четвъртък, 7 юни 2018 г.


LG ПРЕДСТАВИ ПРЕМИУМ СЕРИЯТА OLED ТЕЛЕВИЗОРИ ЗА 2018 И В БЪЛГАРИЯ

Зашеметяващите и изключително красиви нови модели телевизори от портфолиото на LG дебютираха и на българския пазар, поставяйки основите на телевизията на бъдещето благодарение на THINQ® и α (Алфа) процесор

На бляскаво събитие LG Electronics (LG) официално представи премиум продуктите си LG OLED TV 2018, които включват най-новите и иновативни OLED модели на компанията. За целта LG избра едно от най-модерните и стилни клубове в сърцето на София, където чрез впечатляваща комбинация от звук и светлина демонстрира изключителните характеристики на най-новите си телевизионни продукти.
LG надгражда репутацията си като безапелационен лидер в OLED технологията, благодарение на своите нови OLED телевизори с изкуствен интелект, които включват сериите W8, G8, E8, C8, и B8. Всеки модел има уникален дизайн, като Picture-on-Wall (модел77/65W8), One Glass Screen (модел 65G8), Picture-on-Glass (модел 65/55E8), така и Cinema Screen дизайн (модели 77/65/55C8 и 65/55B8). Размерите на екрана варират от 55 до 77 инча, като по-ниската серия SUPER UHD модела с изкуствен интелект (SK95, SK85 и SK80) се предлагат в размери от 49 до 75 инча.

По време на събитието, LG Electronics демонстрира по несравним начин преживяването наречено „забавление у дома“, издигайки го на едно ново ниво, благодарение на технологията за изкуствен интелект (AI) ThinQ® и високотехнологичния процесор на изображения, интегриран в най-новите OLED и SUPER UHD телевизори.
Благодарение на внедрената в телевизорите AI функционалност, клиентите на LG могат да говорят директно на дистанционното, за да се възползват от всички удобни функции на днешните технологии за гласово разпознаване. Телевизорите LG OLED също могат да работят и като умни домашни хъбове, които предлагат достъп и свързаност с други продукти от съвременния умен дом, като например прахосмукачки-роботи, климатици, пречистватели за въздух, умно осветление, умни високоговорители, както и много други устройства, които могат да се свържат с телевизора посредством Wi-Fi или Bluetooth.
Освен това, благодарение на най-новия процесор на LG под името α (алфа) 9, който е сърцето на водещите в индустрията OLED телевизори, посетителите забелязаха още по-големи подобрения във вече смятаната от всички за перфектна телевизионна картина.

Перфектно черно създава перфектни цветове
Всеки OLED панел е изграден от милиони самосветещи пиксели, който контролират независимо един от друг своята яркост. Те създават единствените по рода си безкраен контраст, перфектно черно и перфектни цветове с милиарди нюанси от богати цветови палитри. По този начин, OLED не изисква отделна задна подсветка, която в конвенционалните LED телевизори заема значително физическо пространство зад екрана и съответно ги прави доста по-дебели. Това е една от основните причини OLED технологията в новите телевизори от LG да позволява съществуването на тънък дисплей, без излишни елементи, преминавайки всички бариери, познати в историята на телевизорите.
„Нашите 2018 OLED TV модели притежават дълъг списък от водещи в индустрията иновации. Подобрявайки всяка година серията OLED TV, ние провокираме развитието на технологии от ново поколение, за да може потребителите буквално да видят и чуят предимствата от това да притежаваш LG OLED TV”, - каза Иван Иванов, управляващ директор в LG Electronics Bulgaria.
Умните технологии правят революция в ежедневието
ThinQ технологията от LG предлага подобрено интерактивно преживяване в най-новото портфолио от телевизори, включително моделите OLED и SUPER UHD. ThinQ използва обработка на естествени езици (Natural Language Processing - NLP), за да предостави интелигентен контрол, активиращ се чрез глас и свързаност, базирана на разработената от LG технология за машинно учене DeepThinQ. Процесът по настройване е изключително улеснен и клиентите могат лесно и бързо да се свържат с гейминг конзоли и външни саундбар системи. Потребителите могат да търсят информация, изображения и видеа с конкретно съдържание, като направят гласова заявка към дистанционното на телевизора с команда като например „покажи ми всички филми, в които този актьор е участвал“ или „покажи ми видеа с йога”.
Телевизорите на LG с ThinQ AI поддържат услуги, базирани на Electronic Program Guide (EPG), за да предоставят информация в реално време или за да превключат на канал, който предлага желаното съдържание. Инструктирайте телевизора да “търси саундтрака на този филм” или да “се самоизключи, когато тази програма свърши” без да произнасяте името на програмата или пък да въвеждате конкретен час.
Качество на картината, достигащо перфекционизъм
Най-новият LG α (Алфа) 9 интелигентен процесор пресъздава изображенията като в истинския живот, с невероятно богати цветове, отчетливост и дълбочина и така създава усещането за повече реализъм. Основен новаторски елемент в α (Алфа) 9 е четиристепенният процес по намаляване на шума, който включва двойно повече стъпки в сравнение с конвенционалните техники. Този алгоритъм дава възможност за по-голяма прецизност при намаляването на шумовете, подобрявайки яснотата на изображенията и позволявайки по-ефективното възпроизвеждане на плавното преливане на тонове.
Процесорът също подобрява цветовата производителност и прави цветовете да изглеждат по-реалистични дори от оригиналното съдържание. Подобрената цветова корекция дава възможност да се покажат повече естествени цветове като седемкратно разширява референтните цветови координати в сравнение с преди. α (Алфа) 9 е създаден да поддържа висока честота на кадрите (HFR), за да произвежда по-плавни и по-ясни движещи се изображения при 120 кадъра в секунда, а това на свой ред допринася за по-доброто рендиране на съдържание с бързо движещи се обекти, като спортни предавания и екшън филми.
„Благодарение на новия процесор на изображения, OLED телевизорите на LG през 2018 ще могат да пресъздадат всяко съдържание при най-доброто възможно качество за наистина грандиозно преживяване на своите зрители“, - подчерта Цоньо Михайлов, търговски мениджър в LG Electronics България по време на продуктова презентация.
Максимизиране на Nano Cell с FALD подсветка и α (Алфа) 7
През 2017 г. LG отбеляза значителни постижения в посока своята изключително амбициозна визия да създаде най-добрата LCD телевизионна картина посредством своите наноклетъчни SUPER UHD телевизори. Съчетавайки наноклетъчната технология, FALD подсветката и α (Алфа) 7 процесора, SUPER UHD телевизорите през 2018 ще предложат множество технологични подобрения, включително по-дълбоки нюанси на черното, подобрено рендиране на изображенията, подобрени детайли на сенките и прецизни цветове от широки зрителни ъгли.
Тазгодишният SUPER UHD телевизор с FALD предлага по-плътни зони на подсветка в рамките на дисплея, за разлика от edge-lighting технологията, където подсветката е позиционирана по краищата зад телевизионния панел. Технологията на LG подобрява нивата на черно и размерите на картината посредством независим контрол върху зоните с LED светлини, като така подобряват детайлите на сенките и намаляват цветовите загуби, а това води до подобрен контраст и превъзходно качество на картината.
Най-доброто възможно 4K Cinema HDR преживяване
OLED и SUPER UHD телевизорите за 2018 на LG имат 4K Cinema HDR, който внася в дома едно истинско кинематографично преживяване, без значение какъв е формата. OLED и SUPER UHD телевизорите за 2018 прибавят поддръжка за Advanced HDR от Technicolor и така продължават традицията да предлагат съвместимост с повечето основни HDR формати – от изключителното зрително преживяване с Dolby VisionTM до HDR10 и HLG (Hybrid Log-Gamma). Новите OLED и SUPER UHD телевизори обработват HDR изображения динамично, кадър по кадър, използвайки разработения от LG алгоритъм Enhanced Dynamic Tone mapping. Както OLED, така и SUPER UHD телевизорите ще се предлагат с Dolby Atmos съраунд саунд за най-доброто аудиовизуално преживяване.
Моделите от премиум серията LG OLED TV 2018 веднага грабнаха вниманието и признанието не само на публиката, но и на експертите. Всички нови модели от премиум категорията, включително флагмана W8, вече пристигнаха в България и могат да бъдат намерени в големите вериги за битова електроника в цялата страна.

Няма коментари:

Yoana води любовна Fiesta от 20-метрова кула

Течението отнася лодката на певицата, спасителен екип я връща на брега на язовир Огняново Двудневна романтика по  суша и вода, и...