вторник, 7 февруари 2017 г.

Брачни рецидивисти

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън се женят два пъти, Коста Цонев и Анахид Тачева - също

Мелани Грифит сключва втори брак с Дон Джонсън,  Лари Кинг се развежда отново с Шон, защото й изневерява със сестра й


През 2005 година Пинк прави предложение на Кери Харт по време на мотокрос в Мамът Лейкс Калифорния, с табела „Ще се ожениш ли за мен?”, а на гърба й е написала”Не се шегувам”.  Двамата се женят на 7 януари 2006-а в Коста Рика. На 19 февруари 2008 агентът на Пинк Майкър Швайцер съобщава на списание People, че певицата и Харт се развеждат. „Решението бе взето от двамата като добри приятели с чисто сърце и преизпълнени с уважение един към друг”, казва той.  Чак през март 2009  Кери Харт признава в интервю пред SpeedFreaks, че той и Пинк се „срещат” отново.  Пред Опра Уинфри на 5 февруари 2010 година изпълнителката заявява, че тя и бившият й съпруг отново са заедно.  През есента на 2010 в пресата се промъкват слухове, че Пинк е бременна. Папараците я издебват с добре оформено коремче на 2 юни 2011 в клиника в Лос Анджелис  се ражда дъщеричката им Уилоу Сейджи Харт.


Ким Скот се смята за най-голямата любов на рапъра Еминем.  Те се запознават през 1990 в училище и са гаджета в продължение на 10 години. Женят се когато популярността на белия рапър  е в апогея си, което не е в полза на брака им, който рухва.  През 2001 се развеждат. "Опитваме се да дадем на брака си още един шанс, но ни е ясно, че сватбата не може да реши всичките ни проблеми”, коментирал Еминем скорострелния си развод.  След пет години двойката се събира отново и пак застава пред олтара. Новият съюз не издържа и няколко месеца съпрузите се разбират за съвместно попечителство над дъщеря си Хейли, родена през 1995-а.


За първи път звездата на “Плейбой” Памела Андерсън и продуцента Рик Саломон се женят през 2007-а.  Бракът им изкарва едва два месеца. По онова време знаменитостите не споделят причините за развода, но таблоидите твърдят, че вината е у Саломон и неговото увлечение по спиртните напитки и навика да вдига ръка на Памела. В началото на  2014 година Андерсън отново се омъжва за Рик. Журналистите успяват да разберат за венчавката им половин година след нея.  И то когато актрисата за втори път подава молба за развод. После разказва публично, че  двамата трудно могат да живеят заедно, прекалено са различни, но тя все пак е решила да му даде още един шанс ако успеят да издържат шест месеца. Не им се получава. И Памела отново се обръща към адвокат. При това изритва от дома си в Малибу не само Рик, но и двете му дъщери Хънтър и Тайсън и дори ротвайлера Бамбълби.


82-годишният тв водещ Лари Кинг  е бил женен 8 пъти, но два пъти за една и съща жена – актрисата и певица Шон Соусуик, по-млада от него с 26 години.  Вторият път журналистът казва „Да” от болничното си легло след операция за отстраняване на запушвания в кръвоносните съдове. Но през  2010 година двойката подава молба за развод при стандартното за звездите обяснение „Непреодолимо несходство в характерите”. Според пресата, обаче, Лари Кинг е изневерил на Шон със... собствената й сестра.



Звездата на Холивуд Елизабет Тейлър среща Ричард Бъртън на снимките на култовия филм „Клеопатра” и двамата се влюбват фатално един в друг, въпреки, че са женени за други хора. За известно време те са „златната двойка”,  но юнашкото пиене на Бъртън създава проблеми. Той на няколко пъти опитва да се изчисти, винаги неуспешно.  След девет години на размяна на бутилки, ругатни и скъпоценности, двамата се развеждат, но две години по-късно отново се втурват един към друг с огромна сила. Новият брак издържа една девет месеца – доказателство, че римейкът не е добро решение нито на екрана, нито в живота.


През 1973-а Мелани Грифит е на 16 години, когато се влюбва в 24-годишния и вече телевизионна звезда Дон Джонсън. Двамата си организират истински оргии по системата „секс, наркотици, алкохол и росендрол”.  През 1976 година се женят, но това не променя начина им на живот.  След две години разюздани веселби двамата се разделят, заклевайки се никога повече да се се виждат. През леглото на Дон минава цяла процесия от любовници, а Мелани има връзка със Стивън Бауър и му ражда син Александър.  След 12 години, обаче съдбата среща отново Грифит и Джонсън на снимачната площадка.

“Когато пред камерата целунах Дон, разбрах, че любовта на 16-годишната девойка е жива у мен. Тя не се е променила през изминалите 12 години и осъзнах, че Джонсън е мъжът на моя живот”, разказва Мелани. На 26 август 1989-а те се женят за втори път в Колорадо и през октомври същата година се ражда дъщеричката им Дакота, която доби популярност с участието си в „50 нюанса сиво”.
По онова време актьорът казва „Ние преживяваме за втори път младостта си”, а Мелани добавя „Дон се е променил той е удивителен съпруг и страхотен баща. Любимата ни напитка е чаят. Срам ме е като гледам старите ни снимки”.
Двойката живее  заедно до 1996 година и се разделя без обвинения и ексцесии.

В България също има брачни „рецидивисти”. Коста Цонев се развежда с говорителката Анахид Тачева, с която се залюбва още докато тя е ученичка в гимназията. Заради него тя не кандидатства в НАТФИЗ, защото той е категоричен, че двама актьори ще са прекалено много в едно семейство.  Разделят се, защото Коста я хваща да се целува на терасата с негов приятел. След по-малко от година се женят отново с уговорката Анахид да му роди още едно дете, освен синът им Митко. След появата на дъщерята Теодора бракът не издържа дълго. Децата остават да живеят с баща си.

Таня Масалитинова, легендата на Народния театър, поддържа писмовна връзка с първата си любов, англичанина Дик, когато се сгодява за синът на индустриалец Леонид Есауленко. Тя му признава, че още е влюбена в друг и той благородно казва, че ще обяви как той е развалил уговорката, за да не накърни доброто й име.  Актрисата осъзнава, че при политическата обстановка в България едва ли ще се съберат с Дик, и се омъжва за Леонид. През 25-те години, когато са заедно тя доста му изневерява, макар той никога да не узнава за това.

Когато е на турне в Лондон случайно среща Дик и недовършената им любов пламва отново с още по-голяма сила. Таня напуска съпруга си, Народния театър и отива в Лондон, където започва да учи английски от А,б.  Оказва се, обаче, че освен спомените и бурния секс двамата нямат нищо общо и скуката на всекидневието постепенно убива страстта. Масалитинова се връща в България, в Народния театър я приемат с овации, а съпругът й напук е решил да се ожени и той, но... двамата започват да се срещат като гаджета, а внукът им играе ролята на дойката на Ромео и Жулиета. Следват още 25 години брак, много по-хармоничен от първия.

Няма коментари:

Визуалният артист и дизайнер Невелин Иванов-Нево с номинация за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2024

  Визуалният артист и дизайнер Невелин Иванов-Нево с номинация за Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“ 2024 Творецът влага собст...