вторник, 7 март 2017 г.


На вниманието на абитуриентите, които искат нова фигура, коса и кожа

Пълна промяна за бала

Дори абитуриентските балове да ви се виждат далече, тябва да знаете - рокля можете да си купите в последния момент, обаче красива кожа и подобрена фигура – не.  Младите  дами все още имат шанс да се простят с бричовете (чрез криолиполиза), целулита (с вела шейп и пауър плейт)да изгладят несъвършенствата на лицето си с щадящ пилинг и процедури за порцеланов тен, да сгъстят косата си със специален филър и да се отърват за цял живот от нежеланото окосмяване със съвършен лазер.

Как може да стане това разкрива д-р Ана Пейкова.

Бой по бричовете чрез замразяване

Понякога дори момичето да е слабо, има бричове, които не могат да бъдат премахнати с тренировки в залата. Тогава на помощ идва криолиполизата. Зад сложното име се крие апарат, който замразява мастните киселини, които влизат в състава на мастните клетки. Те са пет вида, като три от тях замръзват при температура -8 градуса. Останалите два са по-издръжливи – предават се при -11 и -42 градуса по Целзий. Замразяването на мастните киселини води до образуване на кристалчета в мастните клетки, което ги убива.
При този метод те се унищожават, но са необходими за функционирането на организма и на кожата. Затова чрез криолиполизата с три процедури се унищожават до 70% от мастните клетки в желания участък. И това е завинаги, но само на третираното място.
Процедурата дава добър резултат (стопяване между 4 и 6 см още при първата терапия), обаче ако имате да намалявате още, ще ви е необходим пълният курс от три, по една месечно. Така че започнете по-отрано.
Изискването е да сте навършили 18 години. Апаратът е медицински и не не дава противопоказания.

Целулитът си отива с радиочестота

За да бъде напълно ефикасна процедурата, преди криолиполизата участъкът трябва да се обработи с апарата „Вела шейп” - мощнaта му радиочестота в съчетание с инфрачервена светлина водят до екстремна активация на метаболизма на мастните клетки и в последствие до тяхното стопяване.

Вакумът, който се създава  спомага за третиране на определен кожен участък и за по-дълбокото навлизане на биполярната радиочестота и инфрачервената светлина. Разградените мазнини се отделят от организма чрез лимфния и кръвния поток, а резултатът е видим още след първата процедура – кожата става изключително гладка, еластична, без неравности и целулит.
Вела Шейп има сертификат от FDA (Американската асоциация за контрол на храни и лекарства), което е сигурна гаранция, че е напълно безвреден.

Усещане за масаж, но по ефективно

След криолиполизата се прилага и технологията LPG. Това е апарат за липомасаж, който премахва упоритите локални мазнини, целулита и отпуснатата кожа. Той въздейства върху мастните клетки, като предизвиква липолиза (разграждане на мазнините) в ядрата им. Метаболизмът се ускорява. LPG радикално усилва възможността на тялото по естествен път да изгаря мазнини.

LPG e с чисто механично въздействие. За разлика от другите две терапии, които обработват конкретни зони, LPG се прави на цялото тяло. Върху специално трико, апаратът, който представлява вакум с две ролки, задвижва кръвообращението и лимфата. Ускорявайки циркулацията, организмът се освобождава от всички токсини, разградени мазнини и непотребни вещества. Напълно безвредно е, а тонизира мускулатурата и кожата, заличава целулита и стриите. Усещането е все едно ви правят масаж на цяло тяло, но той не може да е толкова ефективен, защото няма вакум.

Вертикални вибрации скъсяват времето за фитнес

Гореизброената канонада срещу целулита и излишните тлъстинки се съчетава с „Пауър плейт”.

За да влязат във форма и да изглеждат добре, е хубаво абитуриентите да започнат с активни тренировки най-късно два месеца преди бала.

Тренировките на „Пауър плейт” се различават от фитнеса по своята висока ефективност за по-кратко време. Това е вибрационна технология, създадена за съветските космонавти.  Стъпвате на машината и започвате да правите упражния под ръководството на кинезитерапевт. Той преценява коя мускулна група е добре да се натовари. Т.е. ако младежът има проблеми в коремната област, усилията се насочват натам. Стяга се мускулатурата, очертава се релефа на тялото.

Ефектът се постига за по-кратък период, защото вертикалните вибрации на „Пауър плейт” стягат допълнително мускулите при упражненията и те по-лесно и бързо се натоварват. Докато във фитнеса е необходимо да се работи поне час, то тук тренировката е максимум 20 минути и не се натоварва сърцето.

Сияен тен с ултразвук и пилинг

След като сте постигнали желаното тяло, идва ред на почистването на лицето, пилинг и терапия за блясък на кожата преди бала.
Ако тя е мазна с разширени пори, гнойни пъпки и черни точки, хубаво е да започне по-отрано, защото почистването е един път в месеца и за да се постигне ефект от процедурата, трябва да се направи поне два-три пъти преди бала. Леките млечни пилинги регулират мастната секреция и са терапия против акне.
За онези, които имат нормална безпроблемна кожа, се прилага почистване с ултразвук и процедури „Бутеньоф” (с плодови киселини, без лющене), които изравняват тена, изглаждат кожата и й придават блясък.

Един ден преди бала е подходящо да се направи хидрадермия за сияен тен със серуми за млада кожа.

Буйна грива без екстеншъни

Ако косите на младата дама не са от най-гъстите, има надежда! За първи път в света се прилага хиалуронов филър с пептиден комплекс, който възстановява растежа на косата и стимулира космения фоликул. Д-р Хеър филър” дава отлични резултати при реактивно падане на косата, вследствие на силен стрес, заболяване, хормонален дисбаланс.
Самият филър води до увеличаване на размера на космения фоликул, което вече стимулира растежа на нова коса. Клинични проучвания доказват, че на 15-ия ден се вижда резултатът от терапията. Добре е да се направят четири процедури през две седмици.
„Боденето” става през определено разстояние по усмотрение на дерматолога в зависимост от вида на косопадаАко той се дължи на хормонални проблеми, мерки трябва да се взимат паралелно, защото има опасност косата да опада, докато се регулират вътрешните процеси в организма.
След два месеца може да очаквате категорично подобрение.
„Д-р Хеър филър” е медицинско, а не козметично изделие.

Сбогом на космите със Soprano ice platinum!


Апаратът Soprano ice platinum  е иновативен с това, че в него се прилагат едновременно трите лъча, които по принцип са се използвали досега за лазерна епилация. Накрайникът третира с три дължини на вълната, които достигат до различни дълбочини се използват наведнъж. Предимството на тази технология е, че всички косми, които среща по пътя си лазерният лъч ги унищожава. Резултатът е много по-демонстративен в сравнение с другите апарати, които излъчват една определена дължина на вълната.

Soprano ice platinum съчетава  диодна технология с 810 нанометра -  това е златният стандарт за дължина на вълната и се използва най-масово за епилация.  При иновативния апарат, това е една трета от накрайника. Другият универсален лъч е със 755 нанометра -  т.нар. александритни лазери. Третият е с дължина на вълната 1064 и прониква най-дълбоко, но тази технология е най-болезнена (ако се използва самостоятелно и без охлаждане) и е най-стара.  Тя унижощава и кръвоносния съд, който захранва и луковицата на косъма.

Тъй като в този апарат са съчетани трите лазерни лъча, ефективността е доста по-голяма дори при светлите косми, които обикновено се смятат за по-трудно унищожими. Третирането с трите дължини на вълната атакуват луковицата им. SHR технологията постепенно покачва и натрупва енергията – накрайникът се движи и обработва една зона с постепенно натрупваща се енергия. Това предпазва кожата от изгаряне и дава възможност за третиране на пациенти с по-тъмен тен, излагани на слънце. Естествено,  трябва да е минала около една седмица от плажа или солариума.  Или да се епилирате една седмица преди излагането на слънце.
 
Броят на процедурите зависи от спецификата на космения цикъл -  между шест и осем (ако има хормонален дисбаланс).  Ценното при този лазер е, че не причинява никаква болка, че няма дразнещи светлинни импулси и че е по-ефективен. При направени шест процедури не са необходими после поддържащи терапии веднъж месечно.

А най-добрата новина е за онези, които искат обработване на зона „триъгълник” или младите господа, решили да епилират гърдите си. И двете места по принцип са изключително болезнени. Но не и със Soprano ice platinum. Процедурата трае само 50 секунди за доста голяма площ. Т.е. за 100 секунди се третира целия триъгълник, а вграденото охлаждане в накрайника го прави абсолютно безболезнено.
И плавното движение, с което се извършва терапията облекчава дискомфорта.  Пациентът усеща само лека топлина.
Единственото условие да се подложите на процедурата е да сте гладко избръснати. Енергията е много мощна и директно прониква в кожата.

Няма коментари:

Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев”

  Двама президенти ще аплодират младите таланти на наградите за полет в изкуството “Стоян Камбарев” Деси Тенекеджиева отново събира елита на...