събота, 17 август 2019 г.

Индийската посланичка е приятно изненадана от евродепутата Цветелина Пенкова


 

Посланичката на Индия увери единствения представител на българските евродепутати на партито за националния празник на милиардната страна -  Цветелина Пенкова, че е приятно изненадана от наличието на толкова млади и интелигентни хора в състава на Европейския парламент.

В резиденцията на  Н. Пр. Пуджа Капур двете дами разговаряха дълго и се договориха за следваща среща, на която да обсъдят теми за ползотворното сътрудничество между двете държави.

Международната дейност на Цветелина Пенкова като част от групите за приятелство със Сърбия и Япония стартира още преди да е започнала същинската дейност на Европейския парламент. Тя е член и на три комисии - по бюджетен контрол, по вътрешни пазари и защита на потребителите и на комисията за регионално развитие. 

Евродепутатът отбеляза, че един от основните приоритети, по които лично ще работи, е по какъв начин „да създадем условия за по-добър стандарт на живот в страни като България и за привличане на повече инвестиции, за да може младите хора да намират реализация в страната“.

На тържеството по повод националния празник на Индия певицата Диана Дафова получи сертификат за принос към развитието и утвърждаването на българо-индийските отношения. 

Посланието в творчеството на Диана е общочовешко, с дълбока духовна насоченост. Последният й авторски проект „Един свят в хармония” призовава за любов, мир, толерантност и световно единство в многообразието.
Преди време в писмо лично до нея от външния министър на Индия, Дафова получи огромната благодарност от правителството в Делхи за видеоклипа й към песента-молитва от 15-и век  Махатма Ганди – „Vaishnav Jan To”(Добрият човек”), с която той започвал всеки свой ден.


Няма коментари:

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет финансираха обзавеждането на новата община в Пустец в албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени

  Фондация Българска Памет с поредно мащабно дарение за Мала Преспа, Албания След молба от страна на кмета на Община Пустец Пали Колевски и ...