неделя, 19 май 2019 г.

Рачков и Маги Халваджиян възхитени от Стилияна в Нирвана


Звезден поток в галерията на Ники Младжов

Нина Норд, снимки ALINA





Димитър Рачков, Маги и Джуди Халваджиян, Лора Караджова, Ники Кънчев и още куп звезди блестяха на откриването на изложбата „Прожектори“ на талантливата художничка Стилияна Узунова в столичната галерия Нирвана.

Авторката представи 34 великолепни картини в арт пространството на Ники Младжов, известно като един от най-престижните центрове за изкуство в страната. Платната, селектирани под кураторството на Моника Тошева, грабнаха погледите на певицата и актриса Алекс Раева и бившата адреналинка Яна Христова, които сияеха в очакване на предстоящото майчинство.

Дими Стоянович, историк и журналист, представи авторката на откриването на изложбата. Модерната живопис на Стилияна Узунова не остави безпристрастна бизнесдамата Мирела Ненчова, както и режисьора на шоуто „Като две капки вода“ Кирил Киров. Мария Игнатова, бившата адреналинка Жана Брейчева, репортерката на „Господари на ефира“ Ева Веселинова, актьорът Станимир Гъмов, певицата Петя Буюклиева.



Победителят в Сървайвър Ваня Джаферович и съпругата му Жени дълго разглеждаха творбите на Стилияна. Топмоделите Гери Дончева и Диана Иванчева пристигнаха със силните си половинки, за да се насладят на творбите на Стилияна. Бизнесдамата Мая Косева и журналистът Антон Стефанов изразиха възхищението си от платната на талантливата авторка. Творци от различни сфери, представители на културни и финансови институции, ценители и колекционери се спираха за дълго пред всяко едно от платната.
Половината картини на Стилияна Узунова бяха откупени на откриването на изложбата.
„Стилияна е не само талантлив творец, тя е и страхотен човек, участва от години с картините си в благотворителния търг на Дарик радио“, сподели Ники Кънчев. Художниците Николай Янакиев, Лили Сотирова, Николай Панайотов, скулпторката Кунка Димитрова, Явор Цаков и половинката му Капка Амзина обсъждаха невероятната текстура на картините на Стилияна и силните послания на платната.
Силната половинка на Стилияна – Страхил Йорданов, приятелките й Елена Гаврилова и Живка Маринова, които също са художнички, роднини и приятели на авторката не криеха радостта си от грандиозния успех на изложбата.
„Стилияна има изключително рядък талант – да създава светове“, коментира художникът Петър Пиронков. „Живописта на Стилияна е многопластова и ексцентрична, като самата нея. Тя не се страхува да експериментира с различни формати, които ни дават възможността да се потопим в този неин свят“, сподели кураторът на изложбата Моника Тошева.
Стилияна Узунова освен талантлив художник е и отговорен гримьор в шоуто „Като две капки вода“. Тя е известна с работата си като художник гримьор в кинопродукции, телевизионни формати, видео клипове. След изложбата в галерия Нирвана авторката заминава за Париж, където 2 месеца ще твори в ателиетата на СБХ в Сите дез Ар.

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...