четвъртък, 27 декември 2012 г.


За да ви върви в Годината на Змията

Сервирайте хайвер, облечете черно

Магдалена ГИГОВА

В първата секунда на 2013 г. на вратата ви ще почука Тя - великолепна, мъдра, грациозна, проницателна, сериозна, предана - черната водна змия. Въпреки че християните имат негативно отношение към влечугото, източните народи го тачат като волево и прозорливо животно.

Разбира се, няма универсален отговор какво ни чака в Годината на Черната змия, но ние трябва да се приспособим към нетрадиционната и взискателна покровителка. Тя умее да изчаква, което ще изисква и от вас. Змията е мъдра и разсъдителна, т.е. прибързаните действия няма да бъдат на почит. Същевременно Змията напада мълниеносно и това ще е ключът ви към успеха - да изберете правилното време за скок в бизнеса или каквото и да е друго занимание, за да постигнете главозамайваш резултат.

Главното е да не бързате. Ненапразно Змията е символ на мъдростта. Тя планира, чертае стратегии. Затова най-много успех ще имат хората, чиито професии са свързани с мисловна дейност. А любителите на бързите пари и рискованите сделки ги чака тежка година.

Как да празнуваме?

Понеже присъщата на Змията стихия е водата, то основните характеристики на годината й са подвижност и изменчивост. Цветовете, които са й най-близки, са синият, небесният, черният и зеленият. Цветове в тези дрехи би трябвало да подберете и за посрещането на Новата година. Но тъй като Змията е тайнствено, красиво и загадъчно животно, тоалетите в никакъв случай не бива да са скучни. Чудесно ще ви подхожда облекло в източен стил. Дамите могат да си направят интригуващ макиаж. Бижутата са препоръчителни - та нали Змията се смята от древността за пазителка на съкровищницата. Единственото НО, с което трябва да се съобразите, е да не носите нищо със змийска кожа - чанти, обувки, дори портфейл.

За да угодите на Змията, е хубаво да приготвите в нейна чест нещо вкусничко. И понеже е хищник на трапезата е необходимо да присъстват месни и рибни блюда. Влечугите обичат яйца, птици, морски дарове, а от тях може да се приготвят чудесни гозби за всякакви предпочитания, но ще омилостивите Змията, ако някое ястие е украсено с нейния образ.

Змията е и бавно животно - суетенето около празничната трапеза трябва да се избягва. Добре е да посрещнете Новата година с умереност и бавно темпо. Тогава и 2013 ще бъде спокойна и без неприятни изненади.

Змията е мъдро животно, което уважава семейните ценности, обича приятелските събирания около масата, проникнати от разбирателство. Затова прекарайте новогодишния празник със семейството и близките си и обични хора, подгответе им някакви забавления. Змията по душа не обича откритите пространства, предпочита закънати и уютни места като малък ресторант или стая, украсена с елха и свещи. Така че не избирайте площад или открит ресторант за празника. За него се подгответе отрано, купете подаръците, избегнете екшъна в последната минута. Защото в името на Змията трябва да посрещнете 2013 без излишна нервност и търчане. Но най-важното е празникът да бъде в приятна компания. И не забравяйте да си пожелаете нещо точно 12 часа. В Годината на Змията е много по-вероятно то да се сбъдне.

За да мине всичко гладко, подходете като покровителката на годината: направете списък, подберете ястията. Змията е придирчива и иска само най-доброто. За да я умилостивите, сгответе пиле или заек, колкото може повече гозби да бъдат с натурални продукти и свежи зеленчуци. Талисманът на 2013 г. ще бъде щастлив, когато поднесете риби, раци, скариди и задължително хайвер. Рибешките и кокошите яйца са на особена почит при змията. При десертите може да проявите полет на фантазията - торти, курабийки, задължително украсени с бита сметана и по възможност ръчно изваяти змии от тесто или захар. При избора на напитки влечугото е много придирчиво - нищо освен най-доброто. Безалкохолните напитки трябва да са прясноизстискани сокове, а градусовите - възможно най-качествени. И понеже стихията покровителка е водата, нека масата бъде украсена с морски звезди и раковини.

Китайското име на змията е Ши


Тя е шестият знак в китайския зодиак

Нейното време от денонощието е от 9 до 11 сутринта

Съответстващият й знак в западния зодиак е Девата

Елемент - Огън

Годината на Змията встъпва официално на 10 февруари 2013 г. и продължава до 31 янвуари 2014 г. но влиянието и започва от началото на годината

Космическият елемент на годината е вода, а цветът - черен, но също така небесносин, ултрамарин и зелен.

Стихията покровителка е водата, която импонира на змията със своята изменчивост, подвижност и динамизъм.

Талисман - черната водна змия. Черният цвят е символ на Космоса, полярната нощ, тъмата над бездната, най-дълбоката вода. Черната змия носи на хората неочаквани промени, нестабилност, изменчивост. Затова е важно през 2013 г. да планирате, правилно да преценявате всичко, преди да предприемете промени.

Хората, родени в Годината на Змията, са надарени с мъдрост, сложни натури, неразговорливи. Всичко с каквото се захванат върви добре, но са малко скъперници, егоисти и тществални. В замяна на това винаги подават ръка на хора без късмет. Родените под знака на Змията често се пресилват, защото не вярват на друг освен на себе си. Те са решителни, целеустремени, трудно преживяват несполуките си. Външно са спокойни, вътрешно - страстни натури. Обикновено имат привлекателна външност, но вятърничавостта на някои им докарва усложнения в семейството.

Идеално се разбират с Бик и Петел, абсолютно неподходящи за връзка са Тигър и Глиган.


Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...