неделя, 3 май 2015 г.

Новини от световния конгрес по естетична медицина в Монако
Ботоксът вече не превръща лицето в маска
Маги Гигова

На световния конгрес по подмладяваща и естетична медицина в Монако, приключил преди броени дни, италиански лекар прави връзка между... лицето и спортните коли. „Д-р Лучано Лафранчи представи свое проучване сред пациенти на различна възраст при покой и усмивка. По аналогия с бързите автомобили, които при добра аеродинамика са по-мощни, по време на вентилация на лицето на млад човек въздухът се издига нагоре, а с възрастта постепенно се смъква надолу. Това е по-ясно изразено, когато човек се усмихва - каза пред „Преса“ д-р Сияна Живкова. - Изводът е, че динамичната част на лицето старее по-бързо, следователно оперативният лифтинг е незадоволителен. Трябва да се работи за подобряване на структурата на мобилната зона на лицето, но за съжаление там възможностите не са еднократни и с постоянен ефект“, поясни дерматологът от „Джуъл скин“.

Според експертите, представили различни неоперативни терапии в Монако, не е повод за гордост да кажем, че на 20 или 30 години сме си сложили ботокс. „Когато говорим за естетична медицина, става дума за медицина, а не за търговия!“ - категорична е д-р Живкова. - Проучване показва, че средната възраст на пациентите, използващи ботулинов токсин, е 41 години, въпреки това всеки човек е уникален и поставянето на ботокс трябва да бъде индивидуално и прецизно. Последни изследвания сочат, че ранното блокиране на мимиката се отразява на отделните области в мозъка, отговорни за изразяването на емоцията.
Хубавата новина е, че днес ботоксът е също „динамичен“ и не позволява лицето да заприлича на маска. Другата добра вест от конгреса е, че нови филъри с еластична структура изместват старите, които стояха като подутина на лицето. При мимика те поемат движението и се разтеглят, не стоят като подплънка“, разказа Сияна Живкова.
Две нови мезотерапии също предизвикват интерес. Едната е с освежаващ ефект, предназначена за 20-30-годишните, а другата е стягаща, идеална за 40+. Основата им е на аминокиселинен комплекс, обогатен с холин (важен водоразтворим хранителен елемент, който е широко разпространен в живите организми. Получава се от жлъчката и се намира в големи количества в яйчния жълтък, мозъка, черния дроб, бъбреците и сърдечния мускул. При зеленчуците изобилства в зелето, спанака и соята.) При новите мезотерапии се избягва раздуването с плътна хиалуронова киселина, а се търси биоревитализация, чието действие е да стимулира синтеза на колаген за повече форма и тонус на кожата.
Една от най-трудните за третиране зони е около очите, затова се комбинират терапии с биоботокс и коктейл за мезотерапия от антиоксиданти, флавоноиди, пептиди, сапонини и полифеноли. С тези процедури се премахват тъмните кръгове около очите и умореният вид, който издава възрастта. Доказано е, че с годините очната ябълка хлътва в костната орбита заради изконсумиране на подкожната мастна тъкан. Въпреки това специалистите препоръчват не запълване с ботокс или филъри, а процедури за възвръщане на младостта и еластичността на кожата.
Известно е, че спането по корем, при което лицето е плътно притиснато във възглавницата, благоприятства преждевременната поява на бръчки.  Затова и учените създават възглавница, възпираща старостта, която предотвратява появата на фините бразди по лицето по време на сън. Тя е проектирана със специален гел подплънка за охлаждане, който съхранява кожата при оптимална за нея температура и е различна за мъже и жени. Ако проспиваме 1/3 от живота си, то тогава и 1/3 от бръчките ни не са мимически, а вследствие на мачкане във възглавниците“, убедена е д-р Живкова.
Наред с мезотерапията за коса, която сгъстява и активира нови космени фоликули и подпомага растежа на косъма, в Монако бе представено ново изобретение - робот за присаждане на коса. Той свръхпрецизно имплантира косъм по косъм и решава проблемите с оплешивяването.






Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...