Патинсън няма никакво намерение да става актьор. Когато майка ти е собственик на просперираща агенция за модели, определено не броиш стотинките. Детството и юношеството си бъдещият вампир прекарва в сутерена на семейната вила, дрънкайки на китара.
Ако майка му не бе изпратила негови снимки на своя приятелка, кастинг директор, флегматичният Патинсън сигурно още би стоял в мазето.  Майчината му другарка, обаче видяла в погледа и в косматите му подмишници нещо демонично и го уредила с роля в екранизацията на „Панаир на суетата”.
Първата му екранна партньорка се оказва Рийз Уидърспун – дребничка блондинка с лице на вечна ученичка, която тъкмо по онова време болезнено преживява развода си.
Зажадняла за мъжка близост, холивудската дива тутакси превръща 18-годишния младеж в своя секс-играчка.  Но скоро работата по филма остава за нея на заден план. Рийз може да мисли единствено за Робърт.  За да спасят лентата, продуцентите изгонват начинаещия Казанова, а заснетият с него материал изхвърлят на боклука.
Седем години по-късно, на снимките на „Вода за слонова”, Рийз отново се среща с Патинсън и отново по нейна инициатива избухва „Служебен роман”.  Девет месеца по-късно тя ражда третия си син Тенеси, който с годините все повече заприличва на „вампира Калън”.

№ 2. Ема Уотсън:  Животът побеждава киното

Първият досег с известността донася на Робърт участието в „Хари Потър”.  В киното той бие Хари на куидич,  но повече се отличава извън снимачната площадка.  Патинсън съблазнява 16-годишната тогава Ема Уотсън- Хърмаяни.
Мнозина смятат дори, че той е бил първият мъж в живота й,  но имайки предвид влюбчивостта на Уотсън, това е малко вероятно.

№ 3.  Райли Киоу:  Урок по любов

Представителката на знаменита династия (дядо й е Елвис Пресли, а съпрузи на майка й са били Майкъл Джексън и Никълъс Кейдж) Райли среща Робърт на купон на „златната холивудска младеж”.
И не на шега се увлича по него. Дори иска двамата да избягат в Англия.  Но доведеният й баща №4 Майкъл Локууд пуска връзките си и 17-годишната романтичка е свалена насилствено от самолета за Лондон.  По-късно Райли ще каже, че тъкмо бурният роман с Робърт Патинсън й е помогнал да изиграе убедително проститутката в нашумелия сериал „Момиче на повикване”.

№ 4. Кристен Стюарт:  По заповед на продуцента

Техният роман е най-рекламираният в историята на киното и най-известен в живота на Патинсън.  В самото начало всичко е „като в живота”.  Роб идва в Сиатъл на прослушване и в коридора се сблъсква с Кристен, току що утвърдена за ролята на Белла.  След сближаващ разговор в близкото кафене,  между двамата веднага възниква симпатия. Същата вечер Кристен заявява на режисьора, че ще приеме ролята само ако се снима с Робърт.
Цяла година двамата се срещат тайно, но продуцентите узнават за романа и решават да го превърнат в пиар акция за реклама на сагата.  На влюбените започват да плащат за публична демонстрация на чувства, заставят ги да заживеят заедно в дом, денонощно обграден от папараци.
В резултат Патинсън не издържа и се връща у дома, а Кристен, за да удави мъката завърта интрижка с режисьора на филма „ Снежанка и ловецът”. Журналистите веднага я обвиняват в изневяра и след неистовото брожение сред феновете, продуцентите я заставят да се извини публично на „годеника” си.
С големи усилия двойката успява да долази до последната серия,  преди да се разбяга в различни посоки. Днес двамата дори не си пращат честитки за Коледа.

№ 5. Дилън Пен:  Като на война

Дъщерята на холивудските звезди Шон Пен и Робин Райт, за щастие прилича на красивата си майка, а не на бeзумния си татко.  Той смятал 20-годишната си  щерка за девственица и мигом възненавидял известния й ухажор.
При всяка среща Шон Пен се опитвал да размаже физиономията на красавеца.  При това положение е направо странно, че Робърт е успял да се среща с дългоногата блондинка цели осем месеца.

№ 6. Талия Туигс Бърнет:  Миниатюрната укротителка

След раздялата с Дилън, Патинсън  изпада в толкова дълбока депреси, че се оставя да бъде впримчен от страховитата мулатка с ръст на джудже, певицата Талия Туигс Бърнет. Макар и дребничка, тя определено му е стъпила на шията – накарала го е да се откаже от месото, бирата и цигарите и го записала на фитнес.  Освен това взима под крилото си и неговата кариера.

До този момент всички филми с участието на Патинсън грохотно се провалят, така че в момента главната  роля на до неотдавна най-сексуалния мъж на планетата, се изразява в това да бъде под чехъла на своята мини-повелителка.  

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...