четвъртък, 25 август 2016 г.

ДЪРЖАВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА ПО ТЕНИС ЗА ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ С ПОДКРЕПА И ПОДАРЪЦИ ОТ „РЕФАН БЪЛГАРИЯ“




Светът беше олимпиада през нажежения от  спортни емоции месец август, но не само Рио  беше сцена на спортни събития.  На кортовете на Националния тенис  център  в Борисовата градина в София се проведоха две престижни тенис прояви: Държавното отборно първенство за юноши и девойки до 16 години, в което взеха участие 22 отбора и Държавното отборно първенство за юноши и девойки до 18 години, в което се включиха общо 14 отбора. Турнирите се състояха с генералната подкрепа на  „Рефан България“ и в тях любовта към спорта, амбициите и желанието за победа на младите спортисти по нищо не отстъпваха на олимпийските.

След оспорвана надпревара при девойките до 16 години титлата спечели ТК „Дема“ (София), а при юношите от същата възрастова група победители станаха тенисистите от ТК „Авеню“  (Бургас). Всички призьори бяха наградени от капитана на България за Купа „Дейвис“  Тодор Енев.

При по-големите състезатели – до 18 години – купата грабнаха ТК „Локомотив“  (Пловдив) при юношите и ТК „15-40“  (София) при девойките. Те бяха наградени лично от ген. секретар на БФТ Катерина Генова.

И двете първенства се проведоха при отлична организация, а като техен главен спонсор„Рефан България“  осигури и подаръци за всички млади тенис таланти, участници в надпреварата. Подкрепата на спорта като цяло и особено на младежкия спорт винаги е била сред приоритетите на българския козметичен бранд, който традиционно спонсорира  редица спортни мероприятия у нас и в чужбина, като  най-големия турнир в Испания за юноши POWERADE CUP, най-масовия футболен турнир EVIMA-REFAN CUP, футболния турнир REFAN SOFIA CUP, Световната купа по художествена гимнастика SOFIA WORLD CUPи много други. 

Освен това любимата козметична марка на българите е сред основните спонсори на футболните школи на Локомотив Пловдив и Берое и винаги с готовност подкрепя младите хора, които имат желанието и амбицията да намерят себе си и да се докажат в областта на спорта.


Няма коментари:

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен ще свири с български звезди

Белгийският виртуоз Даниел Верстапен покани за концерта си Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов Световноизвестният белгийски пианист и ек...