вторник, 14 май 2019 г.

Ники Сотиров в тандем с Лили Сотирова


Текст Нина Норд, снимки ALINA
Младата художничка Лили Сотирова показа таланта си на поетеса на премиерата на стихосбирката си „Съзерцание в безкрая“ в галерия Нирвана. „Повечето хора познават Лили като художник, тя за втори път гостува на галерията като автор, а днес ще можем да чуем стихотворенията й в изпълнението на Ники Сотиров“, сподели на премиерата собственикът на Нирвана Ники Младжов. Актьорът Ники Сотиров превърна четенето на стихотворенията на Лили в истинска наслада за сетивата, като прочете творбите и както на български, така и на английски, под звуците на класическа музика, изпълнявана на пиано. Поетесата и белетрист Павлина Павлова представи през колегиална призма творчеството на Лили Сотирова. 

Пътуващият писател и журналист Магдалена Гигова направи рецензия на книгата на Лили Сотирова. „Хората, които умеят да се изразяват с четка почти никога не боравят добре с думите, а тя притежава и двете дарби, което показва, че е целуната от Господ. Книгата „Съзерцание в безкрая“ е ярко доказателство за това“, сподели тя. 

Певиците Диана Дафова, Катя Близнакова и Роси Рос, художникът Николай Янакиев и още много други представители на творческия елит уважиха премиерата на младата авторка. Известният актьор Васил Бинев също разгледа картините на Лили Сотирова, които грееха на стените на галерията. Бизнесдамата Капка Амзина блестеше в компанията на силната си половинка Явор Цаков. 

Специални поздрави Лили получи от художника Николай Панайотов, чиято изложба „Щастлив лабиринт“ се закрива днес в галерия Нирвана.

Няма коментари:

Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев”

  Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева отново събира елита на...