сряда, 20 февруари 2019 г.

Сребърна фруктиера от 19-и век и гривна с диаманти и сапфири - на благотворителния търг на Виенския бал


 
Дамите тази година ще получат елегантно огледало на Виенския бал
Както всяка година, така и на това издание на Виенския бал заявяват участието си нови и нови хора. По-радостното в случая е, че тези нови посетители са млади хора. Това е знак, че организаторите постигат една от основните цели на Виенския бал в България – да утвърдят различен начин на общуване и забавление.
Сред дългогодишните гости на светското събитие на сезона са представителите на австрийския бизнес в България, но и мениджъри на високи позиции от големи български компании.
По покана на австрийската посланичка, г-жа Андреа Вике, гост на бала ще бъде и министърът на туризма, г-жа Николина Ангелкова.
По традиция дебютанти от елитните столични училища откриват Виенския бал.
От Виена пристига представител на Община Виена, както и новият ръководител на международното бюро на Виена за връзка с чужбина. По традиция, от австрийската столица дойдоха вече и подаръците за дамите: елегантно джобно огледало в кадифена торбичка с надпис „Виена е специална“.
По време на бала ще има благотворителен търг, на който ще се наддава за луксозно дървено ковчеже с шест червени вина от най-висок клас, дарено от „Катаржина“, картина на художника Александър Терзиев, икона „Благовещение“ – от личната колекция на Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, сребърна фруктиера от края на 19 век и дамска гривна от злато, сребро, диаманти, сапфири и перли, предоставена от бижутерска къща SSG и пластика на скулпторката Росица Данчева, дарена от кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова.
Освен чрез търга средства ще се събират и от благотворителната томбола, в която срещу цена от 10 лева за билетче могат да бъдат спечелени козметични продукти, шалове и обувки, произведени от австирйски фирми, предмети от кристали Сваровски, ваучери за планински хотели в България. А по повод 60-годишнината на Австрийски авиолинии в България могат да бъдат спечелени два самолетни билета до Виена.

Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...