неделя, 14 септември 2014 г.


Умна + красива = жена на политик

Магдалена ГИГОВА

Формулата от заглавието трудно може да бъде приложена към всеки български политик, но тези от новата реколта определено се радват на по-привлекателни половинки. Че и учени! Представителна извадка от най-очарователните доказва и че имат нездраво влечение към участието в риалити формати.
Майката на втория син на Бареков е участвала в „Сървайвър“, новата тръпка на Лукарски шашнала Слави с еротичен танц на кастинга за „Умна и красива“, а съпругата на Лютви Местан танцува в „Байландо“. Еротиката се подклажда и от носителката на титлата „Плеймейт“ Елена Кучкова, която хем се хвали, че има връзка с политик, хем го крие, както ятак партизанин.
На фона на нашата екзотика дори съпругата на бившия френски президент - моделът с аристократично потекло Карла Бруни, успява да изглежда обикновена.

Сървайвърката до Бареков

Жената, която е плътно до Бареков от година и половина е благоевградчанката Мария Олегова Календерска. Синеоката брюнетка на 12 август навърши 30 години, а малко преди това роди на лидера на България без цензура син Александър. През 2009 г. дамата с вид на манекен участва в злополучния „Сървайвър“, при който почина певецът-кмет Нонно Воденичаров. Тя обаче напусна бързо и безизразно оцеляващото риалити. При представянето си преди заминаването на Филиините Мария каза, че третира айкидо и работи като мениджър във фирма за компютри. За да подсили интереса към себе си признава, че на 14 и 15 г. е преживяла два опита за изнасилване. В биографията й има и кратък трудов стаж в СПА център „Хармония“ в родния й град.
Календерска се съпротивлява на опитите да я сравняват с Деница Гаджева – любимата на волен сидеров. Не й допада дори и оприличаването с Евита Перон. „Завършила съм бизнес администрация в гимназията.„Връзки с обществеността“ е висшето ми образование, магистратурата ми е „Журналистика“. Три години бях изпълнителен продуцент на сутрешния блок в TV7, а след това и изпълнителен продуцент на „Актуални предавания“. Имам специализации в CNN-Лондон и в CNN– Атланта. С Николай отидохме заедно в телевизията, променихме изцяло сутрешния блок, а после направихме изцяло нов телевизионен канал. Няколко години бяхме чисто професионален отбор. По-късно опознах човешките му качества. Той е много решителен и амбициозен. Не приема „не“ за отговор. Това трудно се понася в личен план, но пък го прави способен да разбива дори непробиваеми стени“, разкрива в интервюта Мария Календерска. Нейни колеги от Тв7, обаче твърдят, че тя е била по-активната при започването на връзката и имала серт нрав.
„Предполагам, че погледнати отстрани сме доста забавни работохолици. При нас семейството и работата са изцяло свързани. Смятам, че това прави любовта ни много по-устойчива, защото сме партньори на всички флангове“, заявява Мария пред сайта az-jenata.

Високата 168 см Мария Календерска има кратко минало като модел.

Умна и красива танцува до Лукарски
Тръпката между лидера на СДС Божидар Лукарски и Ива Йорданова от партията на Кунева Ива Йорданова припламва, когато Реформаторският блок представя листите си за евровота. Той е трети, а тя – тринайста, но усещат привличането. Като нормален мъж Лукарски първо забелязва колко привлекателна жена е Ива, но като прилежен възпитаник на НГДЕК, никога не тръгва неподготвен. Преди да я покани на кафе проучва бъдещата си изгора в гугъл. От една страна Ива го очарова с високия си коефициент на интелигентност – 143, а от друга определенията „танцьорка на пилон“ звучат примамливо за всеки мъж. За втората част от инфото претърпява леко разочарование. Явявайки се на кастинг за шоуто на Слави Трифонов „Умна и красива“, Йорданова наистина изиграва доста горещ танц, но за жалост аксесоар като пилон липсва. В замяна на това може да покаже умения и в хип-хопа, и в копаницата, и в самбата. При това на високи токчета, покрай майка си, която е омъжена за американец и е основала клуб за български народни танци в щатите.
Извън жълтините, дамата, заради която лидерът на СДС подаде молба за развод и се чуди как да обясни разрива на двете си деца, е завършила колежа „Бъркли“ в Ню Йорк трета по успех от 2000 студенти, стажувала е в ООН и като доброволец е събирала дарения за борба срещу маларията в Африка. Освен това се е дипломирала във Военната академия специалност „национална сигурност“.
„Аз лично не мога да се влюбя в тъп мъж“, обясни Ива в „Шоуто на Слави“ и добави, че и тя не иска да е желана само заради визията си. Тя се отказа от мястото си в изборните листи, но продължава да работи като съветник в Министерството по еврофондовете.

Кучкова с политик под прикритие

Може би най-сетне в започващия след два дни „ВИП брадър“ ще се разбере с кого точно си ляга актуалната носителка на титлата „Плеймейт“ Елена Кучкова. Още когато бе избрана да украси „мъжката Библия“, тя призна, че има връзка с 38-годишен политик. Най-подходящ по възраст се оказа евродепутатът Ангел Джамбазки, но и двамата набедени за влюбени яростно отрекоха.
Макар досега сочната мома да опазва добре тайната си, любопитните се надяват в Къщата, където падат дрехи и задръжки, тя най-сетне да се издаде.

„Байландо“ за Лютви Местан

И привлекателната съпруга на Лютви Местан също се разписа с участие в телевизионно риалити, но с благотворителна цел. Тя танцува в „Байландо“ през 2010 г. и оттогава не е имала светски изяви. Ширин Местан е родена на 7 април 1963 г. в Крумовград, магистър е по руски и английски от Пловдивския университет. А понеже и в ДПС всички са братовчеди, баща й е известният през 90-те години партиен функционер Хасан Али. Осем години г-жа Местан ръководи Държавната агенция за закрила на детето. Днес е секретар на Балканския мултимедиен център към консерваторията в София.
В едно от интервютата си Ширин Местан разказва, че помогнала на Лютви да избегне инвалидната количка след тежка катастрофа, като сама му биела инжекции със стрихнин.
Една от тайните, които премълчава Ширин Местан, е, че преди години се е преборила успешно със злокачествен тумор на бузата. Сега за него напомня само един малък белег.
С Лютви имат по един предишен брак. Любопитното е, че един от неговите синове и нейното голямо момче се казват Денис. Те са в отлични отношения с Ервин, рожба от брака й с Местан. Младежът се е метнал на родителите си - умен и учен. Завърши с отличие Американския колеж и вече е студент.

Борислав Гуцанов среща жена си на яхта

Кандидатът за депутат от БСП (народен представител и в миналия парламент) Борислав Гуцанов е женен за поливинката си Моника вече 20 години. Дамата е управител на вестник „Народно дело“ и на сайта petel.bg. Двамата имат две дъщери - Сирма на 12 години и Бояна на 10. Въпреки че се познават от четвърт век, искрата на привличането между тях пламва няколко години по-късно.
Гуцанов се запознава с бъдещата си съпруга на яхта. „Току-що бях завършил морското училище и бях в разгара на състезателната си кариера като ветроходец. Запозна ни общ приятел. Две-три години не се бяхме виждали, когато се засякохме на площада във Варна по време на еуфорията след победата на България над Германия на световното първенство в САЩ през 1994 г., каза пред „Преса“ Борислав. - Тогава сякаш се погледнахме с други очи. Един месец по-късно бяхме гаджета.“ Кандидатът за депутат издаде, че голямата страст на съпругата му е планинарството и се пошегува: „Тя е зодия Стрелец, ама първо стреля, а после очертава мишената, за да е улучила винаги десетката.“

Служебен роман

Мерджанов, Сидеров и Свинаров се загаджват в парламента
Шефът на парламентарната група на Коалиция за България - Атанас Мерджанов, е не само шампион сред народните представители по брой деца- пет, ами срещна любовта на работното си място. Половинката му Силвия Георгиева е политически репортер, но откакто му роди момче и момиче, научава парламентарните новини от първа ръка, но у дома. Мерджанов приключи брака си, но новото и старото му семейство са в отлични отношения.Може би защото втората му жена е съвсем малко по-възрастна от голямата му щерка.
Деница Гаджева е вдясно.
Волен Сидеров падна в плен на служебния роман. Съратничката му Деница Гаджева е депутат вече в три народни събрания и смело брани идеите на „Атака“. Може би нейната патриотична жар, а не дългите й крака, красиви сини очи и разпилени коси са станали причина партийният лидер да напусне съпругата си Капка.
В обятията на Деница, но по фамилия Недева, откри щастието и бившият военен министър и царски депутат Николай Свинаров. Той надлежно се разведе с жена си Росица, от която има две пораснали дъщери, за да се ожени за значително по-младата си изгора, която работи в отдела по евроинтеграция в Министерския съвет. „30 години не бях сменял памперси и ми е много забавно“, признава Свинаров.

Гергана и Соломон Паси – единно зарядно, една любов

Любовта между неразделната светска двойка гергана и Соломон паси пламна, докато той беше външен министър в кабинета Сакскобургготски, а тя – негова заместничка. Двамата напълно оправдано не афишираха връзката си, но кашлица, любов и липса на пари не могат да се скрият. Романтиката не напуска щастливото семейство още от времето, когато в Занзибар Соломон не паднал на едно коляно и не поискал ръката на половинката си... писмено по стар еврейски обичай. После двамата играха на „тука има-тука нема“ с любопитните медии като запазиха час за гражданския си брак в няколко ритуални зали, за да се оженят в родопското село Стойките навръх Свети Валентин. Кумоват им шефът на БТА Максим Минчев и съпругата му Наталия. Макар сватбата да е по всички родопски обичаи, не подминават и американския с хвърлянето на буткета. Хваща го сестрата на булката – михаела Калайджиева. Гергана има дъщеричка от първия си брак, а на Соломон ражда две деца – Михаела и Давид. Той пък се радва на сина си Исак от връзката си с Бинка Пеева.
Общата кауза на семейството, което се занимава с високотехнологични проекти беше приемането на общо зарядно за мобилни телефони за целия ЕС. Идеята е на бившия министър на външните работи Соломон Паси и съпругата му Гергана Паси, която беше министър по европейските въпроси. Европейският парламент прие, че трябва да има едно общо зарядно устройство за всички мобилни телефони, продавани на територията на съюза. Така ще се намалят отпадъците, разходите и затрудненията за потребителите, става ясно от писмо на евроинституцията до БТА. "Общото зарядно устройство ще намали електронните отпадъци с 51 000 тона годишно", заяви докладчикът по предложението Барбара Вайлер.

Станишев се жертва заради Моника

Отново по служба се разгаря и връзката между Моника Йосифова и премиерът (тогава) Станишев. Двамата вече има дъщеричка Дария (кръстена на дина, майката на Сергей) и син Георги (на името на брат му), но в свещения им съюз пиар специалистката влезе с чеиз от момче и момиче – Моника и Венци от предишния й брак с банкера Венцислав Йосифов.
Заради съпругата си бившият лидер на БСП и настоящ евродепутат се раздели с любимия си английски булдог Барозу и го подари на Лора Крумова от Би Ти Ви. За да имат семейно гнездо се отказа и от убеждението си, че му е по-удобно да живее под наем.

Даниел Вълчев и Милена Паунова – чувства по време на парламент
    На трети септември преди година се роди Борис - първото общо дете на бившия просветен министър Даниел Вълчев и бившата царска депутатка Милена Паунова. Настоящият адвокат има две дъщери от предишния си брак, а половинката му – син. Двамата се залюбиха, докато той управляваше просветата под ръководството на премиера Сакскобургготски. Даниел постъпи изключително джентълменски – предложи на съпругата си Анелия развод по негова вина, остави й общото жилище и пое солидна издръжка за децата. Когато връзката им стана известна, Вълчев не скри от медиите новата си любов, нито започна да се оправдава, а просто каза „Ами депутатите и министрите също се влюбват!“, с което пресече сплетните.





Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...