неделя, 8 февруари 2015 г.

Универсални афродизиаци
Магдалена Гигова



С наближаването на Свети Валентин мнозина се замислят как да придадат допълнителна страст на празника, додеял им със своите плюшени животинки и шоколадови сърца. И неизбежно стигат до идеята да освежат любовта или да разпалят нова с храна, напитка или парфюм афродизиак. Е, някои твърдят, че универсалният възбудител за мъжа е блондинка с големи гърди, а за жената - какъв да е представител на силния пол с диамант в ръка. Научно допитване от декември 2014-а, обаче доказва, че господата са по-големи романтици от дамите. Мъжете се въодушевяват от красиви очи, докато жените - от стегнато и мускулесто дупе.
Всъщност афродизиаците са вещества, които предизвикват сексуална възбуда и стилумират половото влечение, а името им идва от великата съблазнителка, древногръцката богиня на любовта Афродита. Тя притежавала вълшебен пояс, в който били вплетени любовта, желанието, страстта и привързващата сила. От антични времена хората търсят начини как да се появи любов в студено сърце, горещо желание в изтощено тяло, да заменят скуката с физическа наслада, а недостигът на фантазия - с еротично приключение.
В търсене на „помощници“ за любовта хората са забелязали, че някои растения притежават чудодейна сила, която им помага да се настроят на еротична вълна, придават енергия, възбуждат фантазията и им помагат да се понесат на крилете на удоволствията. Попадайки в тялото, те имат ефект, подобен на хормоните, които отговарят за сексуалността - заличават комплекси, засилват желанието, повишават чувствеността. Всеки афродизиак е уникален, но всички заедно са чудесни антидепресанти, възстановители на силите с общоукрепващо и подмладяващо въздействие. Разбира се, става дума за чиста, макар и природна химия. Под каквато и форма да ги употребим - вдишване, втриване или ядене, попадайки в организма те провокират верига от химически реакции, които влияят върху либидото и нервната система.
Много билкови смеси се използват като благовония или за пушене. Това осигурява оптимален контрол върху действието на афродизиака. Във вид на всякакви ухания или феромони те влияят върху мозъка чрез обонятелните рецептори и попадат в кръвта през дробовете. Използването им е безотказен начин да се създаде ароматен спомен от любовната игра. Няма рязко разделение на мъжки и женски стимулатори, но те могат да влияят на двамата партньори по различен начин. Има значение и какъв точно ефект искате да постигнете - бурна нощ или нежно разпускане.
Безспорен афродизиак са определени храни, но още древните са забелязали, че едно и също блюдо с непроменени съставки може да има различен ефект в зависимост от душевното състояние на човека, който го е приготвил. Така че внимавайте в какво настроение ще се заемете с любовната вечеря, иначе храната, ще подейства на тялото като отрова, но на енергийно ниво. Важното е да не прекалите с афродизиаците, защото една и съща съставка може и да тонизира, и да потисне възбудата. Това с пълна сила важи за виното. Подправката кардамон на върха на ножа е безотказен възбудител за мъжа, добавена в ястието или в кафето за екзотика, но предозирането е фатално за либидото. Най-първото средство за предизвикване на пълноценна любовна наслада е ябълката, която Ева подава на Адам.
Когато използвате афродизиаци, важно е да не забравяте съвета на Хипократ: „Нещата, които могат и да помагат, и да навредят, трябва да се използват, докато носят полза.“


Секс от кухнята

Източна пословица гласи: „Няма по-естествен афродизиак за мъжа от красивата жена.“ Чудесно казано, но древните мъдреци не са имали предвид стреса, екологията и навика да потушаваш пламъка на страстта в името на кариерата.
Добрата новина е, че афродизиаците са ни под ръка - ако не са в хладилника или магазина до нас, то със сигурност са в най-близкия ресторант. Понякога надничат от прозаични продукти като... тиквата. Учени неотдавна откриха, че ароматът на този зеленчук изобщо не влияе на жените, но събужда у мъжете моментално желание да продължат рода.
Обикновени подправки като джинджифил, кориандър, анасон, кимион, копър, босилек, индийско орехче, черен и червен пипер, ванилия, канела, хрян, чесън и лук (като изключим аромата на последните) са универсални възбудители. Важно място в правото дело на секса заемат пшеницата, копривата, всички гъби, особено трюфелите, ядките, цитрусовите и екзотични плодове. Но дори такива обикновени продукти като ябълки, домати, картофи, шоколад и какао влияят върху желанието за секс. Козето мляко, всички видове яйца, сирена и морски дарове не им отстъпват по възбудимост. Комбинацията също има значение - кафето с канела и коняк, месото, приготвено с вино и подправки, греяното вино с джинджифил, канела и индийско орехче са всепризнати афродизиаци. Важното е да сте предали от вашите биотокове на храните и напитките. Това усилва свойствата им.
Дори простият градински чай се оказва дамски афродизиак, а върбинката - мъжки.

Артишокът според французите „разгрява гениталиите“. Листата му напомнят многослойни устни, но от тях се ядат само най-нежните. Артишок с мариновани скариди осигурява невъобразими усещания в леглото, според Дженифър Анистън.

Аспержите са проверен лек за простатата. По формата си те напомнят фалос и съдържат аспарган, известен диуретик - балсам за уринарния тракт. Колкото по-млади са аспержите, толкова по-нежни са те и не бива да се преваряват. Богати са на витамин А, фосфор, калций и калий все възбуждащи съставки. Ненапразно Ащън Къчър не сяда на масата без тях.

Авокадото е получило името си от ацтеките, които наричат така тестисите. Питателният плод е богат на белтъчини, витамин А, калий и мастни киселини - заместител на месото. Доставяли от Америка авокадо на Луи XIV, страдащ от полово безсилие.

С фалическата си форма бананът шества из вицовете, но той е богат на природни захари и затова в аюрведата го величаят като възбуждащо средство, особено ако е подправен с къри, масло и орехи. Вечният любовник Джак Никълсън хапва това блюдо на закуска и е готов за подвизи, въпреки своите 77 години.

Някои народи придават на сусама мистични свойства. Спомнете си за „Сезам, отвори се“ от „1001 нощ“. Той съдържа много витамин Е и може би затова е известен като „храна за мъже“. Разбит в мед, сусамът повишава сексуалната активност. На него набляга рок динозавърът Мик Джагър.

Аюрведата твърди, че кокосът увеличава количеството сперма и прочиства уриналния тракт. Източните лекари препоръчват вътрешността срещу хронична умора. Кокосовото мляко с мед повишава сексуалния апетит. Меджик Джонсън поддържа мъжествеността си с коктейл от пресен ананасов сок, папая и кокос.

Знаменити сладострастници като Казанова и Луи XIV са поддържали имиджа си с охлюви. Във Франция ги приготвят с други афродизиаци като чесън, гъби, кориандър и стриди. Жива е легендата за любовта на Юлий Цезар към тази гозба, която може да възбуди и най-изтощените жлези, довеждайки до силно сексуално желание. Почитател на ястието е и Жан-Пол Белмондо.  
Стридите се ползват със заслужена слава. За тях с възторг се произнасят Казанова, Наполеон, кралете Анри IV и Луи XIV, Рабле, Волтер и др. Високото съдържание на фосфор и цинк затвърждава репутацията им на полезни за сексуалните отношения и на двата пола. Много лекари ги препоръчват като възбуждаща храна. Да се преяжда със стриди обаче е безсмислено. По-добре е умерено да ги хапнете с любимия човек и плавно да преминете към десерта. Отявлена любителка на стридите е Скарлет Йохансон.

Фурмите са най-сладките плодове на земята. Според аюрведа те прочистват кръвта и увеличават количеството сперма. Съдържащата се в тях захар е полезна при продължителен секс. Финиковите рулца - смлени фурми, покрити с бланширани бадеми, са възбуждащата храна на Брук Шилдс...

Яйцата от векове се ползват за сексуален стимулатор. Шейх Нафзаи, автор на „Ароматната градина“, препоръчва да се ядят колкото може повече пържени в масло яйца, за да си осигури мъжът гориво за енергичен и безкраен любовен маратон. Сексуалната машина Майк Тайсън понякога чупи по 10 бройки в тигана си.

Медът е „храната на боговете“. Той възстановява половата енергия и е неизменна съставка на всички възбуждащи рецепти. Джесика Частейн дава мед дори на трикракото си куче.

Гъбите са източник на еротична енергия. Може би защото шапките на повечето напомнят главичката на пенис. Цигуларят Найджъл Кенеди иска пресни гъби преди всеки свой концерт.

Робите от Ню Орлиънс смятали, че бамята с месо разгаря сексуалната енергия. Аюрведата я препоръчва като нежна, подмладяваща, тонизираща и възбуждаща храна.

Наричат лука „мускус на бедните“, защото стои на върха на пирамидата от продукти, даващи сексуална енергия. Затова използването му в католическите и будистките манастири е забранено.

Кралят на ядките – бадемът, е богат на рибофлавини, белтъчини, витамин Е и калций. Арабите, индийците и китайците го използват за съхраняване на потентността. Маслото му подновява гръбначно-мозъчната течност. А марципанът, в който основната съставка е бадем, минава за особено възбуждащ. Джулия Робъртс го обожава, но си го позволява веднъж седмично.
Най-любимият женски афродизиак е шоколадът. Фенилалинът в състава му, необходим за изработването на хормона на щастието, в съчетание с ядки или стафиди го превръща в силен дамски възбудител. А е чудесно средство за наслада и при любовни игри - да се храните един-друг, да топите ягоди в шоколад и да рисувате по телата си, да се облизвате взаимно... Усещанията са много ярки.

Ванилията осигурява нежен и ефирен секс, защото главното й свойство е успокояващо. Ароматът й пробужда еротичните фантазии, кара жените да се чувстват в безопасност, а мъжете - отпуснати. Върху тях същият ефект има и мирисът на прясно изпечен хляб. Ненапразно мачото Джералд Бътлър държи да има топъл хляб на снимачната площадка.

Шафранът е профилактично средство против фригидност, което повишава чувствителността на ерогенните зони.

Благодарение на кофеина, който въздейства върху централната нервна система и повишава тонуса, горещата напитка е незаменима. А ако в нея добавите канела, прекрасното настроение, бодростта и сексуалната възбуда са сигурни.

Хайверът е много питателен, а мирисът на морски дарове неизменно се асоциира със секс. Онова, което въздейства най-вече върху либидото, е... цената на рибешките яйца. Те са символ на богатство, а то обикновено е възбуждащо. Ако поставите в пъпчето си малко хайвер, а на бедрото си малка лъжичка с орнаменти и поканите партньора си да опита от деликатеса, усещането е неземно.

Прекаляването с шампанското не е препоръчително, но употребено с мярка, помага да забравите задръжките и ще ви тласне към експерименти в постелята.


Българският фъстък „Орфей“ повишава потентността

Учени от Института по растителни генетични ресурси в Садово създадоха фъстък афродизиак, съобщи Нова тв. Той е с дъх на бадем и е вписан в европейската листа на сортовете. Кръстен е на митичния тракийски певец Орфей. На външен вид разликата му от обикновените фъстъци е, че е бял на цвят и по-едър. Българската ядка е нискокалорична, богата на витамини, особено В комплекс и Е, има увеличено съдържание на белтъчини, в които влизат някои от важните аминокиселини”, обясняват от Института в Садово.
Създаването на хибрида от наши и израелски сортове е отнело 10 години. Най-голямото му преимущество е, че една от основните съставки - витамин Е, повишава мъжката мощ. Яденето на повече от 100 грама дневно води до претоварване на организма.

Жените се възбуждат от дупета, мъжете - от очи


Ушите, краката, бедрата, гърдите, интимните зони... всичко, което по презумпция възбужда мъжете, се оказва назад в класацията, публикувана от БГНЕС.
Изваяният бюст не е на първо място, а едва на четвърто. Трето място на почетната стълбичка заемат задните части, на второ са устните, а на първо - очите. На последната, десета позиция са ушите. Те са отлични за начало на любовната игра и напомнят на мъжете за хубав секс. Следват глезените и сгъвката на коляното, защото тя е ерогенно чувствителна зона. Гърбът вълнува силния пол, защото обича да го гледа, особено ако има трапчинки над дупето. Плочките на корема не са задължителни, просто там кожата е най-мека. Ханшът също не е за подценяване, сочи проучване.
Допитването разкрива, че жените безотказно се възбуждат от стегнато мъжко дупе. Според тях секси са и широките рамене, затова много дами обичат да ги масжират за начало на ласките. Изваяните гръдни мускули, които изпъват дрехите, също им влияят. Слабият пол търси с поглед и добре оформените бицепси. Когато прочетат, че жените също си падат по плътни и сочни устни, дали някои от мъжете ще хукнат към пластичните хирурзи за инжекции с хиалурин?
Големите и чисти ръце са като обещание за дамите, докато стегнатият корем с плочки е отлично място за изследване с устни.

Безсмислена екзотика

Повлияни от източната медицина, понякога мъжете залитат по шамански афродизиаци като спиртосани гущери, рог от носорог, сушен хобот от слон, червени гъсеници. За разочарование на ползвателите им, те въздействат само ако вярвате в силата им.
Например, митът за рога от носорог като най-силното средство за възбуда е възникнал само поради далечната му прилика с пениса. Той се състои единствено от кератинови белтъчини и със същия успех може да си гризете ноктите или да си дъвчете косата. Психолози твърдят, че мъжката сексуалност зависи от много фактори и да се повиши либидото с чудодеен прах е илюзия.

Миришеш на секс

Етеричните масла също се използват за подобряване на сексуалния живот и те са най-безопасният за здравето начин за пробуждане на желание. Маслата не правят чудеса, но внасят свежа нотка в отношенията. Единственото важно нещо е да подберете правилната комбинация, която ще въздейства и на двамата. Еротично начало е да приготвите масажно масло с ароматни добавки. Бадемовото е отлична основа и мощен афродизиак. Към 30 мл от него прибавете 4 капки сандалово масло, 4 лавандулово и капка от копър. Масажирайки със сместа половинката си, ще са ви необходими само няколко минути за постигане на желания ефект.
Кедровият аромат изостря възприятията, помага на разкрепостяването, вдъхновява за проява на дълбоко спотаявани чувства. Етеричното масло от пачули в древността е използвано за мъжки афродизиак. Ароматът му увеличава сексуалната активност, повишава чувствителността, влияе положително на обменните процеси в организма и нормализира хормоналния фон.
Боровият аромат има тонизиращ ефект, стимулира активността пробужда еротичните фантазии, дава увереност в собствените сили и помага за продължение на половия акт.
Единственото условие при подбора на масла е ароматът им да харесва и на двамата, иначе няма да има желания ефект.


Няма коментари:

Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ

  Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ   Двама президенти, министри и холивудски з...