събота, 14 април 2018 г.

Сега е моментът да изтребите космите за плажа


Сега е моментът да изтребите космите за плажа

Д-р Ана Пейкова, клиника Дерма-ЕЛИТ: 
Пролетта е най-подходящото време да се сдобиете с идеално гладка кожа, а със Soprano ice platinum  това става бързо и безболезнено

 Пролетта е най-подходящото време за лазерна епилация, защото все още нямате загар, макар че той не е пречка за изключително иновативния апарат Soprano ice platinum.  Ако искате да заличите дори спомен от каквото и да било окосмяване за плажа, е добре да се погрижите за идеално гладката си кожа по-отрано.

Soprano ice platinum  е иновативен с това, че в него се прилагат едновременно трите лъча, които по принцип са се използвали досега за лазерна епилация. Накрайникът третира с три дължини на вълната, които достигат до различни дълбочини се използват наведнъж. Предимството на тази технология е, че всички косми, които среща по пътя си лазерният лъч ги унищожава. Резултатът е много по-демонстративен в сравнение с другите апарати, които излъчват една определена дължина на вълната. 

Soprano ice platinum съчетава  диодна технология с 810 нанометра -  това е златният стандарт за дължина на вълната и се използва най-масово за епилация.  При иновативния апарат, това е една трета от накрайника. Другият универсален лъч е със 755 нанометра -  т.нар. александритни лазери. Третият е с дължина на вълната 1064 и прониква най-дълбоко, но тази технология е най-болезнена (ако се използва самостоятелно и без охлаждане) и е най-стара.  Тя унищожава и кръвоносния съд, който захранва и луковицата на косъма.

Тъй като в този апарат са съчетани трите лазерни лъча, ефективността е доста по-голяма и при светлите косми, които обикновено се смятат за по-трудно унищожими. Третирането с трите дължини на вълната атакуват луковицата им. SHR технологията постепенно покачва и натрупва енергията. При старите александритни лазери имаме дължина на вълната и  енергия, която прониква и унищожава корена на косъма. В този случай енергията на лъча действа чрез натрупване – накрайникът се движи и обработва една зона с постепенно натрупваща се енергия. Това предпазва кожата от изгаряне и дава възможност за обработване на пациенти с по-тъмен тен, които ходят на солариум


Soprano ice platinum е научна лазерна технология, с която трябва да работят само медицински специалисти и кинезитерапевти, които имат задълбочени познания за структурата на кожата и косъма и в прилагането на самата технология, защото е важно да се съобрази пигмента на косъма, пигмента на кожата, броят процедури и каква да е интензивността на енергията при всяка следваща терапия, защото косъмът изтънява.

Броят на процедурите зависи от спецификата на космения цикъл -  между шест и осем (ако има хормонален дисбаланс). Всички косми се повлияват, когато са във фазата на растеж, но за съжаление всеки си има самостоятелно развитие. Когато е в т.нар. състояние на обратно развитие, косъмът не е свързан с луковицата и тогава лъчът не достига до фоликула. Затова се налага да се правят толкова процедури – за да се обхване всеки косъм в неговата фаза на растеж.

Технологията SHR е изключително щадяща, защото светлината не излиза като ярък импулс, а се появява във вид на почти невидимо мигане, защото накрайникът е плътно прилепнал до кожата. Докато при александритните лазери накрайникът не се опира до кожата и лъчът дразни нервите на по-чувствителните натури.

И при Soprano ice platinum се ползват предпазни очила, но той е много щадящ. Апаратът разполага и със специален изключително изтънен накрайник, който обработва зоната около ушите, над и между веждите и много фини малки места, където има косми.

Ценното при този лазер е, че не причинява никаква болка, че няма дразнещи светлинни импулси и че е по-ефективен. При направени шест процедури не са необходими после поддържащи терапии веднъж месечно. Обезкосмяването е по-ефективно и трайно.

А най-добрата новина е за онези, които искат обработване на зона „триъгълник” или мъжете, решили да епилират гърдите си. И двете места са изключително болезнени. Но не и със Soprano ice platinum. Процедурата трае само 50 секунди за една доста голяма площ. Т.е. за 100 секунди се третира целия триъгълник, а вграденото охлаждане в накрайника го прави абсолютно безболезнено.
И плавното движение, с което се извършва терапията облекчава дискомфорта.  Пациентът усеща само лека топлина.

Освен гърдите и триъгълника, мъжете понякога искат да премахнат окосмяване по гърба или в зоната на кръста - силно чувствителни места, лазерът Soprano ice platinum изключително бързо третира тази зона.

Единственото условие да се подложите на процедурата е да сте гладко избръснати. Енергията е много мощна и директно прониква в кожата.

Апаратът Soprano ice platinum е лимитирана серия, създадена специално за 10-годишнината на фирмата-производител, която се занимава с разработването на свръхтехнологични лазери и козметични апарати.

Няма коментари:

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен ще свири с български звезди

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен покани за концерта си Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов Световноизвестният белгийски пианист и ек...