понеделник, 29 април 2019 г.

В турския град Коня Стилиян Иванов води първия пътуващ семинар по “Астрология на себепознанието”


Вчера посланичката на Р България в Турция Н.Пр. Надежда Нейнски и генералният консул в Истанбул г-н Ангел Ангелов откриха фото изложба на учениците на режисьора от неделното училище в Истанбул


Режисьорът Стилиян Иванов е в град Коня, Турция, където след броени дни ще води първия пътуващ семинар по “Астрология на себепознанието”.
 В него авторът на 47 документални филми за духовния път на човешката цивилизация, ще съчетае практически занимания по астрология и религиозно-философските познания на суфите (дервишите). Първата група е запълнена. Вече започнаха записванията за втората група, която ще пътува за Коня, Кападокия и Анталия, през октомври с Емералд Травел.
През есента Стилиян Иванов отново ще прекъсне за седмица работата си по новия документален филм, който този път е посветен на шаманизма и северноамериканските индианци.
Днес в Коня, Стилиян се срещна с Есин Челеби - наследничката на Руми (Мевляна), лидер на дервишите, за да й подари последния си документален филм за суфизма - “Поклонници на светлината”, чиято премиера бе преди седмица в София.
Вчера посланичката на Р България в Турция Н.Пр. Надежда Нейнски и генералният консул в Истанбул г-н Ангел Ангелов откриха фото изложба на учениците на Стилиян Иванов от неделното училище в Истанбул. Изложбата ще бъде отворена до края на месец май в криптата на Желязната църква, край Златния рог.
В нея свои творби представя и турския фотограф Кенан Кахраман



Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...