сряда, 28 май 2014 г.


БСП под знака 666

Магдалена Гигова, коментар във вестник ПРЕСА

Близо 19 процента гласуваха с бюлетина номер 15, червените избиратели пратиха 15-ия в Брюксел, 15 общински съветници от БСП искат лидерът им да постъпи като мъж и да поеме отговорност... Дори и отявлен атеист ще види сакралното 15:15:15. Освен ако реши, че Станишев ще си пие депутатското кафе в 15 часа, 15 минути и 15 секунди.

Но ако човек бръкне по-надълбоко в нумерологията, където всяко двуцифрено число се редуцира до единично, ще разбере, че БСП наистина го е закършила. Понеже всяко 15 се превръща в 5+1=6, излиза, че тези избори са минали за столетницата под знака на дяволското число 666.

Дяволът е в детайлите. А в политиката детайлите са дявол. И ако не им обръщаш внимание, отиваш по дяволите. Затова докато партийните ръководители точат шпаги и секири, за да си ги забиват един другиму в гърба, избирателите очакват от тях поне шест шефски оставки, най-малко шест месеца покаяние, иначе едва ли някога ще им пишат отличен шест.


Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...