петък, 4 януари 2019 г.

Жената на 50+. Как да излъжем околните, че сме стройни и на 40



Наивно е да смятаме, че над 50 фигурата ни ще остане същата, каквато е била на 20. Освен това е знайно, че излишното килце не прибавя здраве. Но ако белята вече е станала, има подходящи тоалети, с които да си спестим не само няколко килограма, ами и няколко годинки.
Има неща, които можем да си позволим да носим само в безразсъдната си младост и трябва да се примирим с това. Впрочем, изхвърлянето им от гардероба едва ли ще е трагична загуба:
— Поли над коляното. Те не са подходящи и за пълнички девици.
— Тоалети с впечатляващи принтове от рода на пъстри пеперуди, леопардови шарки, огромни цветя и сложни мотиви. Всички те визуално „закръглят“ фигурата..
— Дрехи с лекомислени рисунки като апликации с котенца, розови сърчица върху гърдите, инкрустации с кристали…
— Облекла, прекаляващи с блясъка – ликра, метализирани материи, камъчета. Те не само увеличават обема, ами приковават вниманието върху всички недостатъци
— Сигналните цветове – бонбонено розово, непоносим тюркоаз, неоново зелено, ослепително лилаво. Оставете тези нюанси за тийнейджърите
— Всичко, което е твърде прилепнало или прекалено торбесто. На пълничките им отиват „силуетни“  тоалети.
— Одежди с крупни детайли – например, ярки, позлатени копчета, пищно жабо. Всички тези елементи оптически увеличават теглото. А и няма какво да се лъжем, карат човекът да изглежда евтино.
Тайните на правилния гардероб


За да може притежателките на пищни форми и над 50 да изглеждат елегантно и женствено, за предпочитане е да следват класическия стил.
— Пола молив или „прегърни ме“ с безупречна кройка, от плътна, добре прилягаща материя до средата на прасеца. Тъкмо тази дължина се смята за идеална за пухкавелките на 50+. Първо, тя визуално удължава ръста и следователно “прибира“ излишните килограми. Второ, дори при обща пълнота, прасците и глезените съхраняват изяществото си.
— Елегантни рокли. За препоръчване са роклите-шемизети, малка черна рокля тип „Шанел“, с висока талия в стил Ампир и непременно рокля-пуловер, която да се комбинира с обикновени прави джинси.
- Друга чудесна идея е двуцветната рокля с тъмни вертикални шлицове отстрани – този модел ще ви позволи да изваете оптически плавен пропорционален силует.
— Дългата туника изглежда чудесно с джинси или прави панталони
— Сако, достатъчно дълго, че да покрие ханша и бедрата – вечната проблемна част.
— Черни панталони – прави или леко разширяваши се надолу.
Много жени, зазубрили правилото, че черното изтънява силуета базират гардероба си на този елегантен, изтънчен и благороден, но все пак изискващ умереност при употребата му цвят. Черното наистина спестява някое и друго излишно килце, но също така състарява, ако е в големи количества. Моделиерите съветват дамите старша възраст да не злоупотребяват прекалено с тъмните тонове, особено в горната част на тялото.
Обърнете внимание на нюанси като слонова кост, коралово, пепел от рози, . Бялото също не е строго забранено. Бялата риза, изискано обхващаща фигурата освежава лицето и спомага за създаването на класически образ.
Освен това не само черният цвят прави фигурата стройна. Има толкова много благородни разцветки, които можем да препоръчаме на пълните жени над 50: бордо, тъмносино, сиво, алено..
И макар, че монохромните ансамбли изглеждат върху дами от тази възраст, с успех можете да разнообразите гардероба си с тънко вертикално райе, скромно каре, дискретен цветен принт.

Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...