вторник, 7 февруари 2023 г.

Победителката в Mrs. Universe 2022 има три висши образования

 Автор: Алис Димишева

Организаторката на конкурса Меги Савова с победителките в Мисис Вселена 2022
Организаторката на конкурса Меги Савова с победителките в Мисис Вселена 2022

Финалът на 45-ото издание на конкурса „Мисис Вселена” с организатор Меги Савова бе в зала 3 на НДК. Над сто претендентки от 5 различни континента и повече от 90 различни градове и региони се конкурираха една друга по красота, екстравагантност, оригиналност и артистичност.

Всички участнички в  Mrs. Universe 2022
Всички участнички в Mrs. Universe 2022

В надпреварата могат да участват дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на семейни начала с половинката си. За всяка държава е позволено да изпрати повече от една претендентка, стига дамите да са от различни региони.

 Откриването беше повече от тържествено, благодарение на изпълнението на Внучките на бистришките баби, вписани в нематериалната съкровищница на ЮНЕСКО. След това конкурсът бе поет от блестящите водещи  Мариана Маринова (Мисис България и вице Мисис Вселена) и актьора и певец Иоан Карамфилов, който водеше на английски.

Водещите Мариана Маринова и Иоан Карамфилов
Водещите Мариана Маринова и Иоан Карамфилов

 Въпреки че точно с това съм се захванала, с перо не мога да ви опиша какво видях! Когато водещите обявиха „дефиле с национални костюми ”, човек би си представил… Ами, народни носии! Не. Красивите дами бяха подготвили цяло тържество от декори, реквизити, цветове и какво ли още не.

По-малко скандалните (и все пак неотстъпващи по нищо!!!) костюми включваха тронове, шапки с камбани и цели мини постройки, както и всички забележителности на дадена държава под формата на табло, закачено на гърба. По-зашеметяващите бяха огромна матрьошка на колелца (от която излиза жена), стадо коне в почти реален размер, шлем – тигрова глава, както и цялата африканска фауна, която можеше да се види на кръста на очарователната претендентка от Африка.

Представителката на Централна Азия
Представителката на Централна Азия

Лентата за най-артистичен национален костюм отиде при Mrs. Indian Ocean, с приза за Най-автентичен тоалет се окичи Mrs. Tokyo, а Mrs. Best National Costume стана Mrs. West Asia.

Лентата за най-артистичен национален костюм отиде при Mrs. Indian Ocean
Лентата за най-артистичен национален костюм отиде при Mrs. Indian Ocean

Дамите бяха подкрепени от свои сънародници, дошли в България специално, за да ги аплодират, както и от няколко посолства. Претендентката от Филипините имаше може би най-сериозната фен база, която огласяше весело залата при всяка поява на любимката си. Счупих си телефона от снимки и клипове, а вероятно и повечето зрители са направили същото, защото такова зрелище в България няма друго!

 В крайна сметка победителка в 45-ото издание на конкурса „Мисис Вселена” стана…

(Барабани, моля!) 

Мисис Удмуртия – Елена Максимова. Тя е родена в малкото селце Старая Гя. Не е изключено да има и българска кръв, защото 8% от населението са волжки българи. На 34 години, майка на две деца – момче и момиче. Дамата има три висши образования, като едно от тях е магистратура в Англия. Обожава да пътува и вече е посетила 34 страни.

Приключенският й дух я отвежда в Австралия, където придобива сертификат за професионален гмуркач. Като любителка на чуждите езици (говори четири) Елена е превърнала хобито си в професия. Тя ръководи верига от центрове за чужди езици в Ижевск, столицата на Удмутрия.

Победителката Елена Максимова с миналогодишната Мисис Вселена Анна Сирадзе
Победителката Елена Максимова с миналогодишната Мисис Вселена Анна Сирадзе

 Носителките на титлата „Мисис България“ за пореден път показаха, че постигат изумителен синхрон, както при връчването на короните и лентите, така и като членове на отговорно и компетентно жури.

То бе в състав: 

генералният директор на конкурса Сава Цеков, Анна Сирадзе – Mrs. Universe 2021, Даринка Кръстева, собственичка на Дари травел, Евелина Макрис, Мисис Дама на годината, Виктория Джумпарова, Топмодел на България и представител на Арнолд фуудс,  д-р Симеон Личев, Паолина Петракиева – Мисис България и  вице Мисис Вселена 2011, заместник-кмет на община Панчарево.

А ето и резултатът от работата на журито:

Първа подгласничка – Амбър Уан,  Mrs. Vietnam

Втора подгласничка – Естер Супа, Mrs. Venezuela

Трета подгласничка – Зоя Шейх,  Mrs. Indian Ocean

Четвърта подгласничка – Сео Юн Чой,  Mrs. South Korea

Победителките с генералния дикертор на конкурса Сава Цеков
Победителките с генералния дикертор на конкурса Сава Цеков

 Надпреварата бе толкова оспорвана и претендентките бяха толкова различни и невероятни, че затрудниха максимално избора на журито. На победителя в „Като две капки вода“ Стефан Илчев му се наложи да изпее четири парчета1 докато успеят да постигнат единодушие. Валентин Велчев пък изпълни две фолклорни песни  на английски и испански като жест към участничките, което допринесе за доброто настроение и искрено ме изненада.

Стефан Илчев
Стефан Илчев
Валентин Велчев
Валентин Велчев

Красавиците от „Великолепната петорка“ на Mrs. Universe получиха чанти от Cocoon с избродирано логото на конкурса. От всяка от тях е произведен само един-единствен екземпляр, което ги прави наистина уникални.

 Конкурсът „Мисис Вселена” беше грандиозен, впечатляващ и направо завладяващ, а участничките в него бяха не само красиви, но и артистични. Интересни. Благодарна съм, че видях с очите си подобно дъхоспиращо и сърцеразтупкващо събитие.

Магьосниците на косите от Cristian of Roma се погрижиха за прическите на претендентките, а гримът и сценичните ефекти за финалната церемония са осигурени от Code fashion TV.

 Мариана Маринова – Мисис България и вице Мисис Вселена бе в тоалет на Киара фешън на дизайнерката Гергана Апостолова. А актьорът и певец Иоан Карамфилов, който водеше на английски бе облечен от законодателите на мъжката мода Агресия.

Вината на Katarzhyna  допринесоха за отличното настроение на присъстващите.

А то имаше и подходящо предисловие, защото продължи пет дни.

България никога не е била домакин на световен конкурс  с такъв размах. За да участват в надпреварата за титлата Mrs. Universe (Мисис Вселена) се стекоха повече от сто носителки на  корони от всички краища на планетата.

Организаторката Меги Савова изрично подчерта, че  събитието излиза далеч извън рамките на обикновен конкурс за красота.  За претендентките не е достатъчно да са грижовни майки и да изглеждат добре. Всяка от тях е доказан професионалист, с гражданска позиция и е предана на благотворителна кауза.

Това е 45-ото издание на международния конкурс, който се радва на устойчиво развитие и неизменен авторитет. В него могат да участват дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на семейни начала с половинката си. За всяка държава е позволено да изпрати повече от една претендентка, стига да са от различни региони.

Ще проследим хронологично събитията.

Още с пристигането си „коронованите дами“ получиха и раздадоха подаръци. Всяка бе донесла характерни за родината си армагани за останалите участнички, а те ще отнесат в домовете си анцузи и фланелки с надпис Mrs. Universe от Flair и козметика от  Pierre Fabre Bulgaria. В чантите си  вече ще носят ключодържатели от естествена кожа, дар от Cocoon, отново с надпис, доказващ участието им в световния конкурс. Финалистките ще са още по-късметлии. За тях от същата фирма са подготвили ефектни чанти с логото на Mrs. Universe.

Красавиците предизвикаха задръстване в центъра на столицата при обиколката на София, подарена им от Дари травел като си направиха безброй селфита и снимки пред всяка забележителност. Денят завърши подобаващо с български гозби и нашенски ритми в механа Роден край.

Момичетата се раздадоха, претворявайки всяка в своя стил стъпките на правото хоро на „Назад, назад, моме Калино“, водени от Мисис България 2019 Марина Цветанова и участничката в конкурса Мисис България 2022 Станислава Василева. А когато се появиха кукерите от еуфорията се заразиха дори най-сериозните съпрузи, придружаващи претендентките.

На 1 февруари бе най-емоционалният и разтърсващ ден от вълнуващото събитие. В Балната зала на комплекс Монтесито, където бяха отседнали красавиците, се проведе форумът против домашното насилие. Всяка от участничките имаше лимитирани минути за изказване, повечето от тях бяха подготвили кратки филми, които разказват лични истории. Искрени сълзи, раздиращи душата признания, смразяващи факти…

Човек не може да проумее как почти всяка трета от тези преуспели и бляскави дами са били подложени на физическо, психологическо, сексуално или икономическо насилие. Присъстващите дълго ще помнят как Mrs. Euro Philippines  извади от копринена торбичка двата ножа, с които заспивала всяка нощ, за да се пази от сексуалните посегателства на доведените си братя.

Mrs. UAE пък е осиновила три момичета, пострадали от домашно насилие, защото на нея добра жена й е подала ръка, когато родила дъщеря си на 15. Мъжът на Mrs. Africa пък три пъти опитал да я убие. Представителката на Казахстан плака, докато споделяше как нейна близка, телевизионна водеща, загинала от ръката на съпруга си. 

Общото послание на всички участнички във форума бе: „Не сме сами! И ако се обединим, можем да победим насилието. Но трябва да говорим за него и да не се срамуваме, защото вината не е наша“.

След емоционалния катарзис, претендентките за Mrs. Universe имаха възможност да постигнат баланс с посещение в Боянската църква, осигурено от Дари травел. По време на екскурзията те „вкусно съгрешиха“ с KFC, но после компенсираха със здравословно меню от Arnold food и италианска вода S. Bernardo.

Колкото и извисена да е една жена, неизбежно попада в плен на пазаруването. Посетителите на столичен мол дълго ще помнят десанта на красавиците, които ентусиазирано се заеха да инвестират в местната икономика и накупиха подаръци за близките си.

Колкото и изтощително да бе тичането из мола, красавиците не можаха да откажат на Мисис Баба Вселена Магдалена Динкова да опитат от домашните й гозби. Кметицата на село Върбешница пристигна специално в „Монтесито“, за да ги нагости със собственоръчно точени погачи и банички и боб с наденица. Кошничката от тесто, увенчана с корона от фондан бе толкова изящна, а носителката на титлата Mrs. Grandma Top Universe така атрактивна в автентичната си народна носия, че дамите се наредиха на дълга опашка за снимка с нея.

Вечерта завърши с караоке, в което не всички показаха вокални възможности, но пък се забавляваха искрено.

Официален медиен партньор на събитието е Code Fahion TV с права да излъчи ексклузивни репортажи. Модната телевизия осигури и специалните ефекти на сцената. Осветлението и озвучаването на грандиозното събитие бе от ВЕ ЕС ТЕХ ЕООД.

Специални благодарности на Би Ти Ви за интервютата с участничките.

На Делта гард участнички, гости и жури разчитаха за своята безопасност и сигурността на събитието.

Снимки „Качество. Дизайн. Точност“

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...