сряда, 15 май 2019 г.

В добра глава, сто ръце






 В Националната седмица на четенето, в детския отдел на Столична библиотека се проведе необичайно състезание под надслов „В добра глава, сто ръце“, организирано и представено пред многобройна подкрепяща публика и щастливи родители от фондация „Детето и фолклора“  в партньорство с НЧ „Роден край – 1931“. 
Как децата днес четат, знаят и разбират българските народни пословици и поговорки? С какво са им те интересни, как да превърнат мъдростта от тях в своя, как могат да се изявяват чрез нея,  да стават по-умни и по-добри? По какво си приличаме и кое ни различава от други народи и как  тези кратки изречения, събрали  мъдрост и красота  в едно, могат да ни помогнат да опознаем други страни и други култури?
Демонстрираха го с радост и много знания три сборни отбора от 2 и 3 „а“ клас на 3 СУ „Марин Дринов“. Малките участници  убедително доказаха смисълът на идеята на организаторите за нова образователна форма, скъсяваща пътя между  образованието в училище и ценностите, мъдростта и опита на предците ни, които не се преподават в час, но са изключително важни за развитието и възпитанието на децата ни днес.
Идеята е изработените методика, регламент  и сценарий на играта да се използват като образователно помагало в българските училища в страната и чужбина.

ПРОЕКТЪТ „В ДОБРА ГЛАВА, СТО РЪЦЕ“ СЕ ИЗПЪЛНЯВА С ФИНАНСОВАТА ПОДКРЕПА НА ПРОГРАМА „КУЛТУРА“ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

Няма коментари:

Комисарят на българския павилион Надежда Джакова – сред малкото поканени при Папа Франциск във Венеция

  Комисарят на българския павилион Надежда Джакова – на специална среща с Папа Франциск във Венеция Комисарят на Българския павилион на 60-т...