понеделник, 16 януари 2017 г.

Културист и фитнес треньор дава безплатни съвети




Културистът и консултант по спортно хранене Венцислав Матеев започна нова инициатива, както той се изразява "в полза на обществото".

"Всеки понеделник, сряда и петък от 11:00 до 13:00 ще провеждам БЕЗПЛАТНИ консултации в Фитнес Център WESTGYM DELUXE(Лозенец, ул.Цветна Градина 77-79). Ще отговарям на вашите въпроси свързани с тренировки, тренировъчни режими, храна, хранителни добавки. Всеки желаещ да се консултира с мен в определеното време, трябва да си запише час на лично съобщение, да спомене на каква тема ще се консултираме, да има желание да го направи, да има сериозни намерения.

Това е щедър жест от страна на Венци Матеев, който има достатъчно работа като доказан професионален треньор по културизъм, завършил своето образование през 2010 г. в Национална Спортна Академия „Васил Левски” при доц. Владимир Боянов.

Той се увлича по спорта от детските си години. Като малък играе баскетбол, в младежките си години, започва да се занимава с фитнес. Въпреки, че завършва средното си образование със специалност „Информатика и Информационни технологии”, до толкова се запалва, че взима решение именно с него да гради кариера и да продължи своето образование в спортната академия. През 2003 г. е приет в НСА треньорски факултет, специалност „Културизъм” и започва да учи там.

Междувременно, благодарение на телосложението си, е забелязан от собствениците на голям фитнес клуб, които му предлагат да стане инструктор. През 2008 г. започва работа в магазин „Power & Beauty” като продавач-консултант. Именно там, той се профилира като специалист по хранителните добавки.

След като получава своята диплома за завършено висше образование, започва с подготвянето на състезатели по културизъм.
Сред тях са изявените победители Павел Георгиев, Румен Мичинов и др. От 2012 г. започва да подготвя и състезателки за бикини фитнес.

Занимавайки се с този спорт повече от 13 години, Венци Матеев продължава да налага все повече, своето име във фитнес средите.

"Интересувам се предимно от фитнес, но и от всякакви други спортове- баскетбол, футбол, тенис, бойни спортове и т.н., хобитата ми са: конзолни игри, мода, социални мрежи, музика", казва Венци пред Suplementi.bg. Той признава, че започнал да се занимава с бодибилдинг, защото като малък бил много кльощав. Според него качествата, които един човек трябва да притежава в спорта и живота са: да бъде добре възпитан; да бъде дисциплиниран; да има голяма воля и търпение.

Хранителният режим на Венци Матеев далеч не е аскетичен. Той хапва пица, телешки език в масло, паланчинка от овесени ядки и яйца, сладолед и натурален шоколад, картофи, авокадо и салата айсберг.  "Когато искам да кача някой килограм, просто ям по много от всичко (предимно пица, ризото, суши, пиле, говежда кайма, фрешове от червено цвекло, портокали, ябълки, моркови и много малко зеленцуци).

Девизът му е The body of heaven can be made on Earth! – Божествено тяло може да се направи и на Земята!

Няма коментари:

В списание Galerie Каролин Ру нарежда българския павилион на пето място сред шестте най-забележителни адреса от Биеналето на изкуствата във Венеция, които ценителите не бива да пропускат

  Френски арт критик постави „Съседите“ в Топ 6 на забележителните павилиони от Венецианското биенале В  списание Galerie френският арт крит...