четвъртък, 23 февруари 2017 г.

За четвърти път в галерия "Нирвана"

Д-р Милен Врабевски и актьорът Дарин Ангелов са Татко на годината

Дъщерята на Донка Паприкова - Зоя, награди метеоролог, който качва на гръб дечица с увреждания до Мусала



Актьорът Дарин Ангелов бе обявен за „Татко на годината” на приятелска и интимна церемония в столичната галерия Нирвана. Отличието му бе връчено от бизнесмена Николай Младжов, собственик на любимото арт-пространство на Светлин Русев. Той  припомни как артистът се е притеснявал при раждането на дъщеричката му да не се получи размяна на бебетата като в сериала „Откраднат живот”, в който Дарин участва.

А Ангелов, който от скромност не пожела да разкаже подробности как спаси живота на зрител по време на представление, призна, че всяка година ще трябва да доказва на малката си принцеса качествата на перфектния татко. На събитието присъства и съпругата му, която не е от театралните среди, а работи в банка.

„Татко на годината” стана и д-р Милен Врабевски, прочут с многостранната си благотворителна дейност. Председателят на фондация "Българска памет" пристигна на церемонията със съпругата си д-р Росица Врабевска и две от петте им деца. Родолюбецът, който до този момент е подпомогнал ин витро създаването на 32 дълго мечтани бебета и вече 17 пъти е организирал семинари за българчета от Източните Родопи, Молдова, Украйна, Сърбия и Македония, в момента е част от инициативата "Направи го за България", заедно с Иван и Андрей. Кампанията им за раждането на повече българчета е под патронажа на патриарх Неофит, който е поел ангажимент  да кръсти лично всички родени през 2017-а деца, а благодетелите ще дават за всяко появило се на бял свят българче определена сума за асистирана репродукция.

Д-р Врабевски още в началото на годината подобри собствения рекорд на фондация "Българска памет", която финансира кандидат-студентски курсове за будни гимназисти от изостаналите райони у нас. Вече са се записали 580 младежи от 16 населени места. Успеваемостта им в български или европейски университети е 85 процента.

Д-р Милен Врабевски получи наградата "Татко на годината от преподавателя в Художествената академия проф. Вихрони Попнеледев. Преди това отличеният разказа подробности за поредната си инициатива.


Зоя Паприкова, дъщеря на българската Майка Тереза – Донка Паприкова, връчи приза „Татко на годината” на метеоролога Захари Недялков, който помага на деца с увреждания да видят България от най-високата й точка – връх Мусала като ги носи на гръб до там. А сега вече и организира други доброволци. Захари бе със съпругата и дъщеричката си, която всяка година изкачва върха заедно с татко си.

Евгени Минчев награди Калин Учиндолски, който организира със собствени средства благотворителни кампании за деца. Светският пиар припомни какви трябва да са качествата на един мъж, за да бъде избран той за татко на годината. Това той подкрепи думите на журналистката Магдалена Гигова, която в началото на церемонията каза, че да бъдеш майка е призвание, докато Татко е титла и понеже всички присъстващи са си заслужили титлрата, трябва да я носят гордо и с достойнство.

 Престижната награда отива и при Део, който не можа да присъства, но бе отличен, защото не отказва участие в различни благородни каузи.

Церемонията „Татко на годината” се организира за четвърти път от „Асоциация на брюнетките в България” със съдействието на Z&M Private Co.

Сред досегашните носители на приза са Ники Кънчев, Дичо, отец Иван и отец Григорий от Нови Хан, д-р Валентин Павлов, фронтменът на „Конкурент” Емил Анчев, актьорът Николай Николаев - Бате Николай.

Наградените татковци получиха комплимент и от Леопард Трейдинг, вносители на Ouzo Plomari и други световноизвестни напитки.



Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...