четвъртък, 15 ноември 2018 г.

Стилиян Иванов привлече известен турски фотограф да обучава българчета в Истанбул






Курсът по “Кино и телевизия” в българското училище в Истанбул ще завърши през май с изложба на фотографии и клипове от Желязната църква.

Ръководителят на курса Стилиян Иванов и един от асистентите му - турският фотограф Кенан Кахраман вече започнаха работа и децата и техните родители получиха първите уроци по композиция на кадъра.

Кенан Кахраман е носител на отличия във фотографски конкурси от САЩ, Русия, Великобритания, Финаландия, Испания, Дубай и др.
Първите снимки за предстоящата изложба са в събота, 17 ноември, когато в българския храм край Златния рог ще се състои концерт за пиано. Инициативата за това обучение по “мислене в картини и звук” е на генералния консул г-н Ангел Ангелов.

Меценат на проекта е Гергана Ташкова, която от години подкрепя проекти в областта на образованието, културата и спорта.



Няма коментари:

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет финансираха обзавеждането на новата община в Пустец в албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени

  Фондация Българска Памет с поредно мащабно дарение за Мала Преспа, Албания След молба от страна на кмета на Община Пустец Пали Колевски и ...