понеделник, 4 февруари 2019 г.

Уроци по кадрил след полунощ на Виенския бал



На 23 февруари 2019 г. предстои провеждането на традиционния благотворителен Виенски бал, който заема централно място в културния афиш на столицата и продължава да бъде традиционно място за среща на икономиката, политиката и дипломацията. Събитието има съществен принос за развитието на прекрасните взаимоотношения и приятелство между София и Виена и това се подкрепя от изпращането на специална делегация от Виена, която не само взема участие в балната вечер, но и осъществява важни срещи с колегите си от Община София.
Валсовете са музикалното послание на столицата на баловете Виена в над 30 столични града по света, които посвещават една вечер в годината на забавление с музиката на австрийските класици и София ще направи това за деветнадесети път.
Програмата отново ще открият подбраните с кастинг от столичните елитни училища дебютанти, които в продължение на три месеца разучаваха под ръководството на хореографката Ваня Рошкова стъпките на валса и полонезата.
След това в програмата, подбрана от проф Румен Нейков, звездите на Музикалния театър в София и неговият оркестър, както и балетът на Държавна опера Стара Загора и Вая Денс Студио ще изненадат гостите на бала с красивите си изпълнения.
Новият акцент в програмата ще е участието на концерт-майстор на оркестъра от Виена.
Разбира се, валсовете ще бъдат редувани с хитовете на модерната музика, които ще изпълнят Рич бенд и неговите солисти.
В полунощ австрийският танцмайстор Ади Лозанчич ще покани гостите на бала да танцуват кадрил под негово ръковоство.

Виенската атмосфера се дължи не само на музикалното оформление, но и на грижите на шеф Готфрид Ганстерер за изисканото меню, който ще предложи на гостите на бала при посрещането минишницели, шунка с хрян, солети и пълнени маслини с овче сирене. Предястието е пушено филе от сом с червено цвекло и хрянов сос, а основното ястие е печено телешко филе с гриловани зеленчуци, полента и кайзеров сос. За десерт гостите ще се насладят на опияняващия вкус на терината от цветове на бъз с горски плодове.
По-късно, във винарната изморените от танците гости ще могат да се подкрепят с франкфуртски вурстчета с горчица и хрян, австрийски сирена и ще дегустират отбрани вина от селекцията на винарна „Катаржина“.
Но Виенският бал има и друга цел – благотворителност. Със средствата от миналогодишния Виенския бал  бяха закупени спортни пособия и специализирано оборудване за домовете от семеен тип в София и беше обзаведена сензорна стая за деца аутисти.
Предстоящият Виенски бал ще набира средства за подпомагане на сдружение „Асоциация Аутизъм“ и Университетска болница по ортопедия в София „Проф. Б. Бойчев“. Освен от приходите от кувертите организаторите разчитат и на постъпленията от благотворителния търг и томбола.
Резервации за куверти се приемат до 15 февруари чрез сайта сдружение Виенски клуб.

Мария Нейкова, председател на Виенския клуб

Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...