петък, 3 февруари 2017 г.

Български конкурс влезе в новините на CNN

Правата на единственото в света състезание за баби, принадлежат на нашенка

Надпреварата Grandma Universe 2017, проведена в София бе показана от филипинския клон на световната мрежа





Български конкурс влезе в новинарска емисия на CNN! Клонът на световната телевизионна мрежа във Филипините – страна със 100-милионно население излъчи напоителен репортаж от проведената в София международна надпревара Mrs. Grandma Universe-2017 – единственото в света състезание за дами с внучета, но и със собствен живот, хобита, интереси и професионална реализация.
Правата се държат от Меги Савова, която организира събитието за осма поредна година. Поводът да се проведе в България, обаче е и фактът, че миналата година за Мисис Баба Вселена бе избрана Дони Василева. Тя предаде короната си на филипинката Агнес Якосалем от Филипините. Новоизбраната Mrs. Grandma Universe-2017 е на 52 години, бакалавър по медицински технологии . Тя е майка на двама сина и една дъщеря, има внучка на 7 години.
Пред CNN победителката разказа, че за участието в конкурса са в София я подтикнали близките й, че е щастлива от успеха си, но съзнава, че сега й предстои много работа за благотворителни каузи.

Вижте видеото тук: 

Пред епицентър.бг  продуцентът на конкурса Меги Савова заяви: „Идеята на състезанието „Мисис Баба” е да мотивира българките, които вече имат внуци да продължават да бъдат ентусиазирани, влюбени в живота, работещи, щастливи, със самочувствие и лично пространство. А Mrs. Grandma Universe-2017, освен,че е единствения международен конкурс за баби е и български патент. И ние в нещо да сме първи и единствени! Вече излезе и регистрацията за „Мистър Дядо”, похвали се Меги.

Участие в  надпреварата Grandma Universe 2017  взеха 15 държави, сред които Сингапур, Испания, Филипини, Латвия, Перу, Венцуела, Русия, САЩ, Украйна, Латвия, България и др. Домакин (и съводещ, заедно с „Мисис Баба 2012” Татяна Трайкова) на международния конкурс беше първата носителка на титлата „Мисис Баба“ Капка Амзина. 

Кандидатките в международния конкурс танцуваха, пяха, рецитираха собствени стихове и дори разиграваха социални етюди на тема „детето ми има проблем с дрогата, как да му помогна”.

Специален гост на събитието беше Mrs Universe 2014 – Сабрина Пинион.  Красивата американка е страдала като дете и се е посветила на спасяването на тормозени хлапета. 

Подгласничка на филипинката Агнес Якосалем стана Сюзан Паган – от САЩ, на 54 години. Тя  има двама сина и вярата в Бог е най-важното нещо в живота й. В тура за таланти Сюзан изпълни каубойски танц на музика на Шъная Туейн.

Победителката пък се представи с национален филипински танц и спиращ дъха етно костюм. 

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...