четвъртък, 15 септември 2016 г.

Пушенето, кръшкането и ходенето без гащи са полезни за здравето

Пиенето, кръшкането, пушенето и изобщо всичко, което от ранна детска възраст са ни втълпявали да избягваме, са... полезни, прогласяват учени.


Умереното припалване на цигара
не вреди, твърдят учени от университета в Арканзас в списание “Нешънъл трибюн”. Никотинът в малки дози подпомага общителността - разширяването на съдовете влияе върху частите на мозъка, на които се дължи стеснителността.

Неносенето на бельо
е просто добре забравено старо. През 20-те години на миналия век дизайнерите в един глас твърдели, че употребата на кюлотите е полезна. Модистите смятали, че с тях жената става по-привлекателна. А медиците са убедени, че са опасни за здравето, защото стягат кожата, блокират кръвоносната система и вредят на майчинската репродуктивност. И най-слабият ластик притиска вътрешностите и с възрастта води до хемороиди, а при мъжете и до проблеми с простатата. Известният белгийски професор-гинеколог Жан-Пиер Мартинез съветва жените смело да ходят без гащи освен в дните на месечния цикъл.

За да схване истинската същност на партньора си, жената трябва да дъвче дъвка, твърдят изследователи от Балатонския институт по психология. Движенията на скулите укрепват увереността в себе си и правят погледа по-трезв и наблюдателен. Дават се и примери на жени, които след джвакане са отказвали интимни контакти, внезапно решавайки, че кандидатите не са им приятни.

Приличната женска пълнота е афродизиак.
Тя действа неотразимо на повечето мъже, се кълне психоаналитикът от Торонто д-р Карл Швабауер. В еротичните си фантазии повечето от силния пол виждат закръглени дами.

Не споменавай всуе името Господне
гласи Божията заповед, но професорът от католическия Тринити колидж в Дъблин Брайън Макдермот смята, че името Господне в стресови ситуации помага на организма да се съпротивлява на негативните явления. А по време на оргазъм жените, викайки Господ, изглеждат по-естествени, защото всички сме Негови творения. Тези викове придават сериозност на половия акт и “освещават” момента на зачатието.

Завъждането на извънбрачна връзка
е задължително, смятат 70 на сто от австралийците, според анонимно социологическо изследване. Опасните контакти повишават нивото на адреналин в кръвта и правят прелюбодееца по-млад, по-привлекателен и най-главното - желан. По въпроса за социалния статут на любовника 40 на сто от жителките на Сидни смятат, че той трябва да бъде по-млад. Останалите 60 процента са убедени, че е достатъчно да бъде щедър и грижовен. Учените са забелязали, че жените, които не изневеряват на мъжете си, жестоко завиждат на кръшкачите.

Пийването в луксозна обстановка е предпочитан начин за почивка на жените. На симпозиум в Цюрих са представени данни, че дамите в Западна Европа по-често от силния пол прилагат алкохолната релаксация, но в малки дози. Френският д-р Шарл Лану смята, че алкохолът за жените е лекарство, базирано на 7 пъти “не”: не унивай, не си спомняй, не се подчинявай, не пропускай мъж, не се изчервявай, не се разболявай, не остарявай.
Столетниците най-често си пийват.
Например британската кралица-майка до смъртта си на 103 години пийваше по каса джин “Бийфийтър” на месец. Може би затова до вековния си юбилей яздеше кон.

А 119-годишната Едит Лепелетие почина, защото не й донесоха навреме всекидневната доза френски коняк

Няма коментари:

Новият модерен и многофункционален спортен комплекс “Комак спорт” бе открит в Банкя

Откриха най-големия и модерен спортен център в Банкя Комплексът разполага с два открити и един закрит тенис корт и мултифункционално игрище ...