петък, 7 декември 2012 г.


Щерка на политик проби като модел

Дъщерята на Румен Христов завърши в Лондон, но дефилира в Милано

 Магдалена ГИГОВА

 

Мила, красивата дъщеря на кандидата за президент от СДС Румен Христов, започна международна кариера като модел в Милано. А в последните месеци заради магистратурата си я пренесе в Лондон. Тя е дефилирала за „Москино”, „Ху из ху” и „Хлое”, работила е за „Дона Карън” и „Айсберг”, за академията за коса „Алдо Копола”...

В семейство Христови всеки си има хоби. За бизнесмена Румен това е политиката, за майката Жана, юристка по професия – писането на стихове, а за Мила – модата. Едно е обаче да се интересуваш от тенденции и стил, а съвсем друго да скочиш във водовъртежа на подиума.

Младата дама от 13-годишна живее и учи в Англия. Там завършва частното училище „Лансинг”, поставено на 16-то място в класацията на елитните учебни заведения. Заедно с другите предмети изучава и драма. Дори държи задължителна матура по театралната наука. В колежа пък набляга на испанския и фотографията. Приемат я в пет от шестте университета, в които кандидатства.  През юли 2011 Мила взима с отличие бакалавърска степен по пиар, медии и културология в Лондон и... решава да си почине, докато избере каква магистратура да прави. Връща се в България да прекара малко време със семейството си, да си види старите приятели. Покрай кампанията на баща си получава доста комплименти за външния си вид и високата 178 см девойка решава да се пробва като модел. При една фотосесия, й препоръчват агенция „Ивет-фешън”.  Г-ца Христова сама потропва на вратата им. „Обясниха ми,че трябва да изкарам курс за модели  и аз се записах. Докато се обучавах следвах препоръките на какво да наблегна във фитнеса. Макар никога да не съм имала проблеми с килограмите и да хапвам безгрижно дори „Макдоналдс”, човек дори не подозира на кои мускулни групи трябва да обърне внимание. Изкарах курса, минаха няколко месеца,  получих ангажимент в Милано и работих два сезона. Там работех с голямата агенция The one models”, разказа пред „Преса” Мила Христова.

В Столицата на модата тя дели апартамент с няколко  момичета от цял свят и завързва добри приятелства. Прието е цели блокове да се наемат от агенциите. Настаняват в тях манекенките си, за да държат изкъсо непълнолетните, които са под тяхна опека и след вечерния си час нямат право да напускат апартамента. Доста от момичетата са в Италия с родителите си. За Мила  престоят в Милано е истинско приключение, защото може да се гмурне в модата и от лъскавата, и от изнурителната й страна. Всеки ден тя  получава от агенцията си списък с кастингите, в които трябва да участва – понякога са по 6-7 на ден в различни краища на града. Препуска от място на място, влачи в метрото тежките торби с „най-необходимото за всеки редови модел”: различни видове тоалети  и обувки за всеки кастинг (от шорти и маратонки до дълга рокля и висок ток) плюс дебелите манекенски букове, в които са задължителните професионални снимки и неизбежните гримове. „Това е напълно нормално. Само топмоделите ги возят в лимузини и си позволяват капризи”, усмихва се Мила. Останалите момичета са длъжни да идват винаги на време, да чакат безропотно, да не се отчайват, ако не ги харесат и да снимат от 8 сутринта до 8 вечерта, без да мрънкат. „Понякога на кастинги се явяват по 300 момичета.  За 30 секунди преценяват дали твоят типаж им върши работа или не”, добавя Мила.

След двата сезона в Милано, дъщерята на Румен Христов решава да се върне в Лондон, за да направи магистратурата си. Тя не зарязва моделството, но гледа то да не пречи на учението й. „От британската ми агенция Models Union проявяват разбиране и съобраяват ангажиментите ми според учебната ми програма. Ако се налага, пътувам до Италия”.

За Мила работата като модел не е просто житейски експеримент, който  калява духа и учи на дисциплина. (В частното училище-интернат строяването й е било напълно достатъчно).  На подиума и около него се създават ценни контакти, особено за човек, който е завършил пиар и медии и модата го влече. „Не спечелих кастингите за ревютата на „Версаче” и „Ермано Шервино”, но имах възможността да бъда зад кулисите, което за мен е неоценим опит да надникна в кухната на нещата”.

Макар да не се задържа в България, Мила все пак е сколасала да се появи във фотосесии на „Харпърс Базаар”, „Грация”, „Глемър” и „Максимум”, да дефилира за „Гес” и „Джъст Кавали”, да участва в спектакли на „Мерцедес” и на „Мото пфое”.

Дали ще продължи да се занимава с мода и след като приключи с магистратурата или ще се втурне в ново увлечение и самата Мила още не знае.

 

 

 

Няма коментари:

Мезотерапията е минимално инвазивна процедура, използвана за лечение на болка в тялото, твърди д-р Борислав Кирчев

Д-р Борислав Кирчев:  Болката е победима с мезотерапия Автор Милена Хлебарова Доктор Борислав Кирчев е потомствен лекар, трето поколение, им...