петък, 29 март 2019 г.

Световни гост-дизайнери на сцената на Sofia Fashion Week







Дизайнери от различни държави се качиха на сцената на Sofia Fashion Week и впечатлиха гостите на събитието с ентъртеймънт и атрактивна мултимедия.

През третата вечер гостите на Sofia Fashion Week имаха възможността да се запасят с идеи и вдъхновение за идните топли сезони чрез колекциите на дизайнери от различни крайчета на света. Вдъхновени от пътешествия, от лични преживявания, от любов, от смелите жени - по подиума видяхме редица интересни линии, всяка от които носеща индивидуално послание.




След шоуто присъстващите се възползваха от възможността да разгледат тоалетите от подиума отблизо и да закупят своите фаворити в първия по рода си Sofia Fashion Week Store. Там гост-дизайнерите споделиха вълнението си да бъдат част от модното събитие и вдъхновението, което България поражда в техните креативни личности. Специални гости от Италия и модели, дефилирали на седмицата на модата в Ню Йорк, също изразиха своите положителни впечатления от организацията и цялостния облик на събитието.

За приятната атмосфера допринесоха и изпълненията на Murda Boyz, модела Биляна Лазарова и певицата Цвети Радойчева.

Начало на ревютата постави креативният дизайнер на италианския бранд Curiel. Марката носи със себе си таланта и вдъхновението на поколения жени от семейство Curiel и събра погледите с фини, но величествени тоалети.




Bapa Kids Store трогна гостите на събитието с модна селекция облекла за най-малките, представени от очарователните клиенти на бутика. Детски облекла видяхме и сред дизайните на Nina Naustdal, която изпъкна с колекция, вдъхновена от разцъфващи екзотични цветя и включваща красиви бродерии, декорации, пера и женствени силуети.

Inside Us се отличиха с атрактивно шоу и една семпла, но смела и безкомпромисна линия, потопена в един авангарден и артистичен стил. Междувременно, дизайнерът на Sena Design, Ася Димитрова ни даде възможността да се пренесем в пътешествията по света, вдъхновили пролетно-лятната й колекция. Красивите цветове и фееричните рокли предизвикаха искрени усмивки и усещане за слънчевото лято.

Атрактивна, колоритна, свежа – колаборацията между Plavai.bg и Miami Bag накара гостите на Sofia Fashion Week да отплават към едно невероятно място, където лятото е вечно, а проблемите и грижите – мираж. Морското приключение ни предостави възможността да се насладим на модерни и водоустойчиви чанти във весели цветове.

Paola Yactayo представи дизайни, отразяващи чувствеността и силата на латиноамериканките. С тях тя потопи гостите в духа на Мексико и ги подготви за идния сезон.

Финалът на вечерта бе поверен на вдъхновяващия Marvin Nonis, който поставя фокуса върху облеклата, които ласкаят фигурата, повдигат самочувствието и карат дамата, която ги носи да се чувства непобедима. Освен с интересни цветове, той впечатли и с атрактивни форми и тоалети изпипани до последния детайл, някои от които – създадени специално за българската сцена. След края на събитието, колоритният дизайнер сподели своите впечатления от гостуването му в България по случай Sofia Fashion Week SS19 и изрази силно желание да ни гостува отново.


След финала на бляскавата вечер, зареждащата атмосфера бе пренесена в Sasa Fashion Food, където гостите се насладиха на едно стилно афтър парти и редица вкусни изкушения.

Както традицията повелява организатор и домакин на SFW е хотел Маринела, а съорганизатор и официален партньор – Code Fashion TV.

За да сте винаги в крак със случващото се около седмицата на модата в София, разчитайте на:



Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...