неделя, 5 февруари 2023 г.

Пет съвременни български художнички - с изложба в деня на влюбените

 Пет съвременни български художнички-с изложба в деня на влюбените - Теодора Пенева

Пет съвременни български художнички-с изложба в деня на влюбените – Теодора Пенева

„Скъпи любители на изкуството, имаме удоволствието да ви поканим на съвместна изложба на 14.02 -18:30 ч. Пет жени събират своя творчески заряд. Елате в Love Art Studio заедно да съпреживеем и почувстваме силата на създателната женска енергия.“

Така започва поканата за изложба на Теодора Пенева, Руска Стойкова, Петра Добревска, Мария Николова и Диана Дезир. Пет от най-атрактивните имена на модерното арт изкуство обединяват талант и вдъхновение, за да подарят колорита си, точно на 14-ти февруари.

Тъй както са различни огънят, водата, земята, въздухът и дървото, така и авторките потапят погледа-всяка в своята стихия.

Организатор на изложбата е Теодора Пенева, която споделя, че гостите на Love Art Studio ще се докоснат до екзотично рисуване с натурална къна и  растителни елементи. Ще може да видят имената на любимите си хора, вплетени в красив знак. Ще се докоснат до всичко, което прави визията различна и оригинална.

Не случайно за официален ден на откриване на изложбата е избран денят на влюбените-още един щрих към символиката на изложбата, в която главната роля е за енергията на любовта!

14.02, от 18:30ч. в Love Art Studio, София, ул.Галичица 37/  Вход Свободен.

Пет съвременни български художнички-с изложба в деня на влюбените
Пет съвременни български художнички-с изложба в деня на влюбените

За художничките:

Теодора Пенева е визуален артист, художник, гримьор, артист по душа! Теодора е организатор на някои от емблематичните нетрадиционни изложби и събития в София. „Посланието на моето изкуство е за силата на красотата- като най-явно, видимо и съвършено проявление на доброто в човека.“- казва Пенева за себе си.

Руска Стойкова е международен екскурзовод и художник на свободна практика повече от 10 години. Картините й са част от частни колекции в България, Чили, Испания, Туки, Ливан и др. По време на пътувания в България се вдъхновява от красотата на православните манастири и започва да ги рисува. Нейната първа изложба „Пътуване в мечтите “е през 2010 г. и включва 30 творби. В Люксембург в бизнес центъра на TMF Group представя 6 творби, посветени на различни градове в Европа – Париж, Лондон, Барселона, Амстердам.

Петра Добревска е професионален художник. Стилът й е абстрактен експресионизъм- цветен, завладяващ и събуждащ сетивата. Добревска има над 30 реализирани изложби, проекти и арт инсталации. Работя в сферите на bodyart, артистичен и сценичен грим. Рисува с натурална къна, както традиционните mehandy, така и henna tatoo freestyle. Обича да работи големи абстрактни платна, като винаги вкарва доза провокация. „Изкуството е любов, и тя ме води в търсенията ми като творец“- споделя Петра.

Мария Николова – МариаМ се изявява в стиловете графика, живопис, комбинаторика. “За мен рисуването е голямата ми любов, жизнена необходимост и непрекъснато сътворяване на нови светове: на границата между реалното и фантастичното, духовното и материалното. Търся душата на нещата, стремя се да уловя тяхната енергия и недоловими на пръв поглед нюанси. Не се ограничавам в определен стил или техника, харесва ми да смесвам стилове, изразни средства, образи и идеи.”- разказва МариаМ.

Диана Ривера Дезир е стихийна и неуморна в творческите си намирания. Безгранична, като изказ и изява. Утвърждава се като индивидуалист и отказва да бъде послушен „копирач“ на чужди идеи. Не робува на авторитети, писани закони и правила, но почита и боготвори неписаните. Не разказва картините си, поднася ги на публиката за лично общение и тълкувание. Участва в десетки изложби в страната и чужбина.

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...