понеделник, 6 юли 2015 г.


Не правете това у дома
Кои сцени от "50 нюанса сиво" можете да претворите в леглото и ко иса опасни за здравето


Еротичният филм „50 нюанса сиво“ не само събра повече от 500 милиона долара приходи, ами накара много двойки да репетират горещите му сцени в собствените си спални. Основателката на тренинг-центъра СЕКС.РФ Екатерина Любимова пояснява пред сайта СПИД-инфо, че показаното на екрана невинаги може да се приложи в живота, а понякога и не бива.

Какво е БДСМ
Зад абревиатурата БДСМ се крие връзване, доминиране, садо-мазо - все еротични ролеви игри, основани на господството и подчинението на участниците в тях. „Най-напред трябва да изясните за себе си дали проявявате интерес към тези игри, а не към филма, в който те са ви се сторили привлекателни - предупреждава Любимова. - Това е много важно, защото в разгара на играта изведнъж може да разберете, че позата или техниката, която на екрана изглежда толкова секси, на живо предизвиква дискомфорт или направо ви плаши. Затова е важно да започнете с минимални безопасни техники на връзване и фиксация, леки ролеви сценарии, контрастни докосвания. А що се отнася до вашата роля, трябва да избирате между три варианта - доминант (налагащият се партньор), субмисив (подчиняващият се партньор) или суитч. Последният е универсален играч, който по време на секс може да изпълнява и двете роли, при това, получавайки еднакво удоволствие от тях“, твърди секстреньорката. Според нея е лесно да се определи какъв сте „по душа“ с помощта на прости психологически упражнения. Например: застанете с лице към половинката си и го помолете да ви хване за ръка. Който пръв я протегне и чиято десница се окаже над тази на партньора, той е по-склонен да доминира. Или покрийте лицето на „сексдругарчето си“ с маска и го разходете из стаята. Така ще почувствате кой от двамата се чувства по-добре в ролята на водещия и кой на водения.

Екатерина Любимова коментира най-запомнящите се и най-опасните сцени от филма „50 нюанса сиво“, а също така и използваните от персонажите прийоми.

Целувка в асансьора

Мистър Грей притиска своята „жертва“ към стената на асансьора. С едната си ръка акуратно я хваща за гърлото, а с другата държи китките й над главата й. Безпомощната Анастейша се разтапя в ръцете му. Няколко секунди страстна целувка и усещането за абсолютен контрол у мъжа може да прерасне в отлична прелюдия към любовната игра. Освен това намалява стреса след работния ден и те кара да предвкусваш настъпването на вечерта.

Право, куме, та в очи

„Искам да ухапя устните ти“, „Искам да правя секс с теб направо на масата“ - главният герой облича желанията си в думи, гледайки възлюбената си в очите, докато тя се възбуди, и продължава да я шокира, предизвиквайки коленете й да омекнат. Психологическото напрежение и избликът на адреналин в кръвта е залог за бъдещ оргазъм. Мнозина се срамуват да признаят на партньора си какво им се иска, а после страдат от неудовлетвореност. Не се притеснявайте да споделите интимните си желания.

Интимна поща

Интимната кореспонденция на главните герои е особено полезна преди началото на ролева игра. Размяната на писма или имейли от името на персонажите ви помага да се вживеете в образите и да се настроите за подвизи в леглото.

Първият път
Когато главната героиня признава на Кристиан своята неопитност, той решава да „поправи това недоразумение“. Най-важното е, че краят на БДСМ се държи в ситуацията нежно и внимателно, отделяйки много време на прелюдията, така необходима на представителките на нежния пол, когато им е за пръв път.
Да оближеш пръстите!

Има още една сцена, която си струва да разиграете при следващата си закуска - кадърът с облизването на пръстите, намазани със сироп. Жестът прави особено впечатление, ако при това покажете на мъжа „трейлър“ от бъдещия ви вечерен интим. Цял ден ще си мисли единствено за вашите устни.

В тъмната стаичка

Кристиан дълго и сладострастно „разхожда“ коженият камшик по голото тяло на своята партньорка, докато тя е с вързани ръце и покрити очи. Накрая звънко я шляпва по доверчиво разтворените й длани. В това едничко движение се крие истинската сила на БДСМ - мъчително, тревожно очакване и мълниеносен гръм. Между другото, леко пошляпване по дупето предизвиква приток на кръв към органите в малкия таз и засилва усещанията.

Внимание: Опасно за здравето!

Строителният инвентар

Да се използват в тематична ролева игра строителни материали като изолирбанд, битови въжета и тел, е възмутително. А изкусен представител на БДСМ обществото като мистър Грей би трябвало да знае, че това противоречи на етиката. Доминантният партньор винаги отговаря за здравето и безопасността на подчинения. Това е основно правило, на което се базира ВДСМ философията.

Само не там!
Кристиан безсрамно налага партньорката си с дръжката и кожата на камшика по гърдите и корема, а това е абсолютно забранено по време на ролева игра, за да се избегнат травми.
Създателите на филма „50 нюанса сиво“ представят живота на лирическия герой като безкрайно садо-мазо приключение, а всъщност би трябвало да нашарят сюжета с БДСМ секс. Ролевите игри при хора, които имат нормални взаимоотношения, би трябвало да приключват с излизането от спалнята, а не да се пренасят и в живота. Забраната за докосване, изблиците на гняв - това е деструктивно поведение, което разрушава двойката. Именно в това се крие голямата опасност - сливането на играта с реалния живот, което емоционално травмира героинята.

В памет на маркиз Дьо Сад

Основната грешка на създателите на филма е в това, че не са разбрали в дълбочина базовите принципи на връзване-донимиране-садо-мазо. Не стига, че Грей очевидно е човек, преживял психическа травма и поради това склонен към насилие. В истинските БДСМ общества подобни хора се разпознават и изключват. Освен това той нарушава второто базово правило на такива отношения - доброволността. (Първото е безопасността на партньора.) А Анастейша не изпитва удоволствие. Тя просто търпи и разрешава всички онези неща, които й прави мистър Грей, заради любовта си към него, попаднала в капана на болезнената зависимост.

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...