четвъртък, 16 август 2018 г.


Фондация „Докосни щастието” помага на деца с церебрална парализа
Терапия, стимулираща клетъчния растеж, изправя на крака, претърпели злополуки с гръбначни травми
 
Водена от нуждата си да се развива и обновява Фондация ”Докосни щастието” започва нов проект. За нас образованието и здравето вървят ръка за ръка. А  силато, която ни води напред по пътя са хората, защото ние обичаме и тях, и свободата. Ето защо дадохме начало на проекта Walking again („Да проходиш отново”). Той е насочен към хора претърпели различни злополуки и инциденти, в следствие на което днес са приковани към леглото или инвалидната количка.
Насочваме вниманието си и към т.нар "различни" деца. Малчуганите и техните семейства, които живеят със стигмата Детска цепебрална парализа (ДЦП). Това са невидимите хора. Онези, които не срещаме всеки ден, за които рядко говорим...
Да се движиш свободно е нещо, за което ние, здравите забравяме да благодарим. Ние от фондация „Докосни щастието”  казваме "Благодаря" като помагаме, защото само така успяваме да следваме пътя си.
Чрез проекта Walking again ние насочваме всеки човек изпаднал в бедата да живее на легло или в инвалидна количка, към водещи специалисти по регенеративна медицина, които извършват успешно различни процедури при гръбначни травми, мускулна дистрофия и церебрална парализа. Освен това помагаме в събирането на средства за скъпо струващите процедури чрез различни дарителски форуми и платформи. Следете информацията, която публикуваме тук и моля ви, споделяйте я, за да можем заедно да бъдем ефективни и да помагаме на хората, които търсят щастието да го докоснат.
 Елена Минкова е на 9 години от София. Тя е “различна”, според обществото, защото има диагноза, която в България е равна на непосилна битка с институции, денонощен труд и много сълзи. Диагноза ДЦП и епилепсия.
Дейността на фондация „Докосни щастието” е насочена към различни проекти с фокус върху здравеопазването. Заедно с нашите партньори и доброволци проучваме и популяризираме нови и доказани методи за лечение на различни заболявания.
Ние вярваме, че всеки ден полагаме здрави основи за изграждане на по-пълноценен живот за всеки един, който иска да е щастлив, здрав и изпълнен с надежда и вяра. Това важи особено за „невидимите” хора. Тези, които не срещаме всеки ден, за които рядко говорим. Всъщност всеки един такъв човек има своята история, бори се за живота си всеки ден, радва се, тъжи…
Ние от фондация „Докосни щастието“ вярваме, че когато сме заедно всичко е възможно.
С помощта на нашата фондация, Елена започна терапия в гр. Нови Сад, Сърбия.
Тя се осъществява на базата на регенеративната медицина, която използва нов мултидисциплинарен подход, който има за цел да поправи или замени повредени или болни човешки клетки или тъкани, за да възстанови нормалната им функция.
Терапията стимулира клетъчния растеж, пролиферация и диференциация (инжектираните клетки имат свойството да се променят в друг тип клетка, като например в клетка на кръвоносните съдове) и по напълно естествен път се възстановява първоначалната функционалност на засегната зона. Няма риск от инфекции или странични ефекти.
Този иновативен метод от регнеративната медицина дава обнадеждаващи резултати за пациенти с ДЦП за подобряване качеството им на живот.
Нашите общи усилия са уверени и смели стъпки към докосването на щастието. Нека заедно да извървим този път.
Помогнете на Елена!


Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...