петък, 23 януари 2015 г.


Космонавт, генерал и Мишо Белчев почетоха легендарния радиоглас Божана Димитрова

„Божана Димитрова притежава енергията и ентусиазма на плутония”, каза генералният директор на БНР Радослав Янкулов при представянето на книгата за легендарния радиоглас в Студио едно. Първият български космонавт Георги Иванов поднесе на водещата на „Разговор с вас, която 33 години общува със слушателите, огромна кошница с икебана.
Авторът на „Кауза радиожурналист” доц. Ивайло Христов се пошегува, че деца и книги се правят с любов, а в случая с Божана и с голяма настойчивост, защото тя цели 3 г. се опъвала, докато се съгласи да пише за нея. В четивото участват колеги и близки приятели на водещата като професорите Андрей Пантев,  Любомир Стойков и Иван Славов, големият журналист Кеворк Кеворкян, писателят Димитър Шумналиев, колеги от радиото и бивши негови директори, повечето от които бяха сред гостите. Ген. Михо Михов,  композиторът Кристиян Бояджиев и шефката на СБЖ Снежана Тодорова аплодираха Божана Димитрова, която в благодарствената си реч обвърза издаването на „Кауза радиожурналист” с наближаващата 80-годишнина на институцията, в която са минали 40 г. от живота й. Михаил Белчев й целуна ръка и я поздрави със знаковата си песен „Не остарявай, любов”.
Дъщерята на Божана, Милена Димитрова, която е пълномощен министър в Брюксел пристигна специално за премиерата на книгата. 

Снимка БНР

Няма коментари:

Д-р Милен Врабевски и Фондация Българска Памет финансираха обзавеждането на новата община в Пустец в албанския район Мала Преспа, където живеят и хора с български корени

  Фондация Българска Памет с поредно мащабно дарение за Мала Преспа, Албания След молба от страна на кмета на Община Пустец Пали Колевски и ...