сряда, 23 септември 2020 г.

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в книга

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в  книга

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в книга

„Събудих се и беше утре“ се нарича произведението, редактирано от поетесата Маргарита Петкова

Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в  книга
Оперната певица Гергана Николаева съчетава поезия, кулинария и благотворителност в книга

 Мецосопраното, което смело прекрачва стилови и жанрови граници,  издаде стихосбирката ,,Събудих се и беше утре”. С нестандартния си, артистичен почерк Гергана Николаева превръща изданието в среща между любовта и храната, като комбинира лиричните си стихове с атрактивни рецепти на Лео Бианки и Франческо Марино.

Оперната прима е щастлива, че редактор на стихосбирката е поетесата Маргарита Петкова, оценила ласкаво литературното й творчество.

Илюстрациите в „Събудих се и беше утре“ представляват рисунки на деца с онкохематологични заболявания. Част от приходите ще бъдат предоставени в помощ на тези „нуждаещи се бойци“. 

Благотворителната кауза има за цел да привлече вниманието и да провокира дебат към теми, които не пробуждат усмивка, но трябва да са в дневния ред на обществото. 

,,Всички каузи, свързани с добродетели като мир, любов, вяра, милосърдие, състрадание, уважение, заслужават голямото ни внимание и ежедневната ни работа– споделя Николаева- Трябва да правим добро,  за да постигнем градация в различните посоки на живота ни.”

            Макар и тясно свързана с музиката Гергана Николаева смята, че поезията е неразривна части от нея, а силните текстове са много важни за песните. 

Самата тя обича да пише в моменти на вдъхновение и всъщност стихосбирката е отражение на точно тези съкровени мигове.

Освен наслада от думите почитателите на изисканата италианска кухня може да пробват и рецептите на Лео и Франческо, тъй като кулинарията също е възможност за почивка от натовареното ежедневие и спирка за релакс .

Още за Гергана Николаева:

  • След  дългогодишна стабилна музикална подготовка през 2009 г. достига да финала на международния бароков конкурс Ritorna Vincitor, Италия.
  • През 2019 г. е номинирана за ,,Жена на десетилетието” по повод албума ,,Поп музиката среща класиката”:  ,,Това означава, че мисията на този кросоувър е успешна”– споделя  Гергана.
  • Същата година е номинирана и за  преситжното музикално отличие ,,Кристална лира”.
  • През месец февруари Гергана и екипът й  осъществиха авторския проект ,,Всеки може да пее… с Гергана Николаева”. Музикалният формат е насочен към хора, които  без професионална музикална подготовка, искат да преборят страховете си и надскачат ограниченията. ,,Твърдя, че не само всеки може да пее, а и че всеки трябва да пее!” – заявява певицата и допълва- Очаквайте продължение на проекта! Следете за нова информация в социалните мрежи, за да се убедите, че човешкият глас е оръжие!’’

Няма коментари:

50 писателски адреси в една книга! Пътеводител из Стара София с Виктор Топалов

  Виктор Топалов води читателите по писателски адреси Виктор Топалов, за когото разказите за Стара София са кауза ще представи новата си кни...