Шеф Виктор Ангелов - връща славата на кебапчето
Готвачът отваря в София ресторант БДС (Български Деликатеси на Скара)
Новият
ресторант БДС на шеф Виктор Ангелов отваря вратите си за гражданите и гостите
на столицата в края на тази седмица на ул. Раковски 96. „Български Деликатеси
на Скара“ е един дълго подготвян проект с безспорен фокус върху храната и добре
познатите ни кюфтета и кебапчета на скара. Краткото меню в магазина за скара ще
бъде приготвено само от пресни продукти с кратък срок на годност, поради
липсата на консервиращи ги или други подобряващи съставки.
„Всички
в България знаем какво е кебапчето и кое е най-доброто кебапче. Но в последните
години, като че ли имиджа му пострада от липсата на стандарт, който съществуваше
преди и гарантираше едно високo ниво на приготвяне и поднасяне. В изобилието на не български фаст фууд
(пици, дюнери, бургери), кебапчето остана някакси настрана и това провокира в
мен чуство на кулинарен патриотизъм. В новия ми ресторант БДС, ще върнем
доверието към българското кебапче!“ амбициозно заявява шеф Ангелов.
Виктор
Ангелов цели да предлага само свежа и приготвена на момента храна, като нито
един от приготвяните продукти в ресторанта няма да съдържа никакви изкуствени
съставки. БДС Магазин за скара, ще заложи на стегнато меню от ястия в разделите
супи, салати, традиционна и модерна (бургери) скара и запечени сандвичи, както и няколко
вида напитки, като определено заслужава да се отбележи специално създадената за
марката БДС Лимонада. Ястията ексклузивно разработени за проекта и отличаващи
се за меню борда с „БДС“ са кюфтета, кебапчета, лютеница и хляб на пещ.
Шеф
Ангелов и екипът му са посветили над 3 години в подготовката на новата
концепция, като най-дълго е продължил процеса по разработването на рецептите за
скара, които да имат очаквания превъзходен вкус, без да съдържат каквито и да
било изкуствени съставки, които да помагат постигането му.
Повече за ресторантите на шеф
Ангелов
Започнал
кариерата си на готвач в началото на 90те, но основно придобил характерните за
него висок стандарт на готвене и дисциплина в различни ресторанти от веригата
Шератон тук в България, но и в чужбина, Виктор Ангелов отваря първия си
ресторант „Шефс“ в близкото до София село Пасарел през 2006г.
Следва
отварянето на успешните ресторанти Шефс в столичния квартал Лозенец (2014г ) и
Шефс Лайф в хотел Сенс (2016г), като линията предлага висока кулинария,
поднесена по един приятен и лек начин.
С отварянето
на третия си ресторант, бройката служители, работещи с шеф Ангелов, ще надвиши
100 човека, над 30 от тях високо специализирани шеф-готвачи, обучени в „школата
на шеф Ангелов“.
Няма коментари:
Публикуване на коментар