сряда, 7 септември 2016 г.

Нов ултразвуков бластер срещу целулита

TriActive+ замества скалпела

           Апаратурата е пръв помощник и  при двойна брадичка




Почти няма жена без целулит, дориш и младите момичета страдат от портокалова кожа, независимо колко дълго се потят във фитнеса. Казват, че който измисли лек, ще получи Нобелова награда. Кой знае, това  може да се окаже изобретателят на TriActive+! Най-новата медицинска технология - алтернатива на оперативния лифтинг.

Въпреки, че по всеобщо мнение целулитът е само козметичен дефект, всъщност портокаловата кожа е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната система и кръвоносната система на повърхността. Нарича се липодистрофия (Gynoid lipodystrophy), което в превод от латински означава дистрофия на мастните тъкани.
Причините за появата на целулит са: наследствената предразположеност, възраст, нездравословното хранене, наднорменото тегло и честите колебания в телесната маса. Далеч не без значение се заседналият начин на живот и вредните навици като алкохол и тютюнопушене. казва Стефка Сиракова, кинезитерапевт от Jewel Skin Clinic. Понякога обаче появата му може да бъде провокирана и от настъпил дисбаланс на хормоните  в организма като например дисфункция на яйчниците, надбъбречните жлези и щитовидната жлеза. До натрупването на целулит водят разкъсването и деструктурирането на колагена, интоксикацията и лошата оксигенация на тъканите.

Три технологии право в десятката
Най-новият апарат TriActive+ комбинира три технологии, които се прицелват в несъвършенствата. Машината работи с ултразвук, лазер, радиочестота, които ефективно се справят с локалните натрупвания на мазнини, лимфния застой и отпуснатостта на кожата.  Процедурите с TriActive+ намаляват целулита, оформят тялото и го склуптурират. „Много хора прибързват и прибягват до липосукция. Ние сме с един ход напред. Не е необходима операция, която може да доведе до усложнения.“ – категорична е Стефка Сиракова. „Апаратът е подходящ и за лице, шия и деколте. Премахва двойната брадичка видимо и трайно.

Перфектна комбинация за перфектен силует
TriActive+ разполага с общо шест различни накрайници за лице и тяло, предназначени за различни зони. Действието на апарата е свързано с  превръщането на мазнините в течност и изхвърлянето им. Машината работи с ултразвук на ниска честота и дълбоко проникване. Той спомага за намаляване на мастните натрупвания.
„Ултразвукът представлява механични звукови вълни, произведени от специални накрайници. При преминаването им през кожата те предизвикват вибрации при мастните клетки и упражняват механичен натиск. Специалните звукови вълни, произведени от TriAktive +, действат избирателно върху целулита и локализираните мастни натрупвания, като предизвикват специфичен масаж на тъканите. Това води до разкъсване на фибрите, заобикалящи мастните клетки, което подпомага дренирането. Триглицеридите, които се намират в мастните клетки, се разбиват и мастните киселини се източват от мастните клетки. Мастните киселини преминават в лимфата, а от там чрез черния дроб и бъбреците се изхвърлят от организма. Така обемът на мастната клетка става по-малък. Тя се свива, а това води до видимо намаляване на целулита.“ – обяснява кинезитерапевтът Стефка Сиракова.

Ултразвукът се използва единствено в долната част на тялото – корем и крака.  След това се включва диодният лазер, който е за лимфен дренаж и стимулиране на кръвообръщението. Така, освен че обемът на мастните клетки е намален, те се наместват правилно и тази неравност по кожата, известна като „портокаловата кожа“, изчезва. Той може да се прилага за големи зони от тялото и за малки зони – като лицето например.

Радиочестотата пък е за стягане и изпъване. Двата радиочестотни накрайници на TriAktive+ използват мултиполярна технология за лечение на целулита и отпускането на кожата. Използват електрически ток със специфични параметри, които са съвсем безвредни за тялото. Системата има продължително охлаждане и така се предотвратява усещането за парене. Радиочестота стимулира контракциите на колагеновите фибри и активира микроциркулацията. С нея могат да се третират дори и най-малките бръчици по лицето.

Пълна промяна с 10 процедури

На всеки 21-28 дни клетките в организма се обновяват, като това зависи от индивидуалния метаболизъм. Затова е добре в рамките на тези дни се правят повтарящи се действия, които могат да бъдат запомнени от клетките и ще бъдат изпълнявани от тях и след това. Препоръчва се да се направи курс от 10 процедури, 1-2 пъти седмично. Така мастните клетки в тялото ни свикват да бъдат дренирани, а мастните киселини от тях ще бъдат изхвърляни. Кръвообръщението също се подобрява. В третираните зони се увеличават колагеновите и еластиновите фибри. Именно новият колаген и еластин правят кожата по-стегната и водят до заличаване на целулита. – разяснява специалистът Стефка Сиракова.
Повечето пациенти виждат значителна разлика още след първата процедура, но за да се задържи ефектът, трябва да се правят поддържащи процедури, в зависимост от конкретните нужди. Естествено, за да се завържи ефектът, тялото трябва да се поддържа със спорт и здравословно хранене.

Максимален ефект без риск


Процедурите с TriActive+ могат да третират бедра, седалище, корем, паласки, ръце. лице, шия и деколте. В зависимост от индивидуалните нужди на пациента може да бъде съставена индивидуална програма, чрез задаване на необходимите параметри за сила и интензивност на всяка отделна технология.
“Възможността за използване на трите технологии – ултразвук, лазер и радиочестота, позволяват без риск за здравето да се постигне: намаляване на целулита, тонизирана  и еластична кожа, намаляване на задържането на течности и подобряване на химичните реакции дори и при лечение на синдрома на тежките крака, хармонично премоделиране на тялото, стягане и тонизиране на кожата на шията и деколтето, премахване на двойна брадичка. – казва Стефка Сиракова.
Процедурите са напълно безопасни, нямат странични ефекти и възстановителен период. Но не са препоръчителни за бременни и кърмещи, както и за хора с метални импланти в тялото. За онкоболните също не е препопъчително да се подлагат на терапията.




Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...