сряда, 11 февруари 2015 г.

Мис Париж измисли дълга младост за майка си
Мария Галанд създава козметика според нумерологията


Красавицата Колет Пиери, която по-късно приема псевдонима Мария Галанд, въпреки протестите на родителите си през 1960 г. участва в конкурса „Мис Париж“ и печели короната. Тя е млада, искри като шампанско и има много обожатели, но много обича майка си, а нейното лице посърва и се състарява с годините. Мария учи козметология и се захваща с непосилната задача да съхрани женската хубост задълго. Така се ражда маската за лице, която вече 50 г. дъщерите подаряват на майките си. Не само защото има лифтинг ефект, ами понеже нанасянето й е истински ритуал, при който и кожата, и жената си отдъхват.
Първата стъпка от терапията е почистване на лицето, деколтето и шията. При втората се прави повърхностен ензимен пилинг с плодове и водорасли. Третата атакува старостта със серум от витамини. Нежният и лечебен масаж подобрява кръвообращението, връща порцелановия тен и младежката свежест. Той оформя контура на лицето и набляга на околоочния контур, където са омразните бръчки „пачи крак“. Финалът е с питателна маска, която в зависимост от нуждите на кожата може да съдържа хайвер, малки количества сребро, екстракти от жожоба и гинкобилоба, както и екстракт от морски копър. Любопитното при петия етап е, че маската създава „запечатващ слой“ на кожата и със загряващия си ефект я затопля до 42 градуса. Това разширява порите и така всички нанесени преди това мазила проникват по-дълбоко. Така и последвалият я регенериращ крем постига по-голямо въздействие.
Всички козметични магии, създадени от Мария Галанд, носят „подходящите за тях числа“. Тя вярвала в нумерологията и зареждала всеки продукт със специфична енергия според изчисленията си, убедена, че мистичната сила на числата подсилва резултата от кремовете и маските.

За да съхрани собствената си кожа млада и свежа французойката, Мария Галанд съчетава нумерологията с водорасли от Бретан. Така се ражда таласо-маската (от таласо - вълна на старогръцки). При нея също не минава без ритуал. След свалянето на грима кожата се обработва с ензимен пилинг за сваляне на малките несъвършенства. Серумът от водорасли подхранва, а царицата на терапията - маската, също е с морска трева от Бретан. Тук интересното е, че когато се нанася, тя е влажна и така помага на съставките от пилинга и серума буквално да бъдат всмукани от кожата. Таласо-маската играе ролята на проводник. Когато изсъхне, тя добива формата на гума и изглежда като изкуствените лица от филмите. След като се отлепи, блясъкът на кожата се подсилва от овлажняващ крем.   

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...