четвъртък, 15 май 2014 г.

Да ви се похваля!
 
Автор на „Преса“ стана посланик на пътешествията
Магдалена Гигова вече е обиколила над 70 страни
 

Магдалена Гигова, завеждащ светския отдел на вестник „Преса“, стана „Самсонайт“ посланик“ за България. Журналистката завоюва титлата сред жестоката конкуренция на пътешественици от цялата страна. В продължение на месец на сайта на фирмата всеки можеше да номинира кандидат-посланик, като посочи в мотивационно писмо защо предлаганият от него човек е най-подходящият да олицетвори мисията „пътешественик.“ Избраният ще представя марката пред света, ще популяризира снимки, направени от различни дестинации, и ще разказва за приключенията по време на пътуванията.
Фирмата, известна с качествените си куфари и чанти за пътуване, за пръв път прави подобен кастинг. Идеята е на българския маркетинг отдел, като след успеха на кампанията у нас интерес за подобна инициатива е проявил и офисът в Белгия.
„След като разгледахме стотиците кандидатури и събеседвахме с номинираните, единодушно избрахме Маги Гигова. Всички я харесахме и мислим, че окончателно олицетворява нашите представи и напълно изповядва философията на непоколебимия пътешественик. Тя е нашият човек!“- каза за „Преса“ търговският директор на фирмата Светломир Пандазиев.
Магдалена Гигова е предпочетена заради страстта си към пътуванията и усета й да ги описва вълнуващо. Журналистката е била в над 70 различни държави с куфар, в който са пътували и книгите й: „Франджипани и фаранги - две българки при жените-жирафи в Бирма“, „Звънчето на джебчийката“, „Маги от Магелан“ и „Новите пътешествия на Маги от Магелан“. Тя се е възползвала от „слонско спа“ (истински слон те къпе с хобот) в Индия; гушкала е жив тигър в Африка; спала е в леглото на Джордж Клуни в най- скъпия швейцарски хотел и смята, че най-добрият начин да опознаеш една държава е от стъпалото на влак. Маги е носител на две награди „Златен лъв“ за популяризиране на българското производство, обявена е за „Българин на годината - пътуващ писател“ на официална церемония във Виена и е носителка на титлата „Мисис Дама на годината“ в раздел „Журналистика“.
За посланик на пътешествията журналистката бе номинирана от колегите си от лайф стайл отдела на вестник „Преса“. Титлата се присъжда за една година, като през 2015 г. Маги Гигова ще трябва да я предаде на следващия избран да представя българския пътешественически дух пред света.
 

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...