понеделник, 30 май 2016 г.

СПА край Божи гроб



Свързваме Израел със Светите земи и Божи гроб, но забравяме, че там е и Мъртво море с неговата целебна кал. Който иска да не пропусне Йерусалим, река Йордан, езерото Галилея, крепостта Масада и Тел Авив е достатъчно да си открадне един ден в някой от безбройните СПА центрове на Мъртво море. Във всеки хотел за минути ще ви уредят престоя, заедно с транспорта. И понеже държавата е малка, а пътищата – идеални, всичко е на около час път.  
Най-соленият водоем в света е на 396 м под морското равнище, а целебните свойства на водите му възстановяват здравето и помагат срещу разрични болести. Благодарение на минералните соли, водата има противовъзпалително, противоалергично и стимулиращо въздействие. А това прави всяка процедура много по-ефективна.

Повече от 50 години тук ефективно се борят с псориазиса и други кожни болести, а слабите ултравиолетови лъчи и водата, съдържаща в излишък калий, бром, и манган допринася за т.нар. климатотерапия.  Мъртво море влияе благотворно върху ставните и артритни болежки, засилва кръвообръщението. Още по-ефективни са калните компреси, масажи, когато става дума за лечение на хипертония, благодарение на ниското атмосферно влияние, което сваля кръвното.

Въздухът на Мъртво море е наситен с кислород и облекчава астматичните пристъпи и страдащите от затруднено дишане и болести на белите дробове.  Лечението е съобразено със сезона и страданието. Например, ако ви мъчи псориазиса трябва да посетите курортите в средата на ноември или на март. За синузит, болни сливици, ларингит, ендокринни заболявания и проблеми с опорно-двигателния апарат няма определени периоди – подходящо е през цялата година.  Разклатените нерви и синдромът на хроничната умора се лекуват успешно от септември до май.  От септември до юни е добре да ходите на Мъртво море ако имате акне, невродермит или екзема.  От ноември до април пък е времето, когато изчезват бронхитите, астмата и витилигото.

СПА центровете предлагат процедури със специално загрята вода от Мрътво море, таласотерапия, вани с кал. Всеки пациент получава индивидуална консултация, независимо дали е дошъл за лечение или за подмладяване. Лекарите му предписват масажи, пилинги, лечебни маски...  правят му индивидуална програма, а после осигуряват и козметика с минерали от Мъртво море.  Пилингите се правят с етерични масла и добавка на соли от морето.  Масажите, освен за разкрасяване и укрепване на имунната система се борят със стреса и депресията. Освен това се прилагат инхалации, сероводородни вани, козметично почистване.  Козметиката с минерали от Мъртво море възстановява уморената кожа, подхранва я и я почиства.



Няма коментари:

Легендарният хипхопър Rob Money от C- BLOCK подари шапката си на кобилата Грация

Световни звезди имат любимо място в България, кончета им правят компания Емблематичният хип-хоп изпълнител Rob Money от C- BLOCK посети Конн...