понеделник, 20 февруари 2017 г.

В "Арена Армеец" Енчо Керязов пак отново награждава талантливите деца на България

Шест екстремни спортисти, шест знаменитости от шоубизнеса, 66 балерини и 66 музиканти в шестата "Нощ на звездите"

В спектакъла ще участва и шест носители на Златен клоун от цирковия фестивал в Монте Карло. Зрителите ще виждат всички подробности на 300 кв м екрани



За шести път фондация "Енчо Керязов" ще награди талантливите деца на България на незабравим спектакъл на 25 февруари в "Арена Армеец".
За самите отличени да си получат призовете в тази голяма зала е истинско преживяване. Ще се почувстват значими да бъдат редом с големи имена и толкова много зрители да ги аплодират, когато минават по червения килим",  каза пред Епицентър.бг другият двигател на знаменателното събитие Йордан Йовчев.

Началото е като на шега - общината в Ямбол, родния град на носителая на "Сребърен клоун" Енчо Керязов, преди шест години прави коледно парти за талантливи деца. "Аз реших да им дам награди – фотоапарати, телефони, таблети. Ама общината се отказа, поради липса на пари. Но моята фондация - не. Аз играех в чужбина, а Данчо Йовчев, въпреки подготовката за олимпиадата в Лондон, дойде в Ямбол, награди децата от местни самодейни клубове. На следващата година вече отличихме малки дарования от цялата ямболска област",  припомни си началото основният инициатор  Енчо Керязов.

"Интересът ескалира и трябваше да прерасне в национално награждаване. А като ще е национално и голямо, къде да бъде освен в „Арена Армеец“. Допълни Данчо Йовчев.

Специално за Епицентър.бг Енчо Керязов разкри на какви невероятни артисти ще се дивят зрителите в „Арена Армеец” в събота вечер:

- Никога досега „Нощта на звездите” не е била толкова грандиозна, толкова уникална – истински шамар на закона на гравитацията. Шест призьори от световния цирков фестивал в Монте Карло не сме имали никога досега. И понеже това е шестото издание на спектакъла, всичко се върти около шестицата – шестима носители на „Златен клоун”, шест екстремни спортисти, 66 музиканти и още толкова балерини ще има на сцената. Плюс шест знакови личности от българския шоубизнес – водещи са Мария Игнатова и Ненчо Балабанов,  Христо Гърбов и Ненчо Илчев ще влязат с камила.  Руслан Мъйнов ще изпълни песента „Карузо” на изпълнението на един невероятен любовен  дует от Украйна – акробати, които аз много харесвам.  Люси Дяковска  ще налее още малко бензин с парчето си, докато публиката гледа извънземното изпълнение на „Въздушните бойци” – мотористи, които правят салта, скокове и други акробатични номера заедно с машините си. Няма точно определена дума за тях, в България този спорт със свободно летящи мотори не се практикува. Номерът е много подходящ за Люси, която в Германия участва в състезания с коли.
- От Америка ще пристигне специално Митко Саватинов. Той е едно момче от Гоце Делчев, което от няколко години живее в САЩ. Започнал е като цирков артист в най-голямото пътуващо шоу в света „Ринглинг”.  След това започва да прави самостоятелна кариера като силов акробат. За втора поредна година Димитър Саватинов е обявен за Най-силният мъж на Америка и държи световния рекорд за най-голяма тежест вдигната с една ръка. Той ще пресъздаде заедно с красивата акробатка Сирма Добрева (която танцува по фасадите на сградите) една много интересна и опасна илюзия на Худини.  Двамата ще изпълнят тази магия.
- В спектакъла ще участват няколко балета – все пак това са 66 души. Едни от тях са от Националното хореографско училище – прекрасни момичета, много красиви. Те ще танцуват, докато италианската артистка Кели рисува с пясък. Това ще се вижда от публиката на 300 квадратни метра екрани.
- Единият от балетите ще влезе на изпълнението на жонгльора Пикасо, а другият – с Митко Саватинов.
- Диригент на 66-те музиканти на сцената по традиция е Левон Манукян,  голям мой приятел, участва във връчването на наградите на талантливи деца още от Ямбол. Той е и член на комисията в раздел „Изкуство”, която подбира децата, които трябва да бъдат отличени. Не искам да споменавам останалите членове на комисията, за да не бъдат подложени на натиск.
- Шестото издание на „Нощта на звездите” сме го завъртели около шестицата, вече обсъждаме какво да измислим за седмицата догодина. Много добри приятели сме с Ник Валенда, с няколко рекорда на Гинес, който мина над Ниагарския водопад.  Още дядо му е правил  пирамида от седем ръста, така че нищо чудно Ник Валенда да дойде в София.
- Понеже много държа на смеха и винаги започвам с клоун, вече имам осигурено участие на Дейвид Ларибле – носител на Златен клоун от Монте Карло. Много малко са комиците, които могат универсално да разсмеят хората.  Дейвид участваше в четвъртата „Нощ на звездите” в Ямбол, обещал ми е да дойде и за седмата.
- С него имаме  седем съвместни сезона в цирк „Ронкали”, така че имаме още един път числото седем.
- Всяка година е коренно различна от миналата. Тази година Данчо Йовчев няма да участва, а ще излезе да връчи една награда.  Миналата година година използвахме цирк и спорт, тази година ще има повече музика, балет, кукловоди...
- Голямо предизвикателство е да държиш високо ниво на номерата, защото не са Бог знае колко цирковите изпълнения със световно качество.  Повечето артисти са ми приятели, но това не е достатъчно – те трябва да са свободни точно на определената дата. Това е много трудно.
- Режисьор на спектакъла съм аз, защото знам всеки номер каква емоция носи. Няма как да си ги гледал само на видео, да си усетил чувствата и възоснова на това да подредиш шоуто.  Всеки един артист ме е докоснал по някакъв начин.  В „Нощ на звездите” не участват артисти, защото са носители на Златен клоун от Монте Карло.  Не, всеки от тях ме е докоснал по някакъв начин. Дали ще са екстремните спортисти, които правят невъобразими неща с моторите си или любовния дует, който въздейства по съвсем различен начин с невероятната си романтика, че оставяш с отворени уста.... Кели разказва една история с пясъчните си картини, клоунът ме е разсмивал до сълзи...”, завърши Енчо Керязов.
- Въпреки изключителната си заетост преди грандиозното шоу, той намери време да подкрепи каузата на 17-годишната Снежанка, която се надява да подобри състоянието си с делфинотерапия. Енчо позира за снимка с момичето и призова хората с добри сърца да изпратят 1 лев чрез СМС с текст DMS SNEJANKA на номер 17777.

-

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...