вторник, 25 септември 2018 г.


Фотограф изнесе Софийската филхармония на открито





Изложбата на Антон Марков е експонирана в парковото пространство на НДК срещу ул. Ангел Кънчев

Деветдесетата годишнина на Софийската филхармония е почетена и чрез фотоизложба в парковото пространство на НДК срещу ул. Ангел Кънчев.

Кардите на фотографа Антон Марков, който твори в областта на театралната, лайфстайл и рекламна фотография, са комбиниранис  ретроспекция от архивни и съвременни фотоси, който пресъздават историята на зала „България” от учредяването, построяването и създаването на този уникален комплекс до наши дни.

В нея са включени над 100 фотографии открити в архивите на Националната библиотека и личния архив на софийската филхармония - фоторазказ от 1935 година до съвременните кадри на фотографа от 2018 година с които финализира проекта.
Който се разходи до НДК ще види фотографии на световно известни музиканти и диригенти които са гастролирали на сцената на софийската филхармония.

Изложбата включва 28 пана с размери на 105х80см и за отпечатването и е изразходвана 46м² хартия.

Това е третата самостоятелна експозиция в сферата на културата и изкуството на фотографът Антон Марков. В своята 15 годишна практика като фотограф, той има осъществени над 10 фотографски проекта. Фотографът е работил в едни от най известните медии, модни и лайфстайл списания с многобройни публикации и корици.

За юбилейната изложба пред обектива на фотографа са били световно известните музиканти, солисти и диригенти, като Найден Тодоров –диригент, Любка Биаджони - диригент, Павел Балев - диригент, Мила Георгиева, Юрий Башмет, Томас Хемпсън, Крис Мак Кракен- диригент, Кристиян Райхерт и др. За осъществяването на проекта „90 години Софийска филхармония” от фотографът Антон Марков е подпомогнат от компанията “LG electronics” и софийска филхармония, винарска изба „Better Half”, а столична община предоставя безвъзмездно изложбена площ в парковото пространство пред НДК.

Компанията “LG electronics” предостави за проекта, OLED телевизори от най новото поколение, от които ще бъде излъчвано отделни фрагменти от изложбата и кадри от някои концерти, които са знакови за филхармонията.

Гости и зрители на филхармонията ще имат възможност на тези телевизори да видят интервюта на директора на Софийска филхармония Найден Тодоров, управляващ директор на “LG” Иван Иванов и световно известният органист Велин Илиев, а също така и пожеланията им за 90 годишният юбилей на софийска филхармония и зрителите й.




Няма коментари:

Celestyal представя нови екскурзии на брега под наслов „National Geographic”

Celestyal представя нови екскурзии  на брега под наслов „National Geographic”   Celestyal   представя седем екскурзии на брега под наслов „N...