четвъртък, 4 октомври 2018 г.


Мадона искала да се срещне с Маестро Камджалов

На пресконференция за медиите в клуб Резиданс, по повод провеждането на станалия вече ежегоден Парижки бал, организаторът Христо Куртев обяви целта на благотворителното му провеждане тази година -  подпомагане Фондацията на Маестро Йордан Камджалов.
Срещата започна с куриозната новина, че поп-иконата Мадона, която плувала с г-н Куртев в басеина на хотел Риц изявила желание да дойде в България и да се запознае лично с младия диригент, за когото знаела че „дирижира без палка и партитури“.
Иначе на редовния търг тази година ще се разиграят кристална фирмена брошка на Lalique, писалката с която е подписан договорът за сътрудничество с НАТО, предоставена от Цвета Маркова, билети от Air France, изключително ценна картина от колекцията на Симеон Сакскобурготски, други предмети и артефакти, както и покани за концертите и изявите на оркестъра и хора на Йордан Камджалов.
Фондацията на твореца-визионер, както го нарекоха първо в Германия, където управляваше културния център в Хайделберг с изключителен успех, подкрепя от създаването си млади таланти и членовете на музикалното семейство на диригента се разраства и свири във филхармониите по целия свят.
Самият Камджалов е баща на пет деца и от тази есен стана музикален директор на Музикалния театър в Риека, която е културна столица през 2020 година.

Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...