сряда, 7 септември 2016 г.


Водещата на предаването "Резолюция" учи как да различим лъжата 

Практикуващият коуч Велимира Василева - в ролята на Тим Рот от сериала "Излъжи ме" 

Казвам се Велимира Василева и съм практикуващ коуч и ментор. Заедно с радио “Гама” стартирахме общ проект за коучинг и менторска помощ – предаването “Резолюция”. В него “разнищваме” теми от личностното израстване, които вълнуват радиослушателите ни, посетителите на интернет страницата ни и моите клиенти.
Имам удоволствие да Ви поканя да участвате в моя семинар, на който ще се научим как да различаваме лъжата и как да лъжем по-добре, ако сте актьори, адвокати или търговци. По-долу има подробна информация за семинара на тема “ ИЗЛЪЖИ МЕ ! ”.
За допълнителни въпроси и уточнения свързани със семинара, можете да се свържете с мен на телефон 0889401781 и мейл:velimiravassileva@gmail.com

 ПРЕДИСЛОВИЕ

Към темата за лъжата и манипулацията винаги подхождам със смесени чувства.И от психологическа и от философска гледна точка, нямам отговор на въпроса дали би донесло полза или нанесло вреда, изграждането на умение за разпознаване на лъжата.Може би има някаква по-висша и непонятна за мен причина, поради която ние хората така успешно се лъжем и манипулираме. 

Това не е манипулативна реплика, която има за цел да засили интереса ви към семинара! 

Просто мисля, че придобиването на умение да разпознаваш лъжата е необходимо в наше време, тъй като се заобиколени от патологични лъжци. 

Не виждам и особен смисъл личният ни живот да бъде илюзия, в каквато, също неминуемо се превръща благодарение на лъжата. 

Според психологическите проучвания, в какъвто и да е средностатистически разговор между двама души, ВСЕКИ от участниците изрича по три лъжи на всеки 10 минути. Предварително поднасям извиненията си на онези, които категорично ще заявят, че таз
СТАТИСТИКА не важи за тях…, но нито тяхното изявление, нито моето извинение ще променят фактите. 
Според най-известния, жив специалист по лъжата проф. Пол 
Екман сме в състояние да доловим едва 54% от лъжите, които ни се поднасят… и които ние поднасяме. „Доловим” е много подходяща дума, тъй като тя не обозначава осъзнато „хващане” на лъжите, което от своя страна ще рече, че процента на лъжите, които реално „хващаме” е вероятно на половина от горепосочения, а може би и по-малко. 
Една от причините за това е, че истината винаги е елемент от лъжата, както истината и лъжата са основни елементи на манипулацията.Тоест, няма лъжа или манипулация, която да не съдържа в себе си истина или елементи на истина.В известен смисъл можем да твърдим, че не ни достига въображение да измислим подобна лъжа.Или по-скоро, това е израз на несъзнаваното ни схващане, че лъжа без елементи на истина не би била приета като истина. 
Така, че реших да оставя всичко на правото ви на свободен избор и да ви поканя на моя семинар на тема : “Излъжи мe !” 



ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЕТО

Искате ли да развиете личностните си умения за разбиране на лъжата?
Да повишите чувствителността си към ключовото значение на задаването на въпроси, активното изслушване на отговорите и невербалната комуникация за разбиране на другите?
Да изградите умения за насочване на партньора в комуникацията с цел да разпознаете лъжата?
Да подобрите способността си за даване на положителна обратна връзка и аргументация?

Обучението е разделено на две части: теоретична и практична, включваща активни и интерактивни методи като ролеви игри, решаване на казуси, симулации и практически задания. 

Истината за лъжата в контекста на темата е, че не е особен проблем човек да се обучи да я разпознава. Ако научите и практикувате всичко от семинара при нормални обстоятелства ще сте в състояние да разкодирате почти всяка лъжа.

КОГА И КЪДЕ
Място: Бар Селфи;
Град: гр. София;
Адрес: София, ул." Шипка" 46 

ВРЕМЕ НА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЕМИНАРА

събота, 17 септември 2016    от 14:00 ч. до 17 часа;


Цена на билета : 20 лева

Местата са ограничени! За предварително закупуване на билети на телефон 0889401781
Линк към записите на собственото ми авторското предаване по радио “Гама” град Видин и моята фейсбук страница:



Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...