неделя, 30 декември 2018 г.

Какво да облечем и какви гозби да поднесем, за да ни върви през 2019-а - Годината на Жълтата Свиня

Не гответе свинско, наблегнете на салатите, сервирайте пъстри коктейли и се облечете ярко с пищни златни бижута

Макар Годината на Свинята да настъпва на 5 февруари, според Източния календар, омилостивяването на симпатичната владетелка на 2019-а трябва да започне от нощта на 31 декември.
За целта е необходимо да подберете правилното облекло и подходящи блюда, които да се понравят на Жълтата Свиня.

С какво да се нагиздим
На дамите чудесно ще прилягат пищни тоалети в любимия на покровителката на 2019-а жълт цвят. Така ще привлекат късмета и изобилието. Почитателките на по-скромния и дори минималистичен стил, могат да спасят положението с малка черна рокля, светли обувки или бельо, но задължително с ярки бижута от благороден метал. За да преживеете цяла година в хармония, добавете елементи в светли нюанси – шалове, чати, ботуши… Ако ви е по душа класическото съчетание черно и бяло, можете да посрещнете 2019 в тази гама, но за да не изглежда стилът ви твърде скучен, отчетете някои нюанси. Например, бялата блузка или риза да е с обемни ръкави или дантелени апликации. Златна декорация в горната част на тоалета не само ще придаде празничен вид, ами ще привлече богатството и успеха. Въпреки незаслужената репутация на Свинята като мръсно животно, на нея няма да й хареса ако се нагиздите небрежно. Затова през идната година е препоръчително да обърнете особено внимание на прическата. За да избегнете опасността в края на празника да приличате на разплетена кошница в главата, закрепете косата си с шноли, фиби, които биха могли да бъдат в ярки цветове и така да хармонират с цялостния ви образ.
Представителите на силния пол също трябва по-отрано да обмислят празничния си имидж.  Да посрещнат 2019 в спортен анцуг или по домашному е доста лоша идея. Разбира се, не бива  и да се жертват цяла вечер да се мъчат в костюм, който им е неудобен. Ярки ризи и вратовръзки с оригинални разцветки, дори папийонка ще е не само моден, ами и доста сполучлив вариант за посрещане на Новата година. Актуални остават панталоните в бежово, кафяво, или в цвят бордо. Ако желаете видът ви да бъде лаконичен, а не бъбрив, акцентирайте не върху цветовете, а върху аксесоарите. Жълтата Землиста Свиня обича естествеността, затова не прекалявайте с дрънкулките.

С каква трапеза да посрещнем 2019 година
Любителката на веселите и отрупани трапези, обожава да си хапва вкусно. Затова ви предлагаме да изберете ястия, които ще зарадват близките ви, ще привлекат късмета, парите и щастието и няма да обидят Свинята.
Подходете внимателно към избора на месо. Ясно е, че на сланината, колбасите и пържолите няма да бъде погледнато с добро око откъм покровителката на 2019-а.  Заменете свинското с телешко, пилешко, заешко, говеждо, агнешко… Украсете масата с помече плодове  и зеленчуци. Така тя ще изглежда по-свежо, ярко и апетитно и определено ще бъде одобрена от Свинята.
Салатите са сред най-разпространените новогодишни блюда. Разбира се, можете да заложите на „класиката“, но дори руската салата няма да е зле да направите с пилешка или пуешка  шунка. Присъствието на свинско месо може силно да огорчи покровителката на 2019, което ще повлече след себе си беди и неприятности.  Въпреки популярността на месото в новогодишната трапеза, постъпете екстравагантно и сервирайте морски дарове и риби! Но не наблягайте на прекалено постната риба, защото диетичната храна не е по вкуса на Свинята. Заменете свинското с каквото и да е месо или изобилие от сирена. Важното е порциите да изглеждат ярко, привлекателно, пищно. Покровителстващата стихия на новата година е Земята, така че не се бойте да използвате зеленото като украса – магданоз, рукола, маруля… Всичко това ще ви донесе късмет.
Жълтата Свиня обожава сладкото. Не забравяйте десертите – печива, баклави, торти, шоколад… Всичко това не само ще се хареса на гостите, ами ще привлече късмета, здравето и щастието на ваша страна.  Най-добре е десертите да бъдат приготвени лично от домакините.
Подготвяйте ястията и масите задължително в добо настроение, мислете колко успешна година ви чака. Така ще привлечете благополучието за себе си и близките си и ще съхраните хармонията в дома. На Жълтата Свиня особено много ще й харесат ярките и необичайни коктейли, дори да са приготвени без алкохол.  По-добре е напитките да бъдат качествени и скъпи.
В Новогодишната нощ стават чудеса. Тъкмо заради това хората си пожелават разни неща и искрено вярват, че мечтите им ще се изпълнят. За да ускорите сбъдването им, възползвайте се от ефективните ритуали.

Няма коментари:

Изумителният магьосник Старбой Айвън с номинация за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2024

  Изумителният магьосник Старбой Айвън с номинация за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2024 Двукратният носител на мемориалн...