вторник, 7 февруари 2017 г.


Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет подкрепят  кампания за насърчаване на раждаемостта
  


След дългогодишната си подкрепа за фондация "Искам бебе" и активното участие в националната кампания "Голямото семейство", д-р Милен Врабевски заяви подкрепата си и за благотворителната инициатива "Направи го за България". Това е още един ефективен начин за реализиране на основна посока, в която д-р Врабевски и Фондация Българска Памет работят вече 10 години – дейности за борба с демографската криза в България.

    „Направи го за България“ е първата по рода си кампания за насърчаване на раждаемостта, организирана от неправителствената организация ДНК и по инициатива на председателя й Андрей Арнаудов. Кампанията  е отворена за двойките, чиито бебета са заченати през 2016 г. Бъдещите родители трябва да качат на страницата на кампанията във фейсбук www.facebook.com/dnknpo селфи с положителен тест за бременност, снимка от видеозон или на вече родено бебе, с хаштаг  #pravimgozabg. 

За всяка споделена бременност ДНК ще осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“, за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми.

    През 2017 г., за всички деца, които са част от кампанията, ДНК ще организира най-голямото масово кръщене, правено досега в България.

    Освен до млади семейства у нас, идеята е информацията за кампанията да достигне и в нея да се включат, и нашите сънародници зад граница. Дългогодишното партньорство и подкрепа на Фондация Българска Памет за българите от историческата ни диаспора, ще спомогне за разпространението на инициативата и сред общностите в Сърбия, Република Македония, Молдова и Украйна.

    „Направи го за България“ се провежда под патронажа на Негово Светейшество Българският Партриарх и Софийски Митрополит Неофит.

    В рамките на кампанията ще бъдат реализирани и други събития, насочени към настоящи и бъдещи родители. В сътрудничество с БАН и с представители на гражданското общество ще бъдат изготвени и законодателни инициативи, насочени към стимулиране на раждаемостта.


Повече информация за кампанията на: https://www.facebook.com/search/top/?q=dnknpo




Няма коментари:

Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация

  Комисарят Надежда Джакова: Българското участие във Венецианското биенале като културна дипломация Комисарят на  българското участие във Ве...