петък, 7 септември 2018 г.


ФИНАЛ НА БУРГАСКИТЕ МУЗИКАЛНИ ПРАЗНИЦИ „ЕМИЛ ЧАКЪРОВ“ С ПРЕМИЕРАТА НА „БАЛ В САВОЯ“

Репортаж на Катя Кремзер






Няма по-добър и сполучлив завършек на един фестивал на музикалното изкуство от премиерата на оперетата от Пал Абрахам "БАЛ В САВОЯ" на 05.09.2018 в Летния театър на Бургас. Феерия от гласове, костюми и сценография завладя екзалтираната публика с любими мелодии и арии.
Сред тях блестяха с уникалното си вокално и сценично изпълнение оперната прима на Държавна опера Бургас - МАРИЯ ЦВЕТКОВА-МАДЖАРОВА и гостуващият тенор МАРИО НИКОЛОВ, който също е автор на режисурата и сценичната версия.

Звездният афиш се допълва от Валентина Корчакова, в ролята на Дейзи, Йордан Христозов, в ролята на Мишел и Шмилена Султанова, в ролята на Танголита. Изключителен принос имаха и прекрасния хор и балет на Бургаската опера, с професионалното си и завладяващо изпълнение.

Симбиозата между мюзикъл и класическия оперетен жанр, по-скоро се доближава до критериите на един съвременен ансамблов музикален театър, а несъмненият успех на спектакъла, се отрази в реакцията и нестихващите аплодисменти на публиката в Летния театър.

Поздравления за целия талантлив и всеотдаен състав, а за невероятното изпълнение и артистичност на изпълнителите на главните роли, сопраното МАРИЯ ЦВЕТКОВА-МАДЖАРОВА и тенорът МАРИО НИКОЛОВ, тепърва ще се говори и чуе.


Няма коментари:

Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ

  Бляскавата церемония за връчване на Наградите на Фондация „Стоян Камбарев“ на 16-ти май по БНТ   Двама президенти, министри и холивудски з...